Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Normal,nu erau pomovate de concurenta.Cind este asa,se schimba treaba..
Tavi ,ai vazut,pipait,pescuit eventual o lanseta pe blanc mhx??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
maner ales cum trebuie...adica lungimea care trebuie sau la ce te referi?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Tavi eu pot sa iti dau un exemplu concret de lipsa de obiectivitate..
Citesc tot ce prind in romana ,pentru informare..Imi pun intrebari,fac comparatii intre reviewuri..daca reusesc sa vad live vreo lanseta sau blanc compar involuntar ceea ce simt ,vad,eu cu ce vad scris prin reviewuri..
Si intr-o zi,citind pe concept custom rods,vad ca la un moment dat,zice d-l Ene ca lansetele din seria sc3,de la st.croix,sint prea rigide,nefiind potrivite pentru pescuitul cu naluci reactive..Lasind la o parte polemica cu elastic versus rigid,mie chiar mi se parea ca avidul meu,actiune moderata,chiar lucreaza bine..Am vazut pipait si fibre de sticla,dar mi s-au parut prea ..elastice pentru curentii Muresului...In dril,o lanseta de fibra de sticla,pina intr-un oz jumate a pierdut complet rezerva de putere cu un somn mare,lucru vazut live,de mine..Bun , lasind asta la o parte,si citind cele scrise de Ene,ma intreb ,oare lanseta mea avid,cu actiune moderata este prea rigida??Ce inseamna asta??Ca nu se incarca bine cind lansezi??Ca nupoti 'prezenta 'o naluca ,corect,prin asta intelegind ca nu poti mania woblerul ,lingura,de asa maniera incit sa provoci un atac din partea rapitorului??Ei bine am prins peste cu lanseta aceasta atit in varianta de spinn cit si de cast...In casting se vede perfect ce bine se incarca cu naluci in limita inferioara a clasei ei de putere.La limita superioara,depasita cu citeva grame(pina in 10)o simti ca gifie,in sensul ca nu arunca la distante asa de mari woblerul,dar tot arunca..Deci se incadreaza bine in gramajul zis de producator)Somni,salai,avati,chiar si cleni de juma de kil,am pacalit cu lanseta asta..Deci prezentarea nalucii nu a avut de pierdut..Atunci??De fiecare data e o adevarata placere sa pescuiesc cu ea..
Si vine Ene si zice ca ,atentie,toata seria sc3,nu-i potrivita pentru reactive..
Aaa,pai lucrul este de inteles,deoarece el nu promova st.croix...probabil doar daca insista clientul,ma rog,aia e treaba lui..
Apoi mai am avut un avid m-l extrafast de drop shot.Deoarece nu sint limitat de prejudecati l-am pescuit si cu woblere minnow gen original floating,cd7,salmothrill de 7cm..Si am prins peste cu el..A ,cind i-am zis asta d-lui Ene..pfuai,a zis nu mai stiu cum,ceva de genul ca am comis un sarilegiu pescuind cu o lanseta e.fast ,la woblere..
Comparind ce a zis Ene ,cu realitatea perceputa de mine(si aici posibil sa fiu subiectiv),zic ca Ene este departe de afi obiectiv,dovada stind anatemizarea intregii serii sc3 de la Avid,si mai nou a brand-ului mhx..
Ii fi avut tu parte de obiectivitate,insa in cazul meu,nu..
Citesc tot ce prind in romana ,pentru informare..Imi pun intrebari,fac comparatii intre reviewuri..daca reusesc sa vad live vreo lanseta sau blanc compar involuntar ceea ce simt ,vad,eu cu ce vad scris prin reviewuri..
Si intr-o zi,citind pe concept custom rods,vad ca la un moment dat,zice d-l Ene ca lansetele din seria sc3,de la st.croix,sint prea rigide,nefiind potrivite pentru pescuitul cu naluci reactive..Lasind la o parte polemica cu elastic versus rigid,mie chiar mi se parea ca avidul meu,actiune moderata,chiar lucreaza bine..Am vazut pipait si fibre de sticla,dar mi s-au parut prea ..elastice pentru curentii Muresului...In dril,o lanseta de fibra de sticla,pina intr-un oz jumate a pierdut complet rezerva de putere cu un somn mare,lucru vazut live,de mine..Bun , lasind asta la o parte,si citind cele scrise de Ene,ma intreb ,oare lanseta mea avid,cu actiune moderata este prea rigida??Ce inseamna asta??Ca nu se incarca bine cind lansezi??Ca nupoti 'prezenta 'o naluca ,corect,prin asta intelegind ca nu poti mania woblerul ,lingura,de asa maniera incit sa provoci un atac din partea rapitorului??Ei bine am prins peste cu lanseta aceasta atit in varianta de spinn cit si de cast...In casting se vede perfect ce bine se incarca cu naluci in limita inferioara a clasei ei de putere.La limita superioara,depasita cu citeva grame(pina in 10)o simti ca gifie,in sensul ca nu arunca la distante asa de mari woblerul,dar tot arunca..Deci se incadreaza bine in gramajul zis de producator)Somni,salai,avati,chiar si cleni de juma de kil,am pacalit cu lanseta asta..Deci prezentarea nalucii nu a avut de pierdut..Atunci??De fiecare data e o adevarata placere sa pescuiesc cu ea..
Si vine Ene si zice ca ,atentie,toata seria sc3,nu-i potrivita pentru reactive..
Aaa,pai lucrul este de inteles,deoarece el nu promova st.croix...probabil doar daca insista clientul,ma rog,aia e treaba lui..
Apoi mai am avut un avid m-l extrafast de drop shot.Deoarece nu sint limitat de prejudecati l-am pescuit si cu woblere minnow gen original floating,cd7,salmothrill de 7cm..Si am prins peste cu el..A ,cind i-am zis asta d-lui Ene..pfuai,a zis nu mai stiu cum,ceva de genul ca am comis un sarilegiu pescuind cu o lanseta e.fast ,la woblere..

Comparind ce a zis Ene ,cu realitatea perceputa de mine(si aici posibil sa fiu subiectiv),zic ca Ene este departe de afi obiectiv,dovada stind anatemizarea intregii serii sc3 de la Avid,si mai nou a brand-ului mhx..
Ii fi avut tu parte de obiectivitate,insa in cazul meu,nu..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
O sa-ti raspund eu, ca tot Tavi ma cehama pan'la urma...semlecangheorghe scrie:Normal,nu erau pomovate de concurenta.Cind este asa,se schimba treaba..

Daca te uiti mai la deal cu cateva zeci de pagini pe care tu le-ai umplut, o sa gasesti 2 lansete facute dupa priceperea mea si o sa constati cu surpriza ca unul e facut pe blank MHX; pe care l-am achizitionat sfatuindu-ma ... ghici cu cine? Adica: am cautat blankul, mi-au convenit caracteristicile din tabel, bugetul si ... telefon lui Cristi. Ce crezi tu ca-mi zice inculpatu'? (citat aproximativ din memoria proprie) "Tavi, nu cunosc blankul ala, dar MHX face blankuri bune la pretul lor, dupa cum vad conicitatile pare intr-adevar un blank fast dar atentie s-ar putea sa fie peste clasa de putere declarata" De unde avea ticalosul informatia asta? Hmmm! Am luat blankul, l-am luat la masurat si ce sa vezi? Varful in loc de marimea 4,5 avea 5. Wow, Cristi stia dinainte! lucratura diavoleasca!

Si uite asa, cum a facut manipulatorul Cristi, cum n-a facut, m-a spalat la creier de-am ajuns io la o concluzie pe care el mi-a strecurat-o subliminal in subconstient! Sau pur si simplu mi-a dat un sfat valid... Mata ce zici? Ca mai fac si io o intrebare: intre 1,5-10 grame si 3(poate5)-15 grame e o diferenta de o clasa de putere?
Aaa! da! Blankul e bun, joarda e faina, prietenul pentru care am facut-o e supermultumit! Pentru ca are o lanseta de biban si avat cu care poate sa dea si la stiuca... Chestie de gust...

Gigi, iti dau totusi un raspuns pentru ca de data asta ai vorbit frumos, desi mult si gresit.
Daca Cristi a spus ca SC3 sunt prea rigide si sunt nepotrivite pentru naluci reactive poate ca puteai sa interpretezi ca sunt prea rigide pentru GUSTUL lui...si ca sunt nepotrivite dupa PAREREA lui. Si atat. Simplu, nu?
Si atunci scuteai atatea postari kilometrice si zbateri inutile.
Intamplator sunt de aceeasi parere cu Cristi, si mie avidurile in general mi se par prea rigide pentru asa ceva. in acelasi timp am un prieten care e fan aviduri si bete fast, are un Avid montat de Cristi
si da la rotativa si voblere cu el si prinde pesti bine-mersi si nu ne certam pe o asemenea tema si nu ne masuram obiectivitatea.
Nu, nu am pus mana pe MHX.
Daca Cristi a spus ca SC3 sunt prea rigide si sunt nepotrivite pentru naluci reactive poate ca puteai sa interpretezi ca sunt prea rigide pentru GUSTUL lui...si ca sunt nepotrivite dupa PAREREA lui. Si atat. Simplu, nu?
Si atunci scuteai atatea postari kilometrice si zbateri inutile.
Intamplator sunt de aceeasi parere cu Cristi, si mie avidurile in general mi se par prea rigide pentru asa ceva. in acelasi timp am un prieten care e fan aviduri si bete fast, are un Avid montat de Cristi

Nu, nu am pus mana pe MHX.
Musca 13
Musca 13
Tavi, daca vii la intalnirea din 27 iulie o sa aduc si MHX-ul... asa, ca sa pui mana pe el; chiar merita. 

Te primim daca esti obiectiv.
Tavi, betele de spin sunt interzise la intalnirea aia.
Aduc si io (daca ajung...) doo lamiglasuri, sa vezi ce misto sunt
Tavi, betele de spin sunt interzise la intalnirea aia.
Aduc si io (daca ajung...) doo lamiglasuri, sa vezi ce misto sunt
Ultima oară modificat 04 Iul 2012, 08:59 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
Musca 13
Musca 13
bre, una e sa mearga, si alta e sa faca bine un lucru....
si io am pescuit cu 8wt la uscate si am prins ...dar nu e ok...
Acum am sa imi permit sa revin la partea cu obiectivitatea...sustin cu tarie ca aasta e principala problema.Si sucirea unor paragrafe .... La tine cel putin
O fi si la Ene, dar cum nu am alte date decat cele cu care m-am confruntat personal, nu pot sa il acuz de asa ceva ....ca dupa ce tangente am avut eu cu Ene am ramas cu impresia pe care a exprimat-o si Tavi. Ca are uneori un stil acid sau elucubrat de a expune niste idei, de acord, dar cine nu e asa ?

PS Tavi ar trebui totusi sa iti masori obiectivitatea. Asa , de curiozitate, sa le comparam
. Dar...unde gasesti un sistem de apreciere obiectiv, pt obiectivitate ? 
si io am pescuit cu 8wt la uscate si am prins ...dar nu e ok...
Acum am sa imi permit sa revin la partea cu obiectivitatea...sustin cu tarie ca aasta e principala problema.Si sucirea unor paragrafe .... La tine cel putin

O fi si la Ene, dar cum nu am alte date decat cele cu care m-am confruntat personal, nu pot sa il acuz de asa ceva ....ca dupa ce tangente am avut eu cu Ene am ramas cu impresia pe care a exprimat-o si Tavi. Ca are uneori un stil acid sau elucubrat de a expune niste idei, de acord, dar cine nu e asa ?

PS Tavi ar trebui totusi sa iti masori obiectivitatea. Asa , de curiozitate, sa le comparam

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Asa! si Gigi, ca veni vorba de St.Croix, de Imperial ce zici? ca eu am luat un blank de fly clasa 5 la indicatiile lui Ene, care a avut tupeul sa-mi zica ca in clasa asta de pret nu gasesc blank mai bun! ce zici, m-am pacalit? 

tavistan...la fly e altceva
... Dar putem discuta ca doar dam toti si fly pe aci 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez