am cam terminat cu rodajul la motor (yamaha 5cp / 4t) si cum reprezentanta Yamaha din TM a incetat sa mai functioneze din vara ma gandesc totusi sa imi fac schimbul de ulei singur, alte optiuni fiind sa fac treaba asta in alte orase, eventual Ungaria de unde am si luat motorul.
am urmatoarele intrebari:
1) foloseste cineva pompa de drenaj pt uleiul de motor? daca da, de care? de unde ati luat-o?
2) uleiul de trasmisie (din cizma) totusi la cate ore se schimba? in carte zice 20ore sau 3 luni pt perioada de rodaj, vanzatorul de unde am luat motorul zicea ceva de 100 ore daca retin exact...
3) unde gasesc suruburi si/sau saibe atat pt surubul de la uleiul de motor cat si pt uleiul de transmisie? care-i pretul "corect" ?
4) cat costa manopera pt un schimb de ulei de motor si/sau trasmisie?
5) ce ulei de trasmisie folositi?
6) ce ulei de motor folositi?
7) daca nu ati facut orele de functionare dar ati atins perioada de "valabilitate" (adica 3luni pt rodaj, 1 an in rest), ati schimbat uleiul de motor? dar cel de transmisie?
mai jos aveti tabelul cu recomandarea producatorului
http://www.yamahaoutboards.com/sites/de ... Charts.pdf

9) pt punctele exterioare ce se greseaza (suruburi, etc), ce vaselina folositi? motorul meu inca mai are imbinarile respective destul de ok gresate din fabrica dar as lua si asa ceva ca sa fie

merci