Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de tavistan » 04 Iul 2012, 22:24

Vali, pune te rog un link ca-s in urma... :oops:

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 04 Iul 2012, 22:35

Ultima oară modificat 04 Iul 2012, 22:37 de către vgb, modificat 1 dată în total.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Iul 2012, 22:37

:)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Iul 2012, 22:55

bun ma stilul ala d emaner....
pe bune....
de la 5 in sus...ii vad rostul...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Iul 2012, 23:09

Da-i full wells curat, unde-i diferenta? Adevarul ca pentru o priza mai de forta pare mai bun decat cigar/half wells...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Iul 2012, 23:35

e un full wels subtiat la varf :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Iul 2012, 00:53

Ma da hexagonale chiar nu face nimeni?
Ca suedejii zic ca-i cea mai mare inventie in fly de la musca incoacea? :mrgreen:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2012, 06:45

tavistan scrie:
semlecangheorghe scrie:Oooo,am gresit ,uitind ca nu este vorba de sistemul metric ci in inchi..Si in cazul asta ,diferenta este de 2 zecimi,adica o zecime pe raza..Nesemnificativ,dupa parerea mea,chestia cu precizia -bla,bla,adica apa de ploaie..cu presupuse valente de whiski..Aah,si de aia diametrul interior la tub este tot din 2in 2 zecimi..
cum spuneam: 0,2 mm la grosimea varfului este mai mult de 10%; daca tu admiti eroarea asta cu atata voiosie - ceea ce este o optiune ok - atunci nu mai cere altora precizie de ceas elvetian... 0,2 mm la un varf de 1,8 mm inseamna ceva, la 4 mm inseamna altceva; dar nu stiu de ce iti spun tie chestia asta ca e evident ca o stii... nah, fac conversatie sa nu cumva sa dispari din peisaj...

Daca diferenta era in minus,poate ca se ridicau semne de intrebare..mai ales modele de le m-l in jos..Ca este in plus nu ma deranjeaza..La fel si usoara supraevaluare a puterii..nu ma deranjeaza ca poate ceva peste..Ceva ,cit anume,nimeni nu poate demonstra,si nici exprima in procente,depinde de prea multi factori..Cine face rodbuilding,mai intii trebuie sa se informeze,si din acest motiv afla vrind nevrind si de aceste aspecte,astfel ca tine cont cind face lansete..cine nu se informeaza..o pateste odata ,si a doua oara o stie..Asta e..
Producatorii trebuie sa aiba un motiv pentru care tolereaza abaterea de 1 zecime pe raza..Sint piese de strungarie care admit aceasta toleranta,unele chiar si mai mult(Brady te rog sa te abtii :lol: )....in fond lansetele nu sint ceva chiar atit de precis ,doar daca vrem noi sa fie,si sa vedem lucruri care nu exista....Poate au ceva relevanta la clasele mici de putere,dar,chiar si cu modele de fabrica,cu inele prea mari si prea balanganicioase,poti prinde peste foarte bine,la o adica...Ca exista posibilitatea,sa le faci si mai bune,nu contest,si este foarte bine..impingind insa prea departe standardele,ajungi sa nu te mai poti bucura de pescuit(caci in fond asta este scopul)si incepi sa gindesti in zecimale,si proportii...pentru ce??Ce, daca ai o lanseta u-l,care cica se incarca incorect pentru ca este mai groasa pe virf cu 1 zecime de mm,si prinzi cu ea 25 de pastravi sau cleni,daca zecimea aia lipsea si blancul era fix,da fix masurat cu micrometrul,prindeai 26 de pesti??Sau erai in extaz de fericire nirvanica din cauza diferentei in drill,data de zecimea aia lipsa ??Aiurea...de multe ori ma uit pe apa,si o vad cum era acum 25 de ani,cind nici nu visam ca pot exista asemenea scule ca si in prezent..Citi pesti erau atunci si citi sint acum..Cit de fericiti eram atunci in ignoranta noastra,prinzind mrene si somni cu telescopice balanganicioase,care ar fi arse pe rug daca ar comite erezia sa stea linga un grafit de ultima generatie..Acuma vreo 15 ani ,cind am inceput sa-mi fac primele woblere,mi-am facut un wobleras mic de clean si l-am vopsit negru cu galben..Evident ca nu aveam lanseta de spinn..Si l-am pus pe o telescopica cormoran,de 3m,din 4 lemente,care avea 4 inele pe ea..Balanganicioasa...distanta intre inele...nu--ti spun cit..,grea....lanseta allround pentru pescuit la ground,crap sau orice altceva,numai voblere de 3-4cm,nu.Firul era de 0.30...sirmos...N-as da azi cu el,nici daca m-ai bate..Si ma duc la Mures...montez telescopica..pun woblerasul,il las pe apa,recuperez...mmmm,meregea bine de tot,bataie intre marunta si agresiva stabil..ce mai il nimerisem din prima..Lansez-vreo 7-8m-si aia era o performanta..si il las sa-l duca curentul la vale...Dupa vreo 25de m,incep si recuperez pe linga niste bolovani mari ce erau pe jumate in apa..Deodata ,ceva greu se lasa pe fir,si o ia usor in lateral...Fir-ar zic...am luat ceva mizerie...Cind colo..'mizeria'incepe sa inoate...Recuperez rapid lanseta se indoaie,si da..este un clean sarit bine de juma de kil...Am prins 3 in seara aia,si am fost fericit,incit si acum tin minte..Acuma dai ca nebunul prin zonele alea,cu u-l si fir subtire,si daca prinzi trei din aia pe zi esti ..artist...Ce-ar fi sa mai si imi fac scenarii ca de aia nu prind pentru ca virful blancului este mai gros cu 2 zecimi??Aiurea....
Asta asa, ca ai zis de conversatie...si nu uita,e doar o parere..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 05 Iul 2012, 07:47

[quote="tavistan"]Da-i full wells curat, unde-i diferenta? Adevarul ca pentru o priza mai de forta pare mai bun decat cigar/half wells...[/quote]

e mai scurt decat full wells.

si mai ingust.

si cu curbe mai putin pronuntate, mai ales in capete.

si eu cred ca sta mai bine pe #5 sau 6.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 05 Iul 2012, 09:19

Ahmmm, uite, cand sunt in stare sa mai uit mai bine, vad si eu detaliile astea... :P
Manerele sunt faine. Parerea mea ca lungimea clasica la manere e o prostie; lungimea impreuna cu curburile trebuie sa te ajute la o priza ferma si in acelasi timp cat mai relaxata si in cazul full wells-ului la aplicarea fortei mai ales in fore cast (cu dejetzelu' hal groscior). Asta inseamna ca o lungime intre 15 si 16 cm e suficienta (bineinteles si in functie de mana), iar curburile ideale sunt cu raza mica in fata (pentru degetul mare) si cu raza mare in spate (pentru partea externa a mainii); iar bombatura de la mijloc trebuie sa-ti umple podul palmei, de dragu' retentiei...

Scrie răspuns