Mulineta casting pentru stiuca sau naluci alte specii

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Mulineta casting pentru stiuca sau naluci alte specii

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Apr 2016, 20:41

Aici nu-i vorba de casting vs. spining ..eu ziceam de fire subtiri care necesita frane care pe mulinete de casting nu le gasesti.
Mulinetele de spining de 2500 eu nu le folosesc decat pe clasa light-medium light..hai medium,pt.medium heavy -heavy gasesc potrivita marimea 4000 .Daca vrei 'balene' 5-6000.
Pescari de spining greu pe Dunare care pescuiesc cu cicade grele de 60-80 gr. si au capturi de somni foarte mari,asta insemnand de la 50 de kg in sus ,pina peste suta folosesc mulinete de spining.

La naluci grele si pesti mari nu se folosesc scule usoare...iar casting-ul nu este solutia salvatoare,dar asta o sa o constati dupa 1-2 ani de macinat laolalta vaselina scumpa cu suspensiile din apa ce se scurge inauntru si bagat bani in rulmenti ceramici si discuri de carbon la frana..enjoy.. :)
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Apr 2016, 20:57

Gigi hai sa nu exageram vorbeam doar de stiuca si eventual,salau,avat sau bass.

Diferenta este de cum pescuieste o mulineta buna de casting, cum te conectezi la naluca(evident reactiva) .
Sunt si fire care absorb apa 0%.
In RO multe lucruri sunt necunoscute si prost evaluate printre ele si un lucru deloc esential cum este castingul :D . mai bine asa.
Hai ca am terminat, ca nu am timp de false discutii.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Oct 2016, 09:29

Pe Vlahi vant puternic intre 20-30km/h cu catingul precizia a fost mult mai buna decat cu spinning.Am pescuit cu Calcutta Cq14 si cand s-a facut mai frig de 11-12g am resimtit ceva frig la mana.Am mai folosit si Zillionul Pe Special 6.3 cu care am prins stiuci si bibani.Cu ambele mulinete am lansat mult mai precis decat colegul Mihai cu echipament de spinning. Mihai a pus naluca in stuf de nenumarate ori. Spinningul nu sta bine la precizie nici in conditii de calm nu ma vorbesc pe vant puternic.

Suprinzator Calcutta 2014 lanseza imprecabil impotriva vantului cu 2 pini si reglajul pe minim.Zero peruci cu ambele mulinete mai putin un accident cu firul lui Mihai si o incalceala masiva rezolvata doar cu rabdarea lui. Calcutta 2014 cea mai smooth mulineta pana acum .Desi nu o consideram asa de senzitiva am avut supriza sa simt o stiuca care a tatonat foarte discret naluca inainte sa o atace.

Nici o probleme datorita ploii care a tinut cel putin 3 ore cu cateva reprize de rafale.De la umiditate parca dupa 7-8 ore de pescuit se simtea un usor efect negativ la lansare prin diminuarea distantei, dar foarte putin.Posibil ca umezeala excesiva sa deranjeze rulmentii tamburului.Nu au aparut zgomote, gresarea cu ulei a functionat imprecabil .

Ma gandesc la o mulineta cu corp din grafit pentru sezonul rece.Candidat Cronarch CI4+ cu care am pescuit sau Daiwa T3 la care imi plac multe(MagForce 3D,profil jos) mai putin sistemul de ridicare al zonei superioare.

danielldnl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danielldnl » 11 Dec 2016, 22:41

salut .. daca mai esti in cautare, daiwa lexa e solutia ... nu o sa fi dezamagit, bafta!

Scrie răspuns