Tavistan-nu stiu nimic despre fly,asa ca nu ma pot pronunta ca o parere..
Cit despre,'semnul acela divin'-asa cum ti s-a parut tie -cum ca stia Ene ca virful e cu 0.5mm mai gros,afla dragule ca orice rodbuilder stie acest lucru..Este un amanunt asa dec cunoscut,incit nici nu mai trebuie mentionat..Sint foarte putine firmele care respecta la zecime diametrul virfului..
Totusi si masuratoarea aceasta ...din experienta mea de strungar iti spun ca "fix in fix',nu intra deloc,chiar daca cotele golului si cotele fi-ului sint perfect egale ca si valoare..Trebuie sa fie o mica diferenta intre ele,pentru ca sa intre un plin in gol.Si probabil ca majoritatea producatorilor americani,au ales sa lase o marja mai generoasa,respectiv2.5zecimi pe raza pentru a evita ceva...Ce anume??Pai daca iei si pui sub microscop portiunea de virf(terminalul)lansetei,pe o lungime de cca.10-15mm,vei vedea ca este conica..Ei si ce-i cu asta??
Pai pune-te in locul producatorilor de inele...
Producatorii de blancuri fac sute sau poate mii de blancuri diferite..Diferite in primul rind ca si conicitate..Asta insemnind ca pe terminal,pot aparea doua cote(baza si virful)care variaza de la blanc la blanc.Ca sa faci inele care sa se potriveasca perfect,(daca ai fi producator),ar trebui sa ai cotele exacte ale acestora ceea ce ar insemna ca blancurile ar trebui standardizate si consfintite,ca sa zic asa, de niste Stas-uri..Ori aceste stas-uri nu exista..Exista in schimb situatia,ca producatorii de inele dau un diametru interior fix,si producatorii de blancuri se raporteaza la ele...Cum??Simplu,lasa la alegerea celui care manufactureaza lanseta sa aleaga diametrul care il vrea,mai mare sau mai mic..Daca ti-ar da diametrul mic si tu ai o conicitate agresiva nu iti intra,Daca alegi diametrul mai mare,inseamna ca trebuie sa incarci cu adeziv.Daca alegi diametrul fix(chiar acuma am eu la blancul cb847 cu virf masurat de 2mm,un inel cu diametrul interior declarat de Fuji tot de 2mm),nu iti intra complet ,pe toata lungimea...ci doar cam pe 50la suta din aceasta..Dar daca blancul avea o conicitate mai agresiva,cum sint alea de bass,oare pe ce lungime intra inelul??E bine sa fie intrat doar pe jumate??Daca nu,atunci trebuie sa smirgheluiesti din blanc,ca sa intre pina la capat,sai macar 80-90la suta ddin lungimea lui..Cum este mai bine??
Este un lucru minor acest aspect??Ce situatie prefera rodbuilderii titrati ca si Ene?
Astfel de informatii m-as bucura sa aud din gura lui,caci recunosc ca aici sint nitel in ceata..
Dar,nu,el este foarte "obiectiv"si prezinta situatia descrisa mai sus de mine,dintr-un unghi defavorabil ,care sa arunce o lumina proasta asupra blancurilor mhx,st.croic,etc,sau mai exact a orice este altceva decit nfc....Informatia potrivit careia diametrul nu este respectat,este folosita pentru manipulare si pentru creearea impresiei ca detine adevarul absolut..La unii tine..,la mine nu,eu nu sint influentabil de catre jonglerii de astea..
Sper ca am fost in tema cu subiectul-rodbuilding.Nu acelasi lucru pot sa-l spun depsre altii..De mistou-ri si aruncat cu rahat,e plin cotetul,mai putin pareri si discutii in legatura cu subiectull..da pe aia nu-i vede nimeni..
Si Tavistan...in secunda in care tu imi vorbesti corect si civilizat,tu sau altul,si eu iti raspund din senin cu altfel de moneda,atunci sa ceri sa mi se stearga mesajele...pina atunci astept un raspuns pertinent ori un review,daca vrei,, despre subiectul propus de tine(diametrul interior al inelelor,in raport cu diametrul virfului)
Si-Gi Lures wobblers&more..
.