lucky craft-mit sau realitate?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 17 Mar 2008, 23:30

eu am cativa prieteni care au lv 200,300sau 500 si au prins foarte bine si din cate am inteles ar fi cam cele mai rezistente la lovituri si zgraieturi dintre voblerele lucky. pretul este de asemenea acceptabil pentru un vobler made in japan cu finisaje impecabile....daca pescuiti dupa avat aproape de pelicula o sa aiba o viata destul de indelungata :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Mar 2008, 00:56

p5ih0 scrie:parerea mea ca paletele de culori si modelele producatorilor japonezi nu am asa o buna prestanta in apele noastre vesnic murdare .... eu zic ca cele mai apropiate de ce hrana are rapitorul pe la noi , sunt cele de la salmo si de la rapala ( +/- cateva modele)
Dau cu naluci australiene , americane si japoneze , europene , daca ar fi sa ma iau dupa ce specii au fost proiectate ....... .

Fir Intins!!!

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 18 Mar 2008, 01:15

:lol: pai la tine acolo pe insula poti sa dai si cu naluci din guatemala ca tot bine iti e :lol: :lol: sper ca stii ca glumesc :wink:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Mar 2008, 12:29

Japonia ii tara cea mai scumpa . M-am uitat acuma pe Plat , un Rapala X-Rap costa la ei cit un Lucky Craft Pointer , tot la ei .
Daca v-ati afla in Japan , cu disponibilitati banesti , ce credeti ca a-ti cumpara ?
Au tot pe Plat un Heddon , ii mai ieftin in Europa decit la ei . Deci practic nu nalucile si sculele is scumpe , ci Japonia in sine .

Fir Intins!!!

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mar 2008, 13:27

tocmai am terminat de tradus un referat in stiinte politice economice ....concluzia era ca japonia a recuperat in ultimii 20 de ani un mare deficit pe piata de consum si tara are o politica agresiva de publicitate si consum...poate si asta explica preturile piperate...de asemenea nu contest nici calitatea produselor....cat despre voblerele salmo multe sunt faine si chiar prind,au un pret decent dar cand 50 de oanemi dau cu aceleasi tipuri de voblere in aceleasi locuri se exercita o presiune destul de mare asupra pestilor care le-au cam invatat..mai tot romanu stie de rapala si salmo ca deh sunt ieftine si prind..si daca prind e suficient ar spune unii...eu unul dau de cativa ani bunisori la voblere si stiu ca uneori o schimbare e binevenita

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Mar 2008, 15:35

aha! si tu zici ca stiuca aia vede 20 de modele de voblere de cate 50 de ori, si cand il vede pe al 51-lea (pe care scrie Jacall) sare isterica pe el?

interesanta teoria..... :D
near the beer

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 18 Mar 2008, 15:48

costica_fishing scrie:aha! si tu zici ca stiuca aia vede 20 de modele de voblere de cate 50 de ori, si cand il vede pe al 51-lea (pe care scrie Jacall) sare isterica pe el?

interesanta teoria..... :D
Nu mahh Costica ,alta-i taina.
Tre' sa aibe ideogramele alea japoneze care inseamna : "Made in Japan" pe ele ! :lol:

Joke, just kidding ! :)

Acuu ' ca stii acest secret, ia un marker si scrie pe cosmele si salmo-ele niste ideograme de pe la celulare, descanta niste 'shikinhiramatsudaicomi' pe acolo si ne spui tu efectele !
Si baga niste beri la rece..
wakarimasu ?:)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mar 2008, 16:07

nu ,in nici un caz nu spun asta...poate pur si simplu vor sa invete japoneza. ..dar serios vorbind acum sunt situatii in care schimbarea nalucii aduce pestele...caz concret(deh asa sunt eu mai traditionalist, imi plac lucrurile facute ca la carte)pescuiam langa niste pomi cazuti vreo patru insi..destul de aproape de mal(cautam salaul) ..apa limpede...eu pescuiam cu un cozma de 5 cm iar amicii mei pescuiau cu shaduri(aveau si voblere dar un vobler costa 15 ron si daca il pierzi mai bine cumperi pestele) . am luat un strap in jur de kg chiar la marginea ultimei buturi spre mal..cand au vazut talibanii au scos de pe unde au stiut toti cozme de 5 si 7 cm (nu cred ca mai aveau si altceva) si au inceput trena pe langa pomii cazuti..apa nu cred ca depasea 1.5 metrii..cunosteam locul ca in palma..in urmatoarele 2 ore am dat in acelas loc toti(ca nu prea mai erau altele..fusese o portiune de padure dar cu timpul s-au cam dus cioatele...in rest era plaja)...si nimeni nu a mai luat nimic...schimb si pun un butcher si iau 3 salai(unul mai mare -in jur de 2.5 ca resstul 2 aveau un kg impreuna) in 5 maini...repet 5, toti langa aceeasi butura unde plimbau de zor voblerele si prietenii mei...eu sigur cred ca cel putin unul observase acele voblere....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 18 Mar 2008, 16:34

ca sa vb serios, eu cred ca voblere sunt de cateva tipuri...
preferatele mele sunt minnow suspending, cam 7-8 cm. Dau cu ele cand pestele e mofturos, apa rece....etc.

rattlingurile sunt alta categorie. Ca sunt Rapala, ca sunt Yo Zuri....o mie si una de firme. Evolueaza cam la fel. Zica ca daca ai un firetiger si unul mai alb....cam toate fac acelasi lucru.

si tot asa....
:D
near the beer

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 18 Mar 2008, 16:36

seve scrie:nu ,in nici un caz nu spun asta...poate pur si simplu vor sa invete japoneza. ..dar serios vorbind acum sunt situatii in care schimbarea nalucii aduce pestele...caz concret(deh asa sunt eu mai traditionalist, imi plac lucrurile facute ca la carte)pescuiam langa niste pomi cazuti vreo patru insi..destul de aproape de mal(cautam salaul) ..apa limpede...eu pescuiam cu un cozma de 5 cm iar amicii mei pescuiau cu shaduri(aveau si voblere dar un vobler costa 15 ron si daca il pierzi mai bine cumperi pestele) . am luat un strap in jur de kg chiar la marginea ultimei buturi spre mal..cand au vazut talibanii au scos de pe unde au stiut toti cozme de 5 si 7 cm (nu cred ca mai aveau si altceva) si au inceput trena pe langa pomii cazuti..apa nu cred ca depasea 1.5 metrii..cunosteam locul ca in palma..in urmatoarele 2 ore am dat in acelas loc toti(ca nu prea mai erau altele..fusese o portiune de padure dar cu timpul s-au cam dus cioatele...in rest era plaja)...si nimeni nu a mai luat nimic...schimb si pun un butcher si iau 3 salai(unul mai mare -in jur de 2.5 ca resstul 2 aveau un kg impreuna) in 5 maini...repet 5, toti langa aceeasi butura unde plimbau de zor voblerele si prietenii mei...eu sigur cred ca cel putin unul observase acele voblere....
Nu te contrazic.
Mie imi vine in minte o faza asemanatoare cu o stiuca scoasa la o imitatie de rapalla luata din piata.Nu eu, eu strecurasem niste gruburi prin zona ,altii rapale etc.
Nu uita ca cozma are un singur model sau ma rog 2, pe cand rapala si salmo au o gama mai mare si jocuri diferite.
In fine, e greu de tras o concluzie, dar eu unul cred ca nu-ti trebuie neaparat Lucky craft daca esti singur la buturugi ci poate altceva.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Scrie răspuns