Lansete spinning Mikado seria Kamisori Zander

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Biban
veteran
veteran

Re: Lansete spinning Mikado seria Kamisori Zander

Mesaj de Biban » 08 Ian 2018, 13:39

Cele din linkul de mai sus nu se incadreaza la pompoase. Si una chiar se incadreaza la 100 euro. Dragonul sare de 100, insa in opinia mea isi merita fiecare banut.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 08 Ian 2018, 13:49

godmanse,mai exista si alte locuri de pescuit(rapitori)decat Valea Argovei... :D

este treaba ta cu ce pescuiesti dar daca tu crezi ca blankurile pe care sunt lipite stikerele Penzil sunt facute in Japonia... :roll:

fire si mai intinse!

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 08 Ian 2018, 15:01

adrian99 scrie:godmanse,mai exista si alte locuri de pescuit(rapitori)decat Valea Argovei... :D

este treaba ta cu ce pescuiesti dar daca tu crezi ca blankurile pe care sunt lipite stikerele Penzil sunt facute in Japonia... :roll:

fire si mai intinse!
Man,nu cred decat ceea ce vad cu ochii mei.
Ca nu sint facute acolo si mint...sa fie de capul lor dar betele sint reusite.
Nu pescuiesc doar pe vale dar este adevarat ca pescuiesc doar pe balti.
Cu raurile nu prea le am,inca,probabil ca in viitor voi cauta si bete bune pentru rauri desi nu ma incanta ideea sa pescuiesc o zi intreaga cu o lanseta de 140-150 grame implicit o mulineta de 280-300gr care sa o echilibreze.Nu cred sa obtin satisfactia dorita avand in vedere capturile tot mai putine de pe apele publice/salbatice.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 08 Ian 2018, 22:19

goodmans scrie:
Am vrut sa arat ca exista si alte variante.Normal este ca fiecare sa dea detalii despre ce a testat.
Personal prefer sa investesc banii in naluci,fire bune si partide de pescuit decat in scule "pompoase".
Pescuiesc foarte mult chiar foarte mult.Exceptand perioada de inghet,sint pe balta in fiecare weekend si nu numai.
Mi-am demostrat de foarte multe ori ca pot sa prind peste la fel de bine si cu echipamente sub 100 euro daca sti ce sa alegi.
Adica sub 100 euro lanseta si sub 100 euro mulineta.

Fire intinse!
Cum ti-ai demonstrat ca poti prinde peste la fel de bine si cu o lanseta sub 100 de euro , ai pescuit si cu una "pompoasa" si ai prins la fel ? Sunt situatii cand lanseta face diferenta si ma refer in special la pescuitul salaului cu gume.
Nu toate lansetele cu putere mai mare cantaresc peste 150gr,exista lansete de 2,60m ce cantaresc in jur de 110 gr si mulinete ce sar cu putin de 200 gr.

On topic
Lansetele de la Westin arata intr-un mare fel.

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 09 Ian 2018, 09:53

tito scrie:
goodmans scrie:
Am vrut sa arat ca exista si alte variante.Normal este ca fiecare sa dea detalii despre ce a testat.
Personal prefer sa investesc banii in naluci,fire bune si partide de pescuit decat in scule "pompoase".
Pescuiesc foarte mult chiar foarte mult.Exceptand perioada de inghet,sint pe balta in fiecare weekend si nu numai.
Mi-am demostrat de foarte multe ori ca pot sa prind peste la fel de bine si cu echipamente sub 100 euro daca sti ce sa alegi.
Adica sub 100 euro lanseta si sub 100 euro mulineta.

Fire intinse!
Cum ti-ai demonstrat ca poti prinde peste la fel de bine si cu o lanseta sub 100 de euro , ai pescuit si cu una "pompoasa" si ai prins la fel ? Sunt situatii cand lanseta face diferenta si ma refer in special la pescuitul salaului cu gume.
Nu toate lansetele cu putere mai mare cantaresc peste 150gr,exista lansete de 2,60m ce cantaresc in jur de 110 gr si mulinete ce sar cu putin de 200 gr.

On topic
Lansetele de la Westin arata intr-un mare fel.
Am pescuit si cu lansete pe care eu le consider pompoase,Herackles ,Zodias, St Croix si este normal sa fie mai placute/comode la pescuit dar nu fac diferenta chiar asa mare raportat la capturi cum ar face o naluca potrivita sau gramajul corespunzator.Daca o faceau...imi cumparam.

Sa nu inducem incepatorii in eroare,desi "incepatori" ramanem cu totii in ce priveste pescuitul si mereu avem de invatat.
Daca pescuiesti la salau si ai un bat potrivit (scump sau ieftin) poti sa prinzi foarte bine daca nimeresti naluca potrivita si gramajul corespunzator.

Calitatea betelor ne ofera noua comfort si rezista mult mai bine in timp.Treaba cu prinsul pestelui tine de pescar.
Asta e parerea mea,evident.

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 09 Ian 2018, 10:00

Oricum,observ ca unii utilizatori imping discutia in cu totul alta directie.
Vorbeam de bete entry-level ,eventual de mikado daca a testat careva sau ceva de la concurenta in gama respectiva de pret/specificatii.
Fiecare cumpara ce isi permite/doreste.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Ian 2018, 10:21

godmanse,daca urmaresti filmulte pe youtube in care se prezinta pescuitul rapitorilor in alte parti decat tara noastra ai sa observi ca pescarii de acolo nu folosesc scule de top ci din gama medie.este atat de mult peste incat atunci cand ai zeci de capturi pe zi nu te mai gandesti de ai ratat 2-3 pesti din tot atatea atacuri pe apele noastre.o lanseta de top(cel putin peste medie)custom sau factory made poate face diferenta intre o partida ratata si una placuta(nu spun senzationala intrucat locurile acelea au inceput sa lipseasca de la noi).de aceea experimentam atat de mult,inlocuim zeci de lansete si mulinete-nu avem atat de mult rapitor incat sa-l pescuim cu orice,oriunde,oricand

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 09 Ian 2018, 10:53

adrian99 scrie:godmanse,daca urmaresti filmulte pe youtube in care se prezinta pescuitul rapitorilor in alte parti decat tara noastra ai sa observi ca pescarii de acolo nu folosesc scule de top ci din gama medie.este atat de mult peste incat atunci cand ai zeci de capturi pe zi nu te mai gandesti de ai ratat 2-3 pesti din tot atatea atacuri pe apele noastre.o lanseta de top(cel putin peste medie)custom sau factory made poate face diferenta intre o partida ratata si una placuta(nu spun senzationala intrucat locurile acelea au inceput sa lipseasca de la noi).de aceea experimentam atat de mult,inlocuim zeci de lansete si mulinete-nu avem atat de mult rapitor incat sa-l pescuim cu orice,oriunde,oricand

Nu ai punctat rau si este foarte adevarat ce spui dar multi nu isi permit echipament din gama high.

magaru39
senior
senior

Mesaj de magaru39 » 09 Ian 2018, 20:51

pescari de acolo , intr-adevar prind cu ori ce sau ori cum, dar la un concurs gen mondiale se vede diferenta intre ei si noi. noi trebuie sa facem pe dracu in patru sa prindem salaul pe o distanta de 2 km , iar ei sant obisnuiti sa prinda ori unde arunca.

magaru39
senior
senior

Mesaj de magaru39 » 09 Ian 2018, 20:59

magaru39 scrie:pescari de acolo , intr-adevar prind cu ori ce sau ori cum, dar la un concurs gen mondiale se vede diferenta intre ei si noi. noi trebuie sa facem pe dracu in patru sa prindem salaul pe o distanta de 2 km , iar ei sant obisnuiti sa prinda ori unde arunca.
de aceea 10 % dintre pescari prind 90 % dintre pesti.

Scrie răspuns