Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
Vali, pune te rog un link ca-s in urma... 

ete ONE: http://www.sageflyfish.com/fly-rods/all-water/one/
si TXL-F: http://yellowstoneangler.com/Photo%20Ga ... strods.htm
vezi ca-n uichend vin acasa.
si TXL-F: http://yellowstoneangler.com/Photo%20Ga ... strods.htm
vezi ca-n uichend vin acasa.
Ultima oară modificat 04 Iul 2012, 22:37 de către vgb, modificat 1 dată în total.
bun ma stilul ala d emaner....
pe bune....
de la 5 in sus...ii vad rostul...
pe bune....
de la 5 in sus...ii vad rostul...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Da-i full wells curat, unde-i diferenta? Adevarul ca pentru o priza mai de forta pare mai bun decat cigar/half wells...
e un full wels subtiat la varf 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
Ma da hexagonale chiar nu face nimeni?
Ca suedejii zic ca-i cea mai mare inventie in fly de la musca incoacea?
Ca suedejii zic ca-i cea mai mare inventie in fly de la musca incoacea?

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
tavistan scrie:cum spuneam: 0,2 mm la grosimea varfului este mai mult de 10%; daca tu admiti eroarea asta cu atata voiosie - ceea ce este o optiune ok - atunci nu mai cere altora precizie de ceas elvetian... 0,2 mm la un varf de 1,8 mm inseamna ceva, la 4 mm inseamna altceva; dar nu stiu de ce iti spun tie chestia asta ca e evident ca o stii... nah, fac conversatie sa nu cumva sa dispari din peisaj...semlecangheorghe scrie:Oooo,am gresit ,uitind ca nu este vorba de sistemul metric ci in inchi..Si in cazul asta ,diferenta este de 2 zecimi,adica o zecime pe raza..Nesemnificativ,dupa parerea mea,chestia cu precizia -bla,bla,adica apa de ploaie..cu presupuse valente de whiski..Aah,si de aia diametrul interior la tub este tot din 2in 2 zecimi..
Daca diferenta era in minus,poate ca se ridicau semne de intrebare..mai ales modele de le m-l in jos..Ca este in plus nu ma deranjeaza..La fel si usoara supraevaluare a puterii..nu ma deranjeaza ca poate ceva peste..Ceva ,cit anume,nimeni nu poate demonstra,si nici exprima in procente,depinde de prea multi factori..Cine face rodbuilding,mai intii trebuie sa se informeze,si din acest motiv afla vrind nevrind si de aceste aspecte,astfel ca tine cont cind face lansete..cine nu se informeaza..o pateste odata ,si a doua oara o stie..Asta e..
Producatorii trebuie sa aiba un motiv pentru care tolereaza abaterea de 1 zecime pe raza..Sint piese de strungarie care admit aceasta toleranta,unele chiar si mai mult(Brady te rog sa te abtii

Asta asa, ca ai zis de conversatie...si nu uita,e doar o parere..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
[quote="tavistan"]Da-i full wells curat, unde-i diferenta? Adevarul ca pentru o priza mai de forta pare mai bun decat cigar/half wells...[/quote]
e mai scurt decat full wells.
si mai ingust.
si cu curbe mai putin pronuntate, mai ales in capete.
si eu cred ca sta mai bine pe #5 sau 6.
e mai scurt decat full wells.
si mai ingust.
si cu curbe mai putin pronuntate, mai ales in capete.
si eu cred ca sta mai bine pe #5 sau 6.
Ahmmm, uite, cand sunt in stare sa mai uit mai bine, vad si eu detaliile astea...
Manerele sunt faine. Parerea mea ca lungimea clasica la manere e o prostie; lungimea impreuna cu curburile trebuie sa te ajute la o priza ferma si in acelasi timp cat mai relaxata si in cazul full wells-ului la aplicarea fortei mai ales in fore cast (cu dejetzelu' hal groscior). Asta inseamna ca o lungime intre 15 si 16 cm e suficienta (bineinteles si in functie de mana), iar curburile ideale sunt cu raza mica in fata (pentru degetul mare) si cu raza mare in spate (pentru partea externa a mainii); iar bombatura de la mijloc trebuie sa-ti umple podul palmei, de dragu' retentiei...

Manerele sunt faine. Parerea mea ca lungimea clasica la manere e o prostie; lungimea impreuna cu curburile trebuie sa te ajute la o priza ferma si in acelasi timp cat mai relaxata si in cazul full wells-ului la aplicarea fortei mai ales in fore cast (cu dejetzelu' hal groscior). Asta inseamna ca o lungime intre 15 si 16 cm e suficienta (bineinteles si in functie de mana), iar curburile ideale sunt cu raza mica in fata (pentru degetul mare) si cu raza mare in spate (pentru partea externa a mainii); iar bombatura de la mijloc trebuie sa-ti umple podul palmei, de dragu' retentiei...