discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

-
ULK
- veteran

Gheorghe, in cazul betelor , la care nu poti simti nici o schimbare "la mana"...da este absolut subiectiv, fara teste...ioc.
Dar, la care se simte bine de tot...ca in timp a obosit...este un fapt...Pe care il stiu..Ca vrea cineva sa ma creada....este optional..facultativ

.
-
stefanflorin
- veteran

3-4 ani de folosinta intensa la un bat zic eu ca e suficient. Nu vreau sa ajung mosneag cu aceiasi joarda. E ca femeia, cand imbatraneste, nu te mai atrage

Oricum majoritatea betelor nu apuca a doua tinerete din cauza accidentelor stupide asa ca who gives a !@#$ cat e durata de viata a grafitului sau fibrei.
PS: daca nu cumparam in continuare o gramada de chineji o sa moara de foame.
Urasc atarnatorii!
-
Radu G H
- senior

Lansetele imbatranesc...problema e ca si noi imbatranim odata cu ele... si imbatranind nu ne mai dam seama ca si ele imbatranesc odata cu noi...e bine ca din timp sa constientizam acest lucru pt. a nu avea surprize mai incolo .
....asa ca... pescuiesti, nu pescuiesti, vremea lansetei trece

-
iovys
- veteran

-
Dupa cum zice si Musti. Cred ca daca nu o folosesti mult timp, si in acest timp folosesti altele mai rigide, uiti cat de bleaga era, si din cauza asta ti se pare si mai bleaga

-
feugen
- veteran

-
Probabil ca la lansetele scumpe imbatranirea este ca si inexistenta. La cele ieftine si eu sustin ca apare fenomenul de inmuiere (parca numai la lansete...

). Am constatat fenomenul la o chinezarie care initial era cu atiune rapida si suporta fara probleme naluci grele (40 - 80gr). Acum... valorile au scazut undeva la jumatate. Acelasi lucru, dar la alt nivel, l-am constatat la o lanseta, de suflet a mea care apartine juniorului acum, Shakespeare XTERRA GRAPHITE. Este perfect adevarat ca ambele au scos muuulte dintoase din apa si nu au fost menajate deloc (lansetele). Ba chiar le-am folosit si la pescuit stationar pe Arges si au scos destule mrene de 3cp.
As vrea sa afirm acelasi lucru (degradarea proprietatilor) despre un G-Loomis GL2 dar... NU POT.
Lansetele din fibra plina, sau teava au ramas la fel ca in prima zi.

Bucuresti
-
philiphito
- utilizator constant

Toate imbatranesc--si cine-a facut oleaca de scoala tehnica si a avut "studiul materialelor"--stie ca asa-i!!acu se pune problema daca chiar in 20-30-50 ani se vad asa bine efectele!Din pacate sunt si lansete scumpe care in conditii extreme "caldura mare "de exemplu se inmoaie!
sunt si foarte multi crapari de ex care schimba la 2-3 ani lansetele chiar de sunt century!
sheakespeare --a avut o cadere puternica in ultimii 15 ani -Doar de catava vreme (ultimii 2 ani)a inceput sa mai miste dar tot mai da cate-o gherla!!exemplu clar este "mach3"-ul la feedere,,,sau faptul ca incearca sa readuca nume care au demonstrat ca "ugly stick".In rest face scule ok--medii ca si valoare si performante--
sunt insa pescari foarte buni,,nostalgic,i care pescuiesc de ani multi --unii chiar de 30ani cu scule vechi si nu le-ar lasa pt nimic in lume!!
http://www.youtube.com/watch?v=pHx-h0I2Zy4
Am un prieten care are si din cand in cand pune pe mach un michelle 300 care are peste 50ani desi are cateva symetre,doua stella,cateva tdr-uri,
-
keymaker
- senior

Hold your horses!Sper ca nu am aruncat cutia Pandorei intre voi, doar sunt multumit ca nu am simtit numai eu asta si daca parerile sunt impartite sa speram ca Timpul le va lamuri(numai sa mai apucam si noi ca sa stim...

).Multumesc tuturor care au postat...fire intinse!
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron