noduri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
noduri
As dori sa aflu ce fel de nod folositi pt. a lega leader-ul de firul textil. (pt. cei care folosesc textil)
Multumesc.
Multumesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Am folosit pana nu demult nodul Uni - to- Uni ( e f bun pt diferente de diametru nu foarte mari intre mono si textil) , iar acum folosesc un nod utilizat de pescarii de crap la legarea firelor textile de monofilament ( nu-i stiu exact denumirea).
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
uni to uni este ok daca leaderul e la diam similar. daca leaderul e mult mai subtire, tot uni to uni dar firul de leader dat de doua ori. daca leaderul este gros, bristol / no name knot pe bucla bimini sau altfel de bucla. mai e o varianta de albright modificata, in loc sa faci bucla treci textilul printr-un nod simplu peste mana dai spire dus intors si il scoti inapoi tot pe acolo, cred ca asta este si nodul de crapisti de care zice sorin. iese un nod compact dar nu la fel de solid ca un bristol.
nodurile alea din AVP pe mine unul nu m-au inspirat. la fel, nodurile de leader pe care le folosesc muscarii - blood knot, jam knot, dble surgeon si altele - nu tin cu textil.
nodurile alea din AVP pe mine unul nu m-au inspirat. la fel, nodurile de leader pe care le folosesc muscarii - blood knot, jam knot, dble surgeon si altele - nu tin cu textil.
nodul vacii si nodul Mahin (din ALP)
http://carnavenir.free.fr/noduri/nod3.jpg
nodul vacii e cam acelasi cu nodul Albright. Dar si pt. acesta(Albright) am gasit mai multe variante...
http://carnavenir.free.fr/noduri/nod3.jpg
nodul vacii e cam acelasi cu nodul Albright. Dar si pt. acesta(Albright) am gasit mai multe variante...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski