o lanseta?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
PsiHo
utilizator constant
utilizator constant

o lanseta?

Mesaj de PsiHo » 20 Mai 2008, 08:00

salut sunt incepator si sambata trecuta am fost pe borcea unde am prins 3 avati la un vobler dar aveam o lanseta proasta care nu puteam arunca mult cu ea maxim 7 metri, trebuia sa ma urc pe copacii cazuti in apa sa dau mai in larg.Deci imi poate face cineva o lanseta bunicica pt avat dp totalfishing care pot arunca lejer dp mal 15 m?va multumesc

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: o lanseta?

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mai 2008, 08:30

PsiHo scrie:salut sunt incepator si sambata trecuta am fost pe borcea unde am prins 3 avati la un vobler dar aveam o lanseta proasta care nu puteam arunca mult cu ea maxim 7 metri, trebuia sa ma urc pe copacii cazuti in apa sa dau mai in larg.Deci imi poate face cineva o lanseta bunicica pt avat dp totalfishing care pot arunca lejer dp mal 15 m?va multumesc
Lanseta poate fi o problema - poate e prea rigida si prea scurta. Ceva care sa arunce intre 5 si 25 de grame cred ca ar fi OK, iar ca lungime un 2,5-2,7 ar trebui sa ajunga. Dar nu cumva aveai firul prea gros, ori cu memorie, imbatranit etc? Poate de asta nu puteai lansa la peste 7 metri....Un fir bun, nou, de 0,18-0,22 ar fi indicat.

PsiHo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PsiHo » 20 Mai 2008, 10:03

firu era de 0.30 cred bat de 2,70 din 2 bucati luat din ghencea la 20 ron si mulineta .. 25 ron :)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Mai 2008, 11:28

Cele mai tari chinezari sunt BFF (Best for fishing) raport bun pret calitate.
De acord faza cu firul 0,30 e o blasfemie la avat, un 0,2 e suficient eventual un 0,25 maxim dar de calitate. Fire bune sunt berkley trilene si trabucco dintre monofilamente. Textile sunt destul de scumpe.

Nu uita ca esti inca in prohibitie deci avati se elibereaza daca esti sportiv.
the angler is catching xxx, not by the lure

PsiHo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PsiHo » 20 Mai 2008, 14:31

pai tocmai asta e nu vreau chinezarii..vreau ceva sa ma tzina..o lanseta in jur de 150ron mulineta+bat pt avat gasesc? ma uitam pe totalfishing si..sunt si mulinete de rapitor la 70-80 ron nu vreau nici cine stie ce ca la cat ma duc eu la peste..poate pe viitor voi investi calumea in scule. deci se poate uita cineva pe www.totalfishing.ro sa-mi faca o lanseta ca eu nu ma prea pricep adica deloc :) va multumesc

PsiHo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PsiHo » 20 Mai 2008, 14:31

pai tocmai asta e nu vreau chinezarii..vreau ceva sa ma tzina..o lanseta in jur de 150ron mulineta+bat pt avat gasesc? ma uitam pe totalfishing si..sunt si mulinete de rapitor la 70-80 ron nu vreau nici cine stie ce ca la cat ma duc eu la peste..poate pe viitor voi investi calumea in scule. deci se poate uita cineva pe www.totalfishing.ro sa-mi faca o lanseta ca eu nu ma prea pricep adica deloc :) va multumesc

Scrie răspuns