Mulineta pentru pescuit cu jiguri grele?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Mulineta pentru pescuit cu jiguri grele?
Salut,
Caut o mulineta care sa fie folosita pentru pescuitul cu fir textil si jiguri grele, intre 25 si 50 de grame? Apelez la experienta voastra cu speranta ca imi puteti recomanda ceva cat mai fiabil si rezistent. Am un Shimano Stradic, insa il simt ca gafaie.
Multumesc.
Caut o mulineta care sa fie folosita pentru pescuitul cu fir textil si jiguri grele, intre 25 si 50 de grame? Apelez la experienta voastra cu speranta ca imi puteti recomanda ceva cat mai fiabil si rezistent. Am un Shimano Stradic, insa il simt ca gafaie.
Multumesc.
-
- veteran
Ma gandeam la FinNor Ahab, care pare o mulineta extrem de robusta, insa nu stiu mai nimic despre ea in afara de cele spuse pe siteuri. De asemenea si Daiwa Saltiga Blast, insa este destul de prohibitiv pretul. Daiwa Black Gold si Daiea tournament SS imi inspira de asemenea incredere, insa BlackGoldul nu stiu daca se preteaza pescuitului cu fir textil, iar Tournament SS nu stiu daca rezista unei uzuri ridicate data de acest stil de pescuit. Imi sunt folositoare opiniile voastre, asa ca sper intr-un feedback care sa ma ajute sa iau o decizie.
- hunting_fish
- veteran
Spiridusul,
Daiwa SS Tournament nu e indicata la pescuitul cu jiguri grele. Nu are "Super stopper II" ca la Shimano, ci are acel anti-revers care face "tzac". Si textilul transmite tzacul, ceea ce nu cred ca e foarte pe placul rapitorilor. Eu dau cu SS Tournament 13oo exclusiv la voblere, rotative si spiner-bait-uri. S-ar putea pescui si la jigging, decupland instant anti-reversul, dar necesita obisnuintza.
Eu as recomanda SPRO REDARC, e 8+1 rulm, wormshaft, full aluminium body. E ceva ce consider eu foarte robust. Eu am una, si intentionez sa pescuiesc la voblere mari -> 60-80grame, doar sa imi vina batzul de jerk. Cred ca va face fatza cu brio, mai ales ca de noua i-am gresat cu mana mea toate partile importante. Si ca pret e ok -2,5mil. In magazin e cam 100EUR, dar noroc cu internetul si curieratul rapid...
Stima
Daiwa SS Tournament nu e indicata la pescuitul cu jiguri grele. Nu are "Super stopper II" ca la Shimano, ci are acel anti-revers care face "tzac". Si textilul transmite tzacul, ceea ce nu cred ca e foarte pe placul rapitorilor. Eu dau cu SS Tournament 13oo exclusiv la voblere, rotative si spiner-bait-uri. S-ar putea pescui si la jigging, decupland instant anti-reversul, dar necesita obisnuintza.
Eu as recomanda SPRO REDARC, e 8+1 rulm, wormshaft, full aluminium body. E ceva ce consider eu foarte robust. Eu am una, si intentionez sa pescuiesc la voblere mari -> 60-80grame, doar sa imi vina batzul de jerk. Cred ca va face fatza cu brio, mai ales ca de noua i-am gresat cu mana mea toate partile importante. Si ca pret e ok -2,5mil. In magazin e cam 100EUR, dar noroc cu internetul si curieratul rapid...
Stima
-
- veteran
- hunting_fish
- veteran
Posibil. Nimic nu e batut in cuie, cand e vb-a de spining. Eu evit sa pescuiesc in locuri linistite, la avat sau stiuca, cu SS Tournament-ul meu cu instant-ul cuplat. La jiguri usoare, ma repet : merge. La jiguri grele, fara instant, iti trebuie ceva efort in plus sa manuiesti echipamentul la full-power. Asta era idea mea. cat despre tzac, daca pescuiesti cu un batz lung, care iti permite lanseuri lungi, nu e o probl. asa mare.
Stima
Stima
-
- veteran
Multumesc pentru opiniile exprimate. SPRO prin cine este distribuit in Romania?
Fin Nor AHAB m-am gandit la ea pentru ca din cate am citit este extrem de fiabila si robusta, componentele sunt realizate din otel extrem de rezistent, sau cel putin asa spun ei. E drept ca poate sa fie diferenta intre ce spun si ce este in realitate. Am vazut cateva mulinete Daiwa (despre care am o parere excelenta) distruse de genul acesta de pescuit. Blastul l-am gasit la 350$.
Shimano Stradic pe care il am este marimea 4000.
Fin Nor AHAB m-am gandit la ea pentru ca din cate am citit este extrem de fiabila si robusta, componentele sunt realizate din otel extrem de rezistent, sau cel putin asa spun ei. E drept ca poate sa fie diferenta intre ce spun si ce este in realitate. Am vazut cateva mulinete Daiwa (despre care am o parere excelenta) distruse de genul acesta de pescuit. Blastul l-am gasit la 350$.
Shimano Stradic pe care il am este marimea 4000.
-
- veteran