Pereche ☺

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Lim
utilizator nou
utilizator nou

Pereche ☺

Mesaj de Lim » 16 Oct 2016, 23:25

Salutare ,

Apelez la experienta voastra pentru a primi niste recomandari pentru o mulineta.
Lanseta este ET Perch blade 180 cm UL . Bugetul ar fi cam 300 ron max. Un fir textil pentru naluci UL?

Multumesc ,toate cele bune !

tdum
veteran
veteran

Re: Pereche ☺

Mesaj de tdum » 17 Oct 2016, 09:11

Salut Lim. Bine ai venit pe forum. Daca vrei tot de la Energo, poti lua mulineta Ryobi Ecusima 1000 si firul WFT Gliss Monotex Trans de 0,10. Suma celor doua este in bugetul specificat de tine. Mulineta este bunicica, iar firul are grosimea reala (pe micrometru) egala cu cea inscrisa pe rola, nu este mai gros. Cu siguranta vei mai primi si alte indrumari. Iti doresc alegere inspirata. Rew.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Oct 2016, 10:59

Salut,
Pe langa recomandarile colegului, poti opta si pentru Tica Dyna Spin GQ 1000 http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 37449.html care spre deosebire de Ryobi vine cu tambur de rezerva din aluminiu, iar greutatea este semnificativ mai mica. O alta varianta poate fi Exage 1000FD, o mulineta mai fina decat Tica sau Ryobi, dar care dupa parerea mea are tamburul un pic cam ingust in cazul in care vrei sa folosesti si monofilament. Pentru textil exclusiv, este super ok.
Ca fir, mai poti opta pentru Berkley Nanofil http://www.totalfishing.ro/fir-hibrid-b ... 19173.html , care este foarte similar cu WFT, dar nu la fel de rotund si parca usor mai rigid, dar se lanseaza foarte bine si taie foarte bine apa.
Urasc atarnatorii!

Lim
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Lim » 17 Oct 2016, 14:05

tdum scrie:Salut Lim. Bine ai venit pe forum. Daca vrei tot de la Energo, poti lua mulineta Ryobi Ecusima 1000 si firul WFT Gliss Monotex Trans de 0,10. Suma celor doua este in bugetul specificat de tine. Mulineta este bunicica, iar firul are grosimea reala (pe micrometru) egala cu cea inscrisa pe rola, nu este mai gros. Cu siguranta vei mai primi si alte indrumari. Iti doresc alegere inspirata. Rew.

Salutare si multumesc de urari ,

M-am uitat la mulineta Ecusima (Neu) , auzisem de Ecusima de ceva vreme. Dar am o mica retinere privind greutatea ei . Am acasa o multineta Okuma trio Red 20 de 240 grame si cand am pus-o pe batul asta UL il cam da pe spate....adica pare greuta . Ma gandeam sa caut printre modelele mai usurele ...gen Okuma Ceymar 10 . Modelul asta va zice ceva ? Am sa iau firul in considerare , va multumesc !

Lim
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Lim » 17 Oct 2016, 15:44

stefanflorin scrie:Salut,
Pe langa recomandarile colegului, poti opta si pentru Tica Dyna Spin GQ 1000 http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 37449.html care spre deosebire de Ryobi vine cu tambur de rezerva din aluminiu, iar greutatea este semnificativ mai mica. O alta varianta poate fi Exage 1000FD, o mulineta mai fina decat Tica sau Ryobi, dar care dupa parerea mea are tamburul un pic cam ingust in cazul in care vrei sa folosesti si monofilament. Pentru textil exclusiv, este super ok.
Ca fir, mai poti opta pentru Berkley Nanofil http://www.totalfishing.ro/fir-hibrid-b ... 19173.html , care este foarte similar cu WFT, dar nu la fel de rotund si parca usor mai rigid, dar se lanseaza foarte bine si taie foarte bine apa.

Salut,

Multumesc de sugestii ! Pe Exage am reusit sa pun mana, pe Tica ....nu stiu ce sanse am . Alt model de la Tica , pare dragut : Tica Dyna Spin GH(I) 1000 , stiti ceva despre el ? De la Berkley am folosit Whiplash Green ....dar nu mi s-a parut f matasos . Multumesc inca o data

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Oct 2016, 21:59

Dyna Spin GH e cam acelasi lucru cu GQ, doar ca are doi rulmenti in plus. Ambele-s foarte ok.
Nanofilul e diferit fata de Whiplash din toate punctele de vedere... textura, grosime, etc, dar este si mai fragil pentru ca e mult mai subtire la acelasi diametru dat de catre producator.
Urasc atarnatorii!

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 18 Oct 2016, 14:22

tdum scrie:Salut Lim. Bine ai venit pe forum. Daca vrei tot de la Energo, poti lua mulineta Ryobi Ecusima 1000 si firul WFT Gliss Monotex Trans de 0,10. Suma celor doua este in bugetul specificat de tine. Mulineta este bunicica, iar firul are grosimea reala (pe micrometru) egala cu cea inscrisa pe rola, nu este mai gros. Cu siguranta vei mai primi si alte indrumari. Iti doresc alegere inspirata. Rew.

Salut,mulineta e buna,o am si eu,calitate/pret e ok dar atentie ca este cam grea.Are 270gr cu tamburul incarcat full cu fir 0.10 ,cantarita de mine pe un cantar digital de precizie.
Nu stiu cat de bine se impaca la UL
Eu am si versiunea 3000 si tot asa,e robusta dar cam grea fata de alte mulinete pe care le-am tinut in mana.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 18 Oct 2016, 16:26

pt. Lim.
Salut. Daca esti interesat de mulinete cu masa mica:
1) Mulineta Spro Urban 510. Sub 200g. (cca 150 lei) Fara tambur de rezerva. Acceptabila.
2) Mulineta Extreme Spin New 1000. Sub 180g. (cca 75 lei) Cu tambur de rezerva. Nu cred ca este pt cei pretentiosi.
Ambele au tambur si manivela din metal, arc de viata lunga la pick-up, 4-5 rulmenti, stop instant, etc.
Cred ca sunt pe stoc si la TotalFishing. Baietii de la ei sunt amabili si pot sa-ti dea mai multe informatii. Numai bine. Rew.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 18 Oct 2016, 16:46

P.S. Vezi pe forum la anunturi a scos colegul adrian25 la vanzare o Daiwa ss tournament 700. E in bugetul tau. E o mulineta buna, cu wormshaft, o legenda, doar ca nu are stop instant ci pe clichet. Am si eu doua dar nu le-as da niciodata. Rew.

Lim
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Lim » 20 Oct 2016, 15:34

Multumesc pentru variante , pana la urma a trebuit sa injumatatesc bugetul si am mers pe Okuma Zeon 15 FD (Ceymar C10 - nu prea pusca cu spinning-ul). Am avut mici emotii privind greutatea , dar cand am ajuns acasa am avut o surpriza placuta. Multumesc pentru deranj si fire intinse !

Scrie răspuns