motoare de barca - sfaturi pt mentenanta acasa?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: motoare de barca - sfaturi pt mentenanta acasa?
Salut johnnybravo, am si eu un motor de 4 cp si te ajut cu placere dar n-am inteles despre ce surub e vorba; de aceea iti propun sa ne auzim la telefon si sa-ti dau informatiile chiar de linga motor.
Hai sa ne schimbam numerele de tel pe privat si sa ne auzim ulterior.
Stima
Hai sa ne schimbam numerele de tel pe privat si sa ne auzim ulterior.
Stima
in rest ... we are the best!
Salutare! Sunt mai nou posesor al unei barcute Walker Bay 275 RID si am echipat-o cu un motor ....cam mare, 6cai de la Suzuki.Pescuiesc 90 % pe Dunare si sunt convins ca este mai stabila decat gomflabila avuta (baracuda 240)AM O PROBLEMA! Am probat ansamblul (barca-motor)pe o balta cu apa linistita ,,sa -mi iau mersul"(Incepator) si cu toate sfaturile de la cunoscuti nu reusesc sa prind viteza sau sa intre in glisaj.Am urcat o persoana de 55kg pe locul din fata iar eu am stat la jumatatea barcii. nu pot sa accelerez motorul decat la max40% iar in spatele barcii se fac valuri de 50-70cm si nu gliseaza .Am incercat diferite pozitii la motor(din menghima cu mai multe randuri de gauri) dar... DEGEABA . La salonul nautic am cumparat aripioare Hidrofoil de montat pe placa de cavitatie sa o ajute (sfatul de cei de la nautica)la glisare dar a intervenit alta problema . Pe partea dreapta a placutei de cavitatie este o pastila rotonda care nu-mi da voie sa montez aripioara .Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa decupez aripioara hidro si sa o montez asa ,mi-e frica sa nu se rupa la prima ,,lovitura" . Va multumesc anticipat pt sfaturi!
Salut,
Walker Bay 275 RID e o barca facuta ptr deplasament (10-14 km/h)...nu ptr glisaj (17 km/h +)... Eu asa o vad.
Ce te face sa crezi ca e mai stabila decat o gonflabila ? Baloanele laterale ? Aici dau un vot in + gonflabilei...in ceea ce priveste stabilitatea.
Walker Bay 275 RID e o barca facuta ptr deplasament (10-14 km/h)...nu ptr glisaj (17 km/h +)... Eu asa o vad.
Ce te face sa crezi ca e mai stabila decat o gonflabila ? Baloanele laterale ? Aici dau un vot in + gonflabilei...in ceea ce priveste stabilitatea.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
- veteran
Valy,
Din pacate cred ca Nemernic are dreptate. Oricum , puterea maxima admisa la barca aia este 4 cp cu cizma scurta. Posibil ca motorul de 6 pur si simplu sa nu se potriveasca. Si da, e posibil ca barca asta sa nu gliseze "din nastere". Trebuie intrebat cineva de la Drill, ca ei au cateva din astea.
Ptr info suplimentare, vezi aici
http://www.walkerbay.com/dinghies-sailk ... nghy/275r/
iar aici se confirma oarecum cam ce spune Gabi
"The lapstrake hull of the Rigid Dinghy is designed to cut through water producing less displacement and drag, resulting in a boat that rows easier and straighter."
Din pacate cred ca Nemernic are dreptate. Oricum , puterea maxima admisa la barca aia este 4 cp cu cizma scurta. Posibil ca motorul de 6 pur si simplu sa nu se potriveasca. Si da, e posibil ca barca asta sa nu gliseze "din nastere". Trebuie intrebat cineva de la Drill, ca ei au cateva din astea.
Ptr info suplimentare, vezi aici
iar aici se confirma oarecum cam ce spune Gabi
"The lapstrake hull of the Rigid Dinghy is designed to cut through water producing less displacement and drag, resulting in a boat that rows easier and straighter."
sa stapinesti sanatos RID-ul ! ma batea gindul si pe mine sa iau una dar mi se par cam mici baloanele pentru Dunare ( vint + valuri); cum se descurca in aceste conditii? ( am acum o pneumatica Walker Bay si cu baloanele de 50 nu prea am probleme)
Daca te bate gandul sa vinzi acea gonflabila sunt f interesatpasek scrie: ( am acum o pneumatica Walker Bay si cu baloanele de 50 nu prea am probleme)

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Modelul ales de tine nu are nicio problema, ba chiar cred ca e o barca faina, forma chilei in schimb n-o poate face sa gliseze in veci, indiferent de numarul de cai.
@Nemernic - cind o s-o vind te anunt primul, promit; oricum as renunta la ea numai pentru un RIB sanatos tot de vreo 3.10 - 3.20 

Va multumesc mult pentru sfaturi si o sa ma limitez la deplasarea ,,normala".Ce m-a facut sa renunt la gonflabila este ca 1. la baracuda veke au inceput sa apara infiltratii de apa pe la placa de motor(sa deslipit putim cauciucul dupa placa) si in decurs de 1 zi de pescuit cam baga fre`o 2 l de apa ,+ ca erea mica pt motor( 2,4m). Am fost la King fisher sa o repar . In timp ce explicam la ,,sef"?! ce buba are a venit o ......(nevastasa am inteles ,apoi)si a inceput sa traga de materialul de erea lipit pe placa de motor pana l-a deslipit complet, spunand,,asta e cojit de tot si trebui desfacut si lipit la loc" .Iar pe mine ma costa sa o repare putin mai mult de ...300 ron ! Cand i-am zis ca de ce a deslipit-o de tot pana sa-mi spuna pretul ,s-a uitat la barbatus-o si a si plecat . Ca de ce nu iau alta de la ei ca ia uite ce ....barci facem noi ....Deci ceva bani . Initial vroiam sa o lipesc singur cu prenadez dar am zis sa las ....profesionistii sa faca treaba la care se pricep mai bine. Eu nu zic ca nu fac treaba buna dar si sa-mi ceara atat.... am sunat 1 prieten poate ma ajuta sa gasesc altii de repara si mi-a zis ca si el a patit-o pe Dunare cu 2 zile in urma cand a esit la mal a ,,tras " barca printr-o........scoica din noroi si a taiato 30 cm. ASTA M-A FACUT SA -MI IASA DIN CAP GONFLABILA !!!! Am incercat sa gasesc de fibra pana in 3m deoarece stau la bloc si o tin in uscator,dar ce am gasit pe net nu garantau ca nu ma scufund pe Dunare cu ele .Mentionez ca nu-s atat de turbat sa plec cu ea pe valuri mari si departe de mal, cum vine vorba ,,prin curtea casei". 2. Am foarte mult spatiu in ea fata de gonflabila (echivalentul la una de 3,6m)deci suficient pt. 2 persoane la pescuit .Deci parerea voastra referitor la aripioarele Hidrofoil sa le decupez si sa le montez ar mai ajuta cu ceva ,macar la ceva viteza sa o mai salte de spate putin?! 

Nu ! Aripioarele acelea te ajuta doar ptr glisaj, in cazul barcii tale nu-si au rostul.
p.s.: dc nu te-ai orientat catre un RIB ? .....face fix ce face Walkerbay-ul tau...dar mai si gliseaza
p.s.: dc nu te-ai orientat catre un RIB ? .....face fix ce face Walkerbay-ul tau...dar mai si gliseaza