Pro si contra St. Croix

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Avatar utilizator
valeriu28
veteran
veteran
Mesaje: 1276
Membru din: 16 Aug 2014, 21:04
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de valeriu28 » 29 Noi 2019, 19:41

@Albert.C, fiecare cu gusturile lui. Torzitele ajuta, ajuta mult... e un brand ok, dar am rezerve totusi ca fac "best rods on Earth"... cum se lauda.

@Tito, mi-ai ridicat-o la fileu, dar in acelasi timp ai spus un mare adevar. Lansete usoare, lungi, elastice, care sa lanseze distante apreciabile, ....in mod clar, japoneJii sunt lideri.
Dar zi-mi tu acum pe bune, ce lansete macar comparabile cu cele americane, fac japonezii, dedicate pentru pescuit din barca? lansete de 1.90-2.15 ?
cred ca am deslusit misterul :)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Avatar utilizator
tito
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 10 Iun 2010, 15:45
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de tito » 29 Noi 2019, 21:26

Valeriu, daca te documentezi putin vei constata ca japonezii fac si bete scurte. Gasesti in oferta Graphiteleader, Megabass. Evergreen si sunt mai multi producatori, e drept ca unii sunt mai putin cunoscuti pe plaiurile mioritice. Blank-uri foarte bune gasesti la Justace (de exemplu).
Totul e sa pui mana pe ele , sa ai ocazia sa le pescuiesti. Altfel doar traiesti cu impresia ca sunt elastice ,in realitate multe japoneze au o revenire mult mai buna ca alea americane . Americane vs japoneze , sunt filozofii diferite in privinta constructiei. Alea japoneze sunt identice la dimensiuni pentru ca sunt proiectate si facute cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, unele dintre alea americane ies strambe cu varfuri mai groase sau mai subtiri, mai lungi sau mai scurte. Oare cel mai renumit producator de compozit pentru blank-uri cine e si in ce tara se afla ?

@Albert
Ca bat de Dunare, unde uneori tragi de copaci, e f. bun St. Croix.

Avatar utilizator
Zamfi
veteran
veteran
Mesaje: 5738
Membru din: 01 Oct 2006, 19:50

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de Zamfi » 29 Noi 2019, 22:11

Valeriu28 poti incerca un Evergreen Bush Serpent ...Mie imi place pt salau de ex.Chestie de gust.Bine, mie imi plac si blancurile St.Croix deci clar sunt depasit :)
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Gardos
senior
senior
Mesaje: 409
Membru din: 16 Oct 2014, 22:42
Localitate: bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de Gardos » 29 Noi 2019, 23:08

St.Croix se pisa pe orice lanseta japoneza la marketing. Senzitivitate, ținută în drill etc nu sunt totul la o lanseta. O lanseta bine marketata îți oferă plăcere intensă și de durată. Mai ales daca nu dai banii pe ea...

Avatar utilizator
Hentzone
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 293
Membru din: 24 Aug 2008, 22:13
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de Hentzone » 30 Noi 2019, 00:46

Multumesc de impresii, dragi colegi. Am mai facut research si pe site-uri din Germania, Danemarca, Franta si Uk si n-am gasit mare lucru in materie de joarde japoneze, dar americane cam gasesti destul de des, vb de G. Loomis, St. Croix, Fenwick si o groaza de Savage Gear si Sportex... Se pare ca betele japoneze sunt cam "de nisa" pentru europeni... ☹️
Go fishing, what else...

Avatar utilizator
valeriu28
veteran
veteran
Mesaje: 1276
Membru din: 16 Aug 2014, 21:04
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de valeriu28 » 30 Noi 2019, 06:47

@Zamfi, Evergreen e momentan un vis umed, dar imi va ajunge pe mana unul in maxim 1an. Chiar Bush Serpent l-am vazut acum cateva zile intr-un review. Preturile din pacat m-au descurajat (momentan)
Cat despre St Croix, si mie imi plac blankurile. Nu le-as pune pe locul 1, dar nici nu le-as face de rusine degeaba. Am pescuit elite cu torzite, si detin in debara SCV76MH, extreme'ul. Au fost momente cand m-a dat pe spate.

@Tito, da, cat imi permite google.ro si foarte putin pe apa, m-am documentat. Imi vin in minte vreo 15-20 modele de top, scurte, fata de 2-3 japoneze. Ce vreau sa zic e ca japonezii nu au traditie pe tipul de pescuit american, cel care de exemplu, mi se potriveste mie.
Japonezii nu au inland lakes, ca americanii, ei saracii sunt izolati pe o insula stancoasa, deci pescuiesc de pe mal, specii de-alea cu ventuze, cu limba, cu par in cap, hermafroditi si alte ciudatenii. E clar deci ca au nevoie de lanseuri lungi si precise, eu unul nu prea am vazut japonezi sa iasa pe mare, pe valuri normale de 2-3m si sa pescuiasca medium light.
Pe de alta parte, americanii au inventat bassboat-urile, motoarele trolling, baitcastingul, sonarele, s.a.m.d., ceea ce imi spune ca sunt profesorii absoluti la pescuit din barca pe ape mici, chiar daca japonezii o ard cu savarina la pescuitul de pe mal.
Hai sa le dam totusi ce-i al lor... ... altfel, o sa-mi cumpar topor made in sahara si placa de surf din Groenlanda...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Avatar utilizator
tito
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 10 Iun 2010, 15:45
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de tito » 30 Noi 2019, 09:23

@Hentzone
M-am linistit , credeam ca pescuiesc toti cu St. Croix. Cat despre japoneze, sunt greu de procurat si trebuie sa te risti ,sa cumperi dupa informatiile pe care le gasesti pe internet. Cand se vor gasi si in magazinele din Romania si pescarii vor putea avea ocazia sa le pescuiasca , atunci vor vedea multi cat de mult merita sa dai in jur de 2000 de lei pe un St. Croix.
Mentionez ca nu am afirmat ca betele St.Croix nu sunt bune, am spus doar ca nu-si justifica pretul platit. St. Croix defileaza cu acelasi SC V de atatia ani si investitia majora e in marketing, nu in cercetare . Consider ca IMX de la Loomis e peste SC V...de GLX nu mai zic.

@Valeriu
Valeriu, scrii ca si cum ti-ai fi petrecut o mare parte din viata in Japonia, sau macar ai fi pescuit cu toate lansetele din Japonia si America.
In rest ai dreptate, japonezii aia sunt niste inapoiati care pescuiesc doar chestii paroase si cu ventuze . Google-ul tau nu a ajuns atat de departe incat sa vada ca japonezii pescuiesc si la bass, e drept ca nu cu St Croix care spui ca te-a dat pe spate.
Hai ca plec sa mai pescuiesc lansetele alea japoneze nasoale , ca deocamdata pe astea le am, imi mai trebuie cativa lei sa-mi pot permite si eu lansetele alea de t.o.p care te-au dat pe spate . Tu stai acasa si uita-te la filmuletele alea de pe internet. :)))

Avatar utilizator
tito
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 10 Iun 2010, 15:45
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de tito » 30 Noi 2019, 09:43

@Valeriu
Sau mai bine ar fi sa lasi filmuletele ,sa iei St Croix ala care te-a dat pe spate si sa vii sa il compari live cu Silverado.

carbocalm
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 234
Membru din: 12 Noi 2017, 11:42
Localitate: Bucuresti

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de carbocalm » 30 Noi 2019, 10:13

@Valeriu cu toată simpatia pe care ți-o port, trebuie să te pun sa revizuiești materia, ca nu treci anul :)).
Când zici modele te referi la o anumita lanseta sau o serie de lansete?
Japonezii încă au lungimile oarecum standard (1.98, 2.08, 2.13, 2.18), pe când americanii tind către lansete din ce în ce mai lungi.
Nu știu pe ce modele de lansete ai pus mâna de la americani care efectiv sa te șocheze în afară de nrx (și asta a fost făcut la vreo 4 ani după ce shimano a cumpărat gloomis).
De la japonezi îți pot zice asa : daiwa steez normal și racing design, jackall shimano poison ultima și glorious, evergreen kaleido inspirare și inspirare rs, megabass super legea, evoluzion, destroyer(da ăștia au marketing mult dar si niște lansete fenomenale altfel nu ar mai vinde)graphiteleader Vigore și foarte mulți alții cu lansete dedicate de bass yamaga, major craft, tailwalk etc.
Lansete super echilibrate și inelate cum trebuie, la care sa nu mai vreau modificări.
Desigur e discutabil cât de pretabile sunt la șalău aceste lansete de bass.
O problema este ca majoritatea modelelor de peste 10-14 gr sunt de cast, fapt ce m-a determinat și le mine sa adopt acest stil.
Doar megabass are ceva modele de spinning mai puternice, destroyer onikirimaru până în 21 gr(am dat câteva mâini cu ea și m-a impresionat cum transmite) și încă una până în 32gr.

On topic, lanseta japoneză din două bucăți și care să poată fi cumpărată de la noi sau din Europa cu garanție nai greu. Cea mai bună soluție locala este matagi TR76, făcut custom si cumpărat prin Andrei Sava blankul, ca să ai garanție.
Recomandarea mea este o serie de la gloomis, GLX predator din două bucăți.
Au avut și la totalfishing un model, 904 până în 42 de gr. Și în serie mai este un 903 până în 17 gr, care s-ar preta pe ce vrei. Este foarte lăudat la rusi modelul ăsta.
Asta cu dat fum st croix este discutabil și nu înțeleg în ce sens. St croix are calitățile lui și dacă îți pică pe mână e suficient pentru șalău la noi.

Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4616
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Re: Pro si contra St. Croix

Mesaj de adiwolf » 30 Noi 2019, 12:22

St. Croix este scump la 2000 lei! - corect desi este atat de relativ si discutabil ce inseamna scump sau ieftin, iar pana una alta, este singurul brand care se vinde legal cu garantie si asigura componenete de schimb, pe piata din Romania la preturile din SUA !
NRX, Evergreen, Megabass,Olympic,Daiwa Steez, etc. ce preturi au?! sunt atat de ieftine si accesibile?! ofera atata de multe pentru pretul platit?!
cred ca defapt nu vorbiti de nimic altceva decat de putina extravaganta, epatare si mult subiectivism
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns