marfa on-line din state

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

seve
senior
senior

marfa on-line din state

Mesaj de seve » 29 Apr 2008, 17:35

vreau sa fac comanda in state la tacklewarehouse.com, daca mai vrea cineva sa cumpere ceva poate sa imi dea mesaj privat..nu stiu daca o sa vina mai ieftina decat in tara , eu unul vreau ceva ce nu se aduce la noi, niste bete dintr-o bucata de la powell sau dobbyns..dac facem comanda mai mare poate exista vreo reducere ceva..ma mai intersez...eu unul stiu exact ce vreau :shock:

Cipi tm
veteran
veteran

Mesaj de Cipi tm » 29 Apr 2008, 18:34

Ar fi bine sa stim la inceput la cat se ridica transportul si taxele vamale pentru un bat o mulineta si cateva voblere (total 4-500 $) de exemplu.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 29 Apr 2008, 18:44

deocamdata nu ne aruncam la preturi..in general transportul costa sub 50$ iar in tara trebuie sa mai platesti 19% tva..eu am amici in state si vb cu ei sa vad daca pot sa faca ei cumparaturile si sa le puna sub forma de cadouri astfel scapam de tva...o sa le dam si lor un suc, sau le dau eu...cand am venit anul trecut cu bete m-au pus sa platesc 80$ idiotii de la KLM iar cei de la north-west nu mi-au cerut nimic..trebuie mai intai sa ne orientam...

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 29 Apr 2008, 20:27

presupun ca atunci cand spui ca transportul e sub 50$ te referi la cazul in care ti le aduce cineva cunoscut la bagaje. Pentru ca daca vrei transport cu firma de transport asteapta-te la taxe mult mai mari mai ales pentru bete dintr-o bucata.
Fire zmucite!

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 29 Apr 2008, 21:35

nu neaparat...preturile intr-adevar variaza dar depinde foarte mult si ce companie alegi..si timpul in care vrei sa primesti betele...echipa deja s-a facut si sunt sigur ca o sa ne coste sub 40-50 $ de persoana...o sa stii mai multe cand o sa ne hotaram, o sa dea toata lumea banii si ii trimitem la persoanele de acolo...care din intamplare sunt persoane de ioncredere ,cu firma si tot tacaExpress Mail $32.00 - delivery 7-10 days.

FedEx International Economy $52.00 in 5 business days.

FedEx Int Priority $69.00 -Delivery 3-5 business days.

mul...informativ uite si cateva tarife

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 29 Apr 2008, 22:11

intrucat nu stiu cum am iesi mai ieftin (colet mai usor sau un colet mai greu) nu pot spune exact daca lista e stabilita sau nu..inca stau pe net...de vreo cateva ore bune si caut cea mai buna modalitate.. daca vreo persoana are informatii folositoare as fi recunoscator... mitul aducerii marfii din state trebuie spulberat.toti avem dreptul de a ne bucura de bete si naluci performante la preturi acceptabile nu la preturi umflate de baietii "destepti"

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 30 Apr 2008, 11:52

ce voiam eu sa spun era ca mai ales la bete te vor incarca foarte mult deoarece se calculeaza o greutate care corespunde volumului respectiv.
Daca arunci un ochi aici http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5965
vei vedea o cotatie data de ups in cele 2 variante pe care le ofera ei. Sunt multe alte firme este adevarat dar daca tu aduci un bat dintr-o bucata printr-o firma de curierat la un cost sub 100$ anunta-ne si pe noi.
In print screenul pe care l-am facut se vede cum o greutate de 3 livre devine 52 livre din cauza volumului.
Am dat o lungime de 83" care corespunde unui bat de 2,10m(cu toate ca tubul de obicei are mai mult).

Spor la cautari
Fire zmucite!

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 30 Apr 2008, 12:13

uite si o cotatie de la fedex http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5966
Cand faci calcule uita-te si dupa "dimensional weight" sau dimensional weight converter pentru ca e foarte important.
Fire zmucite!

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 30 Apr 2008, 13:06

Eu am primit de doua ori din state lansete dintr-o bucata si costul a fost 50$ respectiv 55$ deci nu este chear de speriat.

zeff
junior
junior

Mesaj de zeff » 30 Apr 2008, 14:02

Transportul (pentru un colet in greutate de 5 lb si valoare de 557 $costa intre 34-si 85$ in functie de durata de transport).Problema este ca oricum nu va sosi asa de repede. In primul rand din momentul in care platiti (eu am folosit un card de credit emis de Banca Transilvania) si pana ce banii au fost confirmati au trecut vre-o 10 zile,timp dupa care s-a facut comanda (alte 2-3 zile)...in fine, cu totul a durat cam 30 zile.Transportul a fost 34 $.In tara ve-ti plati vama 3,7% (regimul de vama cu USA pentru articole de pescuit este de 3,7%din valoarea de factura) +19%TVA din: total factura+valoare vama+transport.
Chestia cu cadoul este cu dus si intors pentru ca :
1)- ce se intampla daca se pierde coletul? nu ai asigurare,sau daca ai este la o valoare declarata mult mai mica
2)-ai toate sansele ca cei din vama sa nu te creada ca-i cadou,si sa te calculeze la valoarea de catalog ,care-i mult mai mare
Asa ca sfatul meu este sa purcedeti pe cale oficiala,si si asa este oricum mult mai ieftin decat daca ati cumpara din tara.Singurele probleme care se ridica la aceste "mini importuri" este :
a)- lipsa garantiei in afara USA ,
b)- imposibilitatea de a testa produsele.
c)- riscul pe care vi-l asumati cand cumparati on-line
Daca totusi vre-ti sa scapati de vama si tva ,atunci pachetul trebuie sa soseasca din UE ,caz in care coletul v-a sosi la oficiul postal de care apartineti fara alte costuri suplimentare.

Scrie răspuns