Mulineta pentru pescuit cu jiguri grele?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Mai 2008, 06:27

Am avut acum aproape doi ani o mulineta Trabucco Xenos si dupa aprox. 3 -4 luni a inceput sa-si faca ceva jocuri ... asa ca am renuntat rapid la ea. Daca si Spro Redarc, Ryobi Zauber, Abu Sert Helix sunt la fel mai bine te orientezi spre altceva. Pana la urma la aproape orice mulineta ai calitatea pe care o platesti ...
Intre Xenos si Ryobi eu as alege Ryobi.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Mai 2008, 19:14

adrignat scrie:
taicanoe scrie:parca importatorul SPRO este la Oradea ...
din ce stiu io mihai vargics importa spro........
...care e oradean. Deci tot departe de Bucuresti. Chestia e ca nu are magazin de prezentare. Sunt cateva pravalii in oras care au marfa de la Spro. Daca apuc sa trec pe la vreunul, ma uit ce au si dau de stire.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 30 Mai 2008, 06:52

dupa pod pe stanga ... parca Adi Endre se numeste strada ... am fost pe acolo prin martie si aveau multa marfa de la SPRO

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 30 Mai 2008, 17:46

taicanoe scrie:Am avut acum aproape doi ani o mulineta Trabucco Xenos si dupa aprox. 3 -4 luni a inceput sa-si faca ceva jocuri ... asa ca am renuntat rapid la ea. Daca si Spro Redarc, Ryobi Zauber, Abu Sert Helix sunt la fel mai bine te orientezi spre altceva. Pana la urma la aproape orice mulineta ai calitatea pe care o platesti ...
salut io pescuiesc cu spro blue ark si red ark de cand m-am apukat de spinning, prima un blue ark de 2000 am tras de ea de mi-au sarit capaxcele (2 ani intensiv cate 10 ore pe partida cam 2-3 partide pe saptamana) a mulinat kilometri de fir+textil si merge ceas si acum si nu are jokuri fatza de cand era noua, red arkul mi de pare mai bine facut cred ca ma v-a tzine mai mult, fiecare nu costa peste 100 euro, pt. jiguri unde nu este solicitata ca si la vobler, top water etc cred ca nu are moarte :wink: .
be smart be silent be deadly.....

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 30 Mai 2008, 18:43

Poate am avut eu ghinion cu Xenoxul .... asa ca am trecut la mulinete ceva mai serioase, e adevarat ca si ceva mai scumpe dar ce nu face omul pentru pasiunea lui. (Jim Hill, Daiwa, Shimano)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 10 Iun 2008, 09:54

Am achizitionat o mulineta Daiwa Tournament EX 750 (=2500) aproape noua, era cap de serie in 1989 la Daiwa. Este similara unui SS Tournament dar are corp si rotor din aluminiu si angrenaje mai vechi :wink: .Nu are infinite antireverse ci acelasi stop ca la SS.Si acelasi tambur dar de 2500(long cast).Sunt tare curios cu lipsa antireversului cat va fi de durabila.O sa incerc sa pun si poze.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 10 Iun 2008, 21:20

taicanoe
Cu scuzele de rigoare... Am studiat si m-am lamurit -> Xenos! Ideea este ca prezinta exact aceleasi caracteristici ca Ryobi Zauber, Penn Affinity sau Redarc/Bluearc. Similara ca si design si constructie - aceleasi caracteristici - corp alu., manivela metal, 9+1 rulm, si cel mai important - wormshaft. Denumirile astea foarte asemanatoare, te pot incurca uneori.. Xenos <->Xanthos.. Xanthos e de crap, damn!...

http://www.dream-xxx.co.uk/acatalog/info_133.html
http://www.pesca.hu/Bilder/ryobi-zauber.gif
Observi asemanarea?...
Stima!
8)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 10 Iun 2008, 21:49

Pe Ryobi Zauber am pus mana dar nu am utilizat-o ... Trabucco Xenos am avut si am vandut-o dupa cateva luni din cauza ca aparusera oarece jocuri, mici la inceput dar nu am mai avut incredere in ea.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 10 Iun 2008, 22:50

Sa va dau o idee.Presupun ca ati auzit de mikereelsrepair.Acolo au de vanzare piese pt. majoritatea mulinetelor care au existat si exista la ora actuala pe piata.Asa ca i-am intrebat daca pot sa-mi vanda toate componentele unei mulinete separat si sa le montez eu acasa.Raspunsul a fost ca da.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 11 Iun 2008, 06:35

razvan cristescu scrie:Sa va dau o idee.Presupun ca ati auzit de mikereelsrepair.Acolo au de vanzare piese pt. majoritatea mulinetelor care au existat si exista la ora actuala pe piata.Asa ca i-am intrebat daca pot sa-mi vanda toate componentele unei mulinete separat si sa le montez eu acasa.Raspunsul a fost ca da.
si cat ar costa operatiunea ? comparativ cu pretul unei mulinete noi ?

Scrie răspuns