discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
miky
- veteran

eugen scrie:miky scrie:poze n-au iesit ... inteleg...
da ceva concluzii ?
vreo revelatie , ceva... ? chiar nimic ?...

de aseara zici?
desigur! am observat ca niciuna din teorile lui ene nu se justifica practic nici la mine nici la dragos. poti lansa precis pana in 20m cu un snur de clasa 3DT pe o lanseta de clasa 7 rapida si la fel de fara efort ca si cu un 3 parabolic.
io cred ca talentul vostru e de vina... asa ca zic ca e neconcludent...
in mana meseriasului orice scula devine performanta,...
plus ca mai e ceva :
se pare ca ati apelat la in mod nesportiv la adaosuri pt. performanta, intrucat e stiut faptul ca vinul rosu aduce atat un plus de putere cat mai ales de rigiditate,...
deci legile lui Ene nu puteau fi verificate in situatia asta,...
trebuie o noua sesiune...
-
kuin tauti
- veteran

Miky sunt sigur ca au inteles toti cum sta treaba cu inelul . Dar daca vrei ne mai dam odata

-
eugen
- veteran

miki,
daca vrei teste, nu tree decat sa vb cu astia sa termine cu prostia asta de iarna si sa ne duci pe apa din pozele alea.
apropo, am remarcat ca inca nu s-a bagat nimeni sa-ti recomande o lanseta orvis pt locul ala.
-
Tavi
- veteran

Deci despre ce vorbiti?
Imi recomanda si mie cineva un maner de lanseta de musca pt. pastravi de 0,5 - 1- 2- 4 - ... kg?
Sunt off topic?

-
kuin tauti
- veteran

eugen scrie:daca totusi pana la urma exista o pozitionare "corecta" a inelelor, cum se determina ea, eu asta as fi vrut sa stiu.
si daca exista o stiinta intreaga in spatele procesului, cine vinde manualul care trebuie citit, ene sau sas?
Se pare ca manualul lui Sas a disparut in Triunghiul Bermudelor la Belij caci aici nu a sosit

-
Barbaru
- utilizator nou

kuintautti scrie:eugen scrie:daca totusi pana la urma exista o pozitionare "corecta" a inelelor, cum se determina ea, eu asta as fi vrut sa stiu.
si daca exista o stiinta intreaga in spatele procesului, cine vinde manualul care trebuie citit, ene sau sas?
Se pare ca manualul lui Sas a disparut in Triunghiul Bermudelor la Belij caci aici nu a sosit

Salut,
hai ca preiau eu mingea

si zic asa. Manuale de facut lansete nu gasesti nici la Bucale nici la Cluj, Belij, Pitesti, Craiova Tg. Mures sau pe unde or mai fi rod builderi - din cateva motive:
- experienta in RO este de cativa ani fata de altii p'afara care au albit si care inca mai fac sapaturi la forma asta de arta - sa-i zicem si asa;
- daca vb de standarde de fabrica - aceia fac lansetele sa fie acceptabile pentru pescarii (ca "oameni" nu mai poti sa le zici... asta daca stiti vechea gluma) din grupul tinta, ca o calitate general acceptabila si asigurand un standard de firma

;
Referitor la ce tip de manere pentru pastravi de 1/ 2/ 3/ 5kg/ etc
- eu prefer manerele tip "Fenwick old" care sunt mai potrivite pentru mine,
iar la clasele mici 3/4 si lansete scurte ex. 7'6"sa fie un pic mai scurte (2-3cm/ 1inch) decat cele standard - vezi Cabelas:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
-
-
dragos74
- veteran

Daca oarecum cred ca am lamurit un pic cam pe unde ar putea fi puse inelele pe cotor....cu participarea sustinuta a unor maestri in domeniu ( ma refeream la para lui mihai si sucul de struguri al lui eugen)
fara alte teorii tabu indif. de unde vin ele ....totusi cred ca am putea trece si la inelele de pe varf sa discutam vreo 20-30 pagini....
....exista o regula stricta sau mai multe metode acceptate prin care se pooate stabilii nr. si locul acestora???
Bijutierul Ene ...le insira ca pe margele...
Micul Einsthein (Luci) dupa diagrama ....
Teorie propie Eugen imparte lungimea batului la nr. de inele...
Iar occidentalii Tom, Gabrielle @ neamurile ...dupa cum da bine la imagine

-
dragos74
- veteran

Deci putem sa apreciem calitatea unei lansete dupa dispunerea ineleloe...? daca da cam ce schema de calcul am putea folosi cand mergem la cumparaturi si cum influenteaza ele actiunea lansetei in pescuit
Mihai V promit ca de data asta sa plimb eu sticla de murfatlar vreo doua ture pana demonstram si practic concluzia ce va rezulta la final

-
dragos74
- veteran

Tare mi-e teama ca daca ii dau lui Cristi Ene un vf.de lanseta montata de Sas (dar dar ii spun ca e a lui) o sa exclameze...asta da lanseta
iar daca ii dau lui Sas sau Luci una facuta de Ene (dar spunand ca e facuta de Sas).or sa spuna ....asta da diagrama...
...Si binenteles daca ma chinui si ''potrivesc'' eu niste inele pe o lanseta si o arat lui Eugen...asta sigur o sa spuna ca e lanseta aia care mi-a facut-o el...
,,,
...hai aratati-ne ca ma insel

-
eugen
- veteran

nu stiu de ce-ti mai pui astfel de intrebari! evident ca asa va fi, toate contrele astea nu au de fapt nici o legatura cu realitatea.
rad de zece minute in continuu. deci ce bei, spune adevarul!