Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Dec 2010, 17:09

da, greu dar pana la urma (in al 12-lea ceas) am inteles ... daca imi cumpar o lanseta si dintr-un motiv sau altul dau tot jos de pe ea, remontez inelele in ce pozitie am eu chef, ii pun alta mandrina si alte acareturi nu se numeste custom ... trebuie neaparat sa imi iau un blank si sa montez pe el toate cele necesare si doar atunci e custom ... interesanta logica ... bine ca macar inainte de revelion am inteles conceptul de custom ... bine ca m-ai luminat ca altfel intram in noul an la fel de batut in cap ca inainte ...

hai sanatate si la multi ani ... nu vad rostul continuarii off-topic-ului ... :bere:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 30 Dec 2010, 17:13

Interesante definitiile astea, numai ca atat timp cat nu sunt unanim acceptate, raman definitiile celui ce le afirma.
Spre exemplu, mie Andrei mi-a modificat o lanseta G.Loomis SJR844 IMX in sensul ca a dat totul jos de pe blank si a pus altceva in loc. Luandu-ne dupa definitia de mai sus, asta nu se numeste CUSTOM ci eventual UPGRADE, ceea ce e complet aiuristic. De ce ar fi fost custom doar daca as fi cumparat blankul (blank care nu se gaseste si nu s-a gasit niciodata la vanzare) si nu poate fi custom daca blankul care a fost anterior lanseta de serie a fost dezbracat complet de componente ???
Deci definitia iti cam schiopateaza ! :roll:

In opinia mea, custom inseamna tot ce e modificat si nu mai e asa cum l-ai cumparat, indiferent de cat de importanta e modificarea.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Dec 2010, 17:17

razvan m. scrie:Interesante definitiile astea, numai ca atat timp cat nu sunt unanim acceptate, raman definitiile celui ce le afirma.
Spre exemplu, mie Andrei mi-a modificat o lanseta G.Loomis SJR844 IMX in sensul ca a dat totul jos de pe blank si a pus altceva in loc. Luandu-ne dupa definitia de mai sus, asta nu se numeste CUSTOM ci eventual UPGRADE, ceea ce e complet aiuristic. De ce ar fi fost custom doar daca as fi cumparat blankul (blank care nu se gaseste si nu s-a gasit niciodata la vanzare) si nu poate fi custom daca blankul care a fost anterior lanseta de serie a fost dezbracat complet de componente ???
Deci definitia iti cam schiopateaza ! :roll:

In opinia mea, custom inseamna tot ce e modificat si nu mai e asa cum l-ai cumparat, indiferent de cat de importanta e modificarea.
razvane ... eram ironic la definitia de mai sus ... ma gandeam ca se intelege ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 30 Dec 2010, 17:18

Din punctul meu de vedere s-a inteles. Eu i-am scris lui Vali.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Dec 2010, 17:25

hai ba caci cu voi nu chiar ca nu se mai poate...

ati distrus bunatate de subiect !

sau ma rog... , i-ati coborit rau de la nivelu la care il ridicase Tristian cu de alea ultramegasuper de bengoase ... vorba aia... numa mega bass si mai stiu io ce scumpeturi...

Jiji... nu ma tu cu trabucu tau iesti de jina ! :lol:

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 30 Dec 2010, 17:56

eu sunt curios cum a iesit "trabucu" pana la urma(daca se poate niste poze ...ar fii excelent)...la fel de interesant mi se pare, precum si restul lansetelor "Custom" sau "Upgradate" pe care le-am vazut deja in acest topic...tot respectul pentru "maestri"

si ca sa citez un coleg de pe forum "mai bine lasam partea cu off-topic-ul ..."

PS: imi doresc...sa avem cu totii...un An Nou fericit !!!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Dec 2010, 18:16

adrignat scrie:
semlecangheorghe scrie:Am o lanseta produsa de trabucco,de 2.10m,gramajul nalucii3-25gr.Conform producatorului,este facuta din doua tipuri de carbon,pentru senzitivitate si elasticitate,stiti povestea..Acuma vreo 7 ani cind am cumparat-o a costat in jur de 100ron..Mi-a placut de ea din clipa cind am scuturat-o in magazin...si a mea a ramas..Totusi minerul era nitel cam lung,si inelele mari si grele.Acuma am" dezbracat-o",si provizoriu am montat pe ea un set de fuji alconite.Nu-mi vine sa cred cum i s-a schimbat tinuta.Daca n-ar avea inscriptiile alea de la trabucco ai zice ca-i blanc american..Sint curios cit cintareste cind v-a fi gata ,deocamdata astept mandrina si alte maruntisuri..O fi custom sau nu :roll: ???
e cumva syncron-ul?da ca da chiar e foarte faina lanseta
si nu,nu e custom!e....customizata! :lol:
Da Adrignat ,asa este ,este vorba de trabucco syncron.La vremea respectiva in Arad nu gaseai mare lucru in materie de lansete de spinn,si aceea mi s-a parut cea mai reusita.Acuma am doar lansete dintr-o bucata,doar asta este din doua bucati,si m-am hotarit sa o fac custom,din doua motive:nu-mi placeau inelele mari si grele,si daca tot o aveam , sa am si una din doaua bucati,cine stie pe unde mai ajung la pescuit.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Dec 2010, 18:27

pentru a nu va mai trambala atat

custom = facut la cererea si dupa preferintele clientului , daca eu is discromat si nu vad bine batzu ca e rosu dar se confunda cu apa , pun sa mi-l vopseasca galbin si devine custom ... adica "la comanda"

pentru aberatii gen bambus si altele se defineste notiunea de "custom handmade"
adicatalea as defini betele alea de bambus ca fiind blankuri facute handmade si montate custom (asta daca sunt facute la cerere)

acu de unde apare confuzia...din snobism , ce e snobismul custom ? poi imi cumpar un blank si vreau io inele curcubeu si maner de eva mixat cu pluta si mai nush ce ... dpdv functional utilitatea tinde spre zero, dpdv estetic ma incadrez in trendu metrosexualilor daca am si lac de unghii roz transparent si m-am dat cu gel si crema de fatza

dar daca am io un batz de fabrica sa zicem fast dar mi se pare ca inelele sunt nitel cam greute si eu vreau sa fie extra-fast , atunci pun altele mai usoare . Acu cica se schimba actiunea blankului, fix-pixu , conform fizicii actiunea era acolo tot timpu dar era ingreunata de inelele de plumb...simplu

deci general custom e "made or built to order" - adica "facut sau construit la comanda" daca are sau nu utilitate nu se stie , din punctu meu de vedere CUSTOM ar trebui sa aibe si un sens tehnic adica un batz custom sa fie facut pe o baza functionala , nu estetica :D :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Dec 2010, 18:30

Valistrati ,ti-am remarcat mistoul ieftin inca de la inceputul logarii mele pe acest forum.In cazul de fata ,cred ca isi are originea in alte topicuri,dar eu n-o sa comentez asta si voi fi la subiect.Pe mine nu ma intereseaza foarte mult nume cu rezonante exotice(daiwa,megabas,stcroix),si nici formulari cu iz de sciencefiction gen"amplifiber",''zerotwist nustiuce""lightthenair"etc.,ci parametrii fizici ,palpabili,masurabili,comparabili.Am pus mina de-o vreme pe multe lansetestcroix,kistler,daiko,loomis,mhx,batson....Am vorbit mult cu Andrei despre lansete,am cautat mult pe forumuri...Am facut pina acuma 2 lansete cu mina mea,si acuma mai am inca trei in lucru.Nu sint "meserias",dar sint extrem de pasionat.
Avind in vedere aceste lucruri pot sa afirm urmatoarele:daca pe blancul asta ce mi-ai sugerat sa-l asigur la Tiriac ,pun o mandrina Matagi,niste inele de titan,si scriu Daiwa nu stiu cum ,posesoare a tehnologiei nu stiu ce,unii ca tine vor scoate din buzunar sume mari ca sa o posede....Asata presupunind ca as face acest lucru in serie....

Si afirm asta pentru ca blancul chiar este fain ,cintareste cu tot cu un set de inele alconite prinse provizoriu cu scoch,65 de grame,si are o actiune moderat fast foarte faina.Si mai este si rezistent,stiu asta ca am prins niste pesti cu el.Si nu prin locatii populate..

Stii ce-i hilar la tine??Cum ridici in slavi un steez de 20de milioane,care facut de serie este mai greu ca si trabucul meu de 1milion.Facut custom.Asta inseamna custom versus serie... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 30 Dec 2010, 18:45

intrebare: cine face blankuri din 2 bucatzi la 2,40m sau apropiat de lungimea asta si sa fie L ???

Scrie răspuns