în primul rând vă salut
Am o lansetă cu care mă împac foarte bine - dam nanoflex zander spin 2,4 m, acţiune 20-40 gr , cu o singură excepţie -inelele . Nu mă pricep la modele, mărimi sau altele asemenea, dar la lungimea lansetei ca să "meargă mai bine" cred că ar trebui să fie mai multe inele şi mai apropiate de blank ( lanseta are din fabricaţie 7) .
Pentru cei care se ştiu cu astea doresc să îmi răspundă la următoarea întrebare :
- ar merita ca raportat la blank acestea să fie schimbate şi dacă da cam cât ar costa operaţiunea (estimativ) ?
mulţumesc anticipat,
Alin
Recomandare modificare lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Recomandare modificare lanseta
Un rodbuilder care se respecta iti va lua cam 200lei pt manopera(chiar mai mult) - lanseta are si un lac care trebuie dat jos dupa ce se dau jos inelele.
Un set de Fuji Alconite KR + varf SIC costa la distribuitorul roman cam 200lei ... calitatea inelelor scade dramatic daca vrei un set mai ieftin ...
Parerea mea - nu se merita
Un set de Fuji Alconite KR + varf SIC costa la distribuitorul roman cam 200lei ... calitatea inelelor scade dramatic daca vrei un set mai ieftin ...
Parerea mea - nu se merita
Clar! Eu am facut "operatia" asta si am avut noroc de un pret bun 300 lei ! Batul insa era St.Croix.Plus ca am recuperat urgent 50 lei din alconitele de pe elParerea mea - nu se merita

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- andriipopa75
- veteran
schimbarea inelelelor (micro K) ar modifica dramatic in bine lanseta, mai usoara, revenire rapida a varfului , mai senzitiva . Ideea este ca pleci de la minim 300 lei modificarea.
- kingofbeasts
- veteran
Doar o schimbare de inele nu schimba cu mult modul in care se simte lanseta in mana insa da o schimbare in bine la nivel de senzitivitate, exploatare a puterii blankului si performante de lansare . Totusi ca sa fie "alta lanseta" se impune si o schimbare de maner care va imbunatati simtitor echilibrul lansetei si o va face sa para mult mai usoara decat este si evident mult mai comoda in pescuit. Blankurile astea au o conicitate redusa si sunt dezechilibrate destul de tare din fabrica astfel ca in varianta originala lanseta e destul de greoaie si solicitanta in pescuit.
Sub aspect economic depinde de la caz la caz si depinde de optica fiecaruia.
Sub aspect economic depinde de la caz la caz si depinde de optica fiecaruia.