Rubrica reparatii echipamente pescuit
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit
Mi.am comandat un FL tunat cu 4 rulmenti ...Va spun dupa 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Merita toți banii....o sa vezi !!!

Il duc pe Vale la sfarsitul lunii si revin cu impresii 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Ce ne spune asta despre utilizator ?
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Nici un fir nu ajunge in faza asta , se face franjuri daca nu invarte galetu , sa taie galetu la nivelu incat sa se taie si axu as zice ca-i imposibil . S-ar rupe firu care ar fi facut farame , imi pare rau , is un tip care inca invarte mosoare si asta nu o inghit . Ii imposibil sa ajungi la situatia asta si sa nu vezi ca firu ii distrus , repet , nici un fir nu rezista la asta , chiar daca mosoru costa 10 euro , si ii imposibil sa nu-ti dai seama ca rupi constant , ce mama dracului se intampla aici
. · 3 recuperari prin strunga aia si firu ii varza , rupi in lanseu , intepare sau agatatura , hai ma ca-i prea intinsa

NIci macar intr-o mulineta de 10 euro nu ajungi la situatia asta inainte sa distrugi .......cate role de fir ? Hai ma , las-o balta ca intram in alea veritabile , pescaresti 

Sunt mulinete vechi la fel de valoroase sau poate chiar mai valoroase decât cele mai performante mulinete moderne şi asta din punct de vedere sentimental. De aceea, cu ceva determinare aceste mulinete pot fi recondiţionate şi chiar pot fi reutilizate. Două exemple în cele ce urmează. Rulex şi Delta Dunării, două legende.
Rulex - înainte:

Şi după:

Ca şi la Daiwa Morethan Branzino, există o combinaţie de materiale - Bronz pentru pinionul conducător şi oţel pentru pinionul condus:

,,Delta Dunării" - Înainte:

Şi după:

A avut vaselină în exces:

Şi tot o combinaţie de materiale la pinioane bronz-oţel:

Funcţionale, după zeci de ani. Tot respectul pentru cei ce preţuiesc trecutul şi cinstesc memoria celor trecuţi în nefiinţă prin păstrarea obiectelor şi a amintirilor.
T.D. Rew.
Rulex - înainte:

Şi după:

Ca şi la Daiwa Morethan Branzino, există o combinaţie de materiale - Bronz pentru pinionul conducător şi oţel pentru pinionul condus:

,,Delta Dunării" - Înainte:

Şi după:

A avut vaselină în exces:

Şi tot o combinaţie de materiale la pinioane bronz-oţel:

Funcţionale, după zeci de ani. Tot respectul pentru cei ce preţuiesc trecutul şi cinstesc memoria celor trecuţi în nefiinţă prin păstrarea obiectelor şi a amintirilor.
T.D. Rew.
Salutare stimaţi colegi de forum. Aduc iar în discuţie sensibilitatea mulinetelor de generaţie mai nouă de la Daiwa, de această dată Certate din 2016 şi tributul plătit cu bani grei de consumator pentru utilizarea de componente non metalice la rotor, pinioane etc. şi subdimensionarea cotelor pieselor, de exemplu grosimea axului tamburului, lucru care se traduce printr-o rată mare a defectărilor. Ceea ce urmează nu e un caz singular, de aceea e bine de ştiut, că e necesară atenţie la manevrare şi transport pentru evitarea suprasolicitărilor sau a loviturilor.
Un pinion de oscilaţie din plastic spart în zona ştiftului excentric:

Pentru comparaţie, putem vedea tot un pinion de Daiwa dar metalic, de generaţie veche.

Axul tamburului este şi el deformat puţin, se poate observa o uşoară deviaţie:

Din fericire, am găsit între multitudinea de pinioane, unul provenit de la o imprimantă, care s-a putut adapta situaţiei de faţă:

A fost necesară prelucrarea grosimii, a orificiului central, a profilului fiecărui dinte în parte, montarea şi cimentarea stiftului excentric şi montarea cotă în cotă, fără nici un pic de jocuri:

Rezultatul, peste aşteptări. Cred că acest pinion improvizat e chiar mai rezistent decât cel original. Am dedus asta în timpul prelucrării, când am evaluat duritatea/elasticitatea materialului. Nu este casant. A fost un noroc că s-a putut adapta. Câteodată e bine să fii om strângător şi să reciclezi la nevoie...

T.D. Rew.
Un pinion de oscilaţie din plastic spart în zona ştiftului excentric:

Pentru comparaţie, putem vedea tot un pinion de Daiwa dar metalic, de generaţie veche.

Axul tamburului este şi el deformat puţin, se poate observa o uşoară deviaţie:

Din fericire, am găsit între multitudinea de pinioane, unul provenit de la o imprimantă, care s-a putut adapta situaţiei de faţă:

A fost necesară prelucrarea grosimii, a orificiului central, a profilului fiecărui dinte în parte, montarea şi cimentarea stiftului excentric şi montarea cotă în cotă, fără nici un pic de jocuri:

Rezultatul, peste aşteptări. Cred că acest pinion improvizat e chiar mai rezistent decât cel original. Am dedus asta în timpul prelucrării, când am evaluat duritatea/elasticitatea materialului. Nu este casant. A fost un noroc că s-a putut adapta. Câteodată e bine să fii om strângător şi să reciclezi la nevoie...

T.D. Rew.
am o lanseta de la Cabela's. modelul este XCLS705-2A, cumparata acum 10 ani.
as vrea sa-i fac o reparatie capitala, adica: schimbat inelele si daca se poate, si partea de pluta a manerului ... oricum, unul din inele l-am pierdut, al doilea numarand de la varf.
habar n-am daca merita investitia, va rog sa ma sfatuiti
as vrea sa-i fac o reparatie capitala, adica: schimbat inelele si daca se poate, si partea de pluta a manerului ... oricum, unul din inele l-am pierdut, al doilea numarand de la varf.
habar n-am daca merita investitia, va rog sa ma sfatuiti