Recomandare modificare lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
007
utilizator constant
utilizator constant

Recomandare modificare lanseta

Mesaj de 007 » 16 Iul 2014, 23:32

în primul rând vă salut
Am o lansetă cu care mă împac foarte bine - dam nanoflex zander spin 2,4 m, acţiune 20-40 gr , cu o singură excepţie -inelele . Nu mă pricep la modele, mărimi sau altele asemenea, dar la lungimea lansetei ca să "meargă mai bine" cred că ar trebui să fie mai multe inele şi mai apropiate de blank ( lanseta are din fabricaţie 7) .
Pentru cei care se ştiu cu astea doresc să îmi răspundă la următoarea întrebare :
- ar merita ca raportat la blank acestea să fie schimbate şi dacă da cam cât ar costa operaţiunea (estimativ) ?

mulţumesc anticipat,
Alin

bogdan82
veteran
veteran

Re: Recomandare modificare lanseta

Mesaj de bogdan82 » 17 Iul 2014, 14:16

Un rodbuilder care se respecta iti va lua cam 200lei pt manopera(chiar mai mult) - lanseta are si un lac care trebuie dat jos dupa ce se dau jos inelele.

Un set de Fuji Alconite KR + varf SIC costa la distribuitorul roman cam 200lei ... calitatea inelelor scade dramatic daca vrei un set mai ieftin ...

Parerea mea - nu se merita

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Iul 2014, 15:49

Parerea mea - nu se merita
Clar! Eu am facut "operatia" asta si am avut noroc de un pret bun 300 lei ! Batul insa era St.Croix.Plus ca am recuperat urgent 50 lei din alconitele de pe el :P Deci pe mine m-a costat 250 lei operatiunea ,dar inca odata era alt bat si omul care a lucrat are un bun simt deosebit! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 21 Aug 2014, 10:17

schimbarea inelelelor (micro K) ar modifica dramatic in bine lanseta, mai usoara, revenire rapida a varfului , mai senzitiva . Ideea este ca pleci de la minim 300 lei modificarea.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Aug 2014, 10:45

Doar o schimbare de inele nu schimba cu mult modul in care se simte lanseta in mana insa da o schimbare in bine la nivel de senzitivitate, exploatare a puterii blankului si performante de lansare . Totusi ca sa fie "alta lanseta" se impune si o schimbare de maner care va imbunatati simtitor echilibrul lansetei si o va face sa para mult mai usoara decat este si evident mult mai comoda in pescuit. Blankurile astea au o conicitate redusa si sunt dezechilibrate destul de tare din fabrica astfel ca in varianta originala lanseta e destul de greoaie si solicitanta in pescuit.
Sub aspect economic depinde de la caz la caz si depinde de optica fiecaruia.

Scrie răspuns