Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de lucianfiat » 01 Iul 2012, 19:07

Sa fie ore adavarat :?:
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iul 2012, 06:21

lucianfiat scrie:Sa fie ore adavarat :?:
Acuma,depinde..Daca d-l Ene vrea sa spurce concurenta..face reviewuri negative...Daca vrea sa vinda ceva,atunci..'uita' presupusule neajunsuri,reale sau nu..
Si uite asa,am mai invatat ceva... :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Iul 2012, 08:53

Lucian,

reviewurile nu sunt negative reflecta doar calitatile care le au fiecare blankuri si evident partile care producatoriii nu le respecta sau nu le reusesc sa le controleze.

Nu vad de ce as fi laudativ la adreas unuil brand ca MHX care se pozitioneaza modest si nici nu vrea sa joace in liga celor mai bune blankuri.

Lucruri asemanatoare se intampla intr-o masura(dar evident ami mica) si cu blankurile Lamiglas, Batson ,St.Croix sau ale altor producatori care nu respecta actiunea promisa, puterea de lansare sau diametrele blankurilor.

Raportat la pret sunt blankuri ok cu care poti pescui daca alegi unele modele reusite. Din pacate pentru MHX foarte mult modele nu respecta cu amrje cat ami mici datele teoretice promise in tabele.

Dupa pret si performante blankurile MHX se adreseaza celor care vor lansete de buget cu performante de mijloc.

La blankurile standard nu am vazut nimic exceptional nici la calitatea materialelor(grafit, rasini) sau ceva foarte elaborat la nivel de actiuni.

MHX standard s-au pozitionat si joaca in aceesi liga cu blankurile Cabela`s IM7, Batson RX7 sau St.Croix SC II cu mentiunea ca blankurile concurentei sunt de multe ori mai bine calibrate si cu raport mai bun putere /greutate.

Desi sunt produse tot in China, Cabeal`s IM7 sauBAtson RX7 sunt mai usoare in clasa lor de putere si sunt produse de cel putin 6 ani intr-o varietate mare de modele.

Blankurile MHX HM sunt si ele blankuri care joaca intr-o liga incerta pentru ofera tolerante mai mari de productie decat blankurile similare : Lamiglas (XMG50) , Phenix Ultra MBX ,Batson(RX8), St.Croix SC III.

Daca ofereau calitati premium materiele de top(greutate mica, rasini de calitate), actiuni bne controlate ep toata lungimea, precizie a diametrelor blankurile costau intre 150 -200$.

Phenix s-a pozitionat premium( +200 $) cu blankurile K2 dar ofera o greutate exceptional de mica a blankurilor, si actiuni si puteri care sunt respecate.

In acest moment NFC si Phenix ofera standele superioare in producatia de blankuri dar cu intrepretari diferite ale actiuniilor si ale materialelor incorporate in blankuri.

NFC ofera blankuri care incorporeza rasini elastice si actiuni progresive comparativ cu Phenix.

Varietatea si specializarea blankurilor NFC este mai mare dar koreeni au deja o gama mare de blankuri de finete si urmeza sa produca noi serii de lansete si blankuri in 2012. urmeza sa dovedeasca in timp si cat de rezistente sunt.

Gary Loomis a pus bazele lansetelor ultra specializate dedicate unui anumit tip de naluca(sau unui grup restrans de naluci) sau unui de stil de pescuit, si continua sa aiba cel mai inalt grad de specializare al blankurilor produse.

Japonezii au prelaut specializarea si au ridicat standardele de precizie si au reinterpretat actiunile blankurilor.

Momentan japonezii produc cele mai bune lansete de serie ale caror blankuri nu sunt disponibile.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 02 Iul 2012, 09:55

Cele spuse de Cristi Ene in privinta blankurilor MHX se confirma in cazul achizitiei mele. Am vrut niste lansete cu performante civilizate la un pret decent si m-am oprit la MHX P8422. Toate specificatiile dimensionale sunt respectate in privinta acestui blank, cu exceptia varfului - marimea 5 in loc de 4,5 cu era specificat in tabel. Rezultatul? O lanseta foarte buna, senzitiva (asta si datorita montajului no-fore-grip care permite contactul direct cu blankul), cu un varf ceva mai rigid decat m-as fi asteptat daca comandam lanseta de capul meu; cerandu-i parerea "inculpatului" :mrgreen: Cristi Ene, am stiut ca pot avea surpriza unui blank usor supradimensionat fata de specificatii. De asemena tip-topul de 5 pe care mi l-a asortat tot el s-a potrivit la fix. Cu naluci de 6 grame lanseaza foarte bine, cu 13 grame se incarca perfect si goleste tamburul de fir, fara sa o simt ca gafaie - in conditiile in care limita superioara a CW este de 3/8 oz. N-am apucat s-o incerc cu naluci in gama inferioara a CW-ului specificat (cca. 2 g), o voi face in curand.
De asemenea, la o privire mai atenta la blank se observa niste curburi suplimentare, o foarte vaga forma de "S" a blankului.
Concluzia mea: Sunt foarte multumit de ce a iesit, este o lanseta all-around, potrivita pentru un pescar care da cu totul ocazional la spining; dac-as fi vrut alt gen de performante si precizie, ar fi trebuit sa ma orientez spre altceva dar mai mult ca sigur sa ma caut mai adanc prin buzunare.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Iul 2012, 09:58

Cu texte publicitate inflamate pescarii cred ca primesc nu stiu ce blank exceptional la un pret minuscul :wink:

,,MHX este un cumul a decenii de experienta in productia de blankuri, lansete custom si pescuit. Designeri precum Todd Vivian, Bob McKamey si Scott Gimbert au creat ceea ce noi consideram a fi cea mai completa serie de blankuri, accesibila tuturor.

MHX incorporeaza o serie de tehnici si materiale avansate, design pentru aplicatii specifice si inovatii in ceea ce priveste garantia - cum nu au mai fost niciodata oferite rodbuilderilor.

Blankurile MHX sunt disponibile doar rodbuilderilor sau celor care-si doresc o ocupatie pentru timpul liber. Datorita acestui lucru, rodbuilderul are acces la blankuri mult mai atent lucrate decat ce permite productia de serie. Cand folositi un blank MHX cei care fac lansete custom pot oferi o lanseta cu adevarat custom, fara a se concura cu o lanseta de serie.

Fiecare blank MHX este conceput/dedicat pentru aplicatii specifice. Controlul calitatii este printre cele mai stricte din industrie, trecand prin 7 puncte de control: rectilinitate, diametrul varfului si al butt-ului, greutate si lungime - si sunt testate pentru a verifica daca au puterea prevazuta in specificatii. Mai presusde tot, sunt stantate cu un numar unic de inregistrare, ceva unic in ceea ce priveste blankurile dedicate pentru lansete custom. ,,

care este sensul acestei fraze ca nu ma prind care-i sensul :lol: poate fi trecuta usor în categoria din ,,Puţul publicitatii,,

,,Datorita acestui lucru, rodbuilderul are acces la blankuri mult mai atent lucrate decat ce permite productia de serie. Cand folositi un blank MHX cei care fac lansete custom pot oferi o lanseta cu adevarat custom, fara a se concura cu o lanseta de serie.,,

sau bla-bla si promisiuni desarte

,Controlul calitatii este printre cele mai stricte din industrie, trecand prin 7 puncte de control: rectilinitate, diametrul varfului si al butt-ului, greutate si lungime - si sunt testate pentru a verifica daca au puterea prevazuta in specificatii. Mai presusde tot, sunt stantate cu un numar unic de inregistrare, ceva unic in ceea ce priveste blankurile dedicate pentru lansete custom.,,

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 02 Iul 2012, 10:17

as always... , va scapa ... iesenta :mrgreen:

mie cel mai tare mi sa parut ; " Blankurile MHX sunt disponibile doar rodbuilderilor sau celor care-si doresc o ocupatie pentru timpul liber. "

nah... , daca alta treaba n-ai... i-ati MHX ! e anumea... destinat pt tine ! :wallbash: :respekt:

as zice... iespeshily for you Jiji :idea: :D

jup pi ia ! :arrow:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Iul 2012, 12:04

Am info cum că mai multe lansete custom pe blankuri Phenix MBX/ Ultra Flipper/ Swimbait (de putere mare H, 2 oz.) au explodat fiind pescuite corect.

Este vorba de modele telescopice dar merita mentioant cum se comporta si alte modele de putere mare care sunt solicitate serios cu pesti mari.

Este intresant ca posesorii sa povesteasca in ce conditii sa blankurile(ce modele) au cedat, locul unde s-au rupt si daca blankurile au avut defecte sau unele modele au probleme.

Nu este cazul sa generalizăm dar numirea modelelor de blakurilor pot sa ofere informatii suplimentare celor care vor sa aleaga blankuri Phenix, si sa evite modelele cu probleme.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iul 2012, 12:46

De asemenea, la o privire mai atenta la blank se observa niste curburi suplimentare, o foarte vaga forma de "S" a blankului

...Vaga??Poi atunci inseamna ca n-ai vazut un seeker..ala avea o 'vaga 'forma de "L'.
Cu toate acestea,pentru ca era promovat de Ene,ne era nici o problema,caci'avea certe calitati,care sa te faca sa treci peste' :D :D :lol1: :lol1:

Ene vorbeste,dar vorbeste fara dovezi,decit propria maginatie..De exemplu,zice ca
MHX standard s-au pozitionat si joaca in aceesi liga cu blankurile Cabela`s IM7, Batson RX7 sau St.Croix SC II cu mentiunea ca blankurile concurentei sunt de multe ori mai bine calibrate si cu raport mai bun putere /greutate.

Iau blancul MB 844(pe care il am si il pescuiesc)si il compar cu cel mai apropiat omolog al sau ,din seria S.C.5(nu sc2sau batson sau ce mai zice Ene),adica modelul LEC70MHF,specializare bass-pike.....Surpriza ,mhx este mai usor cu 0.2oz decit omologul sau cel mai apropiat de la st.croix..

http://www.stcroixrods.com/pdfs/STC_201 ... uilder.pdf

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... Rod-Blanks

Asta cu greutatile,este ca si cu masuratul cu sublerul,adica din seria"toti se pricep",ca sa nu mai vorbim de faptul ca vorbim de un blanc si masuram altul...adica..credibilitate ..la maximum...

As fi curios sa vad cit cintareste un blanc cu caracteristici similare sau pe aproape,mag bass,in viziunea NFC..

Ce zici Ene ,ne lamuresti??
Si mi-o mai placut aia cu rasinile...performante-elastice...carevasazica,domnul Ene are acces la informatii confidentiale privind rasinile,prepregu-rile,matritele de blancuri... :respekt: :respekt:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iul 2012, 14:33

Raportează acest mesajRăspuns cu citatde anem » Mie Iun 06, 2012 5:04 pm

semlecangheorghe scrie:
Ca sa vezi unde era justitiarul de serviciu..
[.....]

Nu sunt justitiar, atat ca devine stresant sa citesti intr-una parerile si polemicile venite de la o singura persoana care se pare ca le stie pe toate ... si asta nu ti-o spun in nume de rau sub nici o forma.

semlecangheorghe scrie:
[.....]
Poi si unde ai fost cind Ene o facut kaka,in tot ce inseamna Matagi??Cind zicea ca is doar ornamente,si unii numai 'croseteaza' lansete??
Si cind zicea ca numai blancurile ce le duce el is bune,restul sint fake-uri si grafit de slaba calitate..Toate,sc3,batson rainshadow,mhx...
Al naibii ,atunci nu te-ai autosesizat...mah tu tii cu ursul..[.....]

Nu am stat sa citesc tot de pe aici pentru ca in ultima vreme urmaresc tot mai putin forumul ... devine tot mai plictisitor ...

Am avut io vreo polemica cu tine,si nu tin minte??Atunci de ce ,asa din senin,si fara sa urmaresti tot forumul,te-ai gasit sa zici ca eu pretind ca detin adevarul absolut si alte chestii d-astea???Imi cer scuze daca vorbesc argumentat...

Si da,nici nu am facut mii de lansete ca si Ene,dar am facut citeva(oricum mai multe decit tine) ca sa-mi dau seama ca la el totu-i vrajeala..Si-n fond,mi s-ar fi rupt de parerea lui ,daca n-ar fi tinut sa arate el ce.."ieftina-i berea'.No,daca o destupat o bere ieftina,atunci n-are decit sa o miroasa pin la capat..

Ai cetit acolo unde o facut praf un blanc, ca cica difera diametrul masurat de ala declarat cu nu stiu cit,si cind colo,el masura alt blanc..??Poi daca asa ajungi dupa facut mii de lansete...sa nu mai deosebesti una de alta...e clar..

Sau cum e asta cu blancurile mhx ,ca sint mai grele,cind ,daca le compari cu st.croix sint tot pe acolo??Ori poate ori fi si modele cu 2,3grame mai "grele' si la el asta-i....enorm...Pe naiba......Scuza-ma ca mi-am permis sa ii verific spusele comparind cu datele oficiale...nu vreau sa am intotdeauna dreptate..de aia astept sa puna el date despre modelul ala de bass NFC,poate ca este mai usor cu mult...asteptam,sa vedem...

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 02 Iul 2012, 14:59

semlecangheorghe scrie:Am avut io vreo polemica cu tine,si nu tin minte??Atunci de ce ,asa din senin,si fara sa urmaresti tot forumul,te-ai gasit sa zici ca eu pretind ca detin adevarul absolut si alte chestii d-astea???Imi cer scuze daca vorbesc argumentat...
Cand aud chestia asta cu “vorbesc argumentat” direct imi aduce aminte de gerula ... in care tot ce aparea scris trebuia probat cu vreun print-screen sau cu vreun citat. Eu nu ma pun sa caut si sa bag citate si poze ca imi este lene dar singurul lucru pe care nu l-am inteles si nici nu il inteleg de unde incrancenarea asta ... pe bune, calmeaza-te ca nervii fac rau la inima si te aprinzi de pomana. Nu am spus ca deti adevarul absolut, am spus doar ca te bagi in niste dicutii care te depasesc din toate punctele de vedere si degeaba te zbati sa demonstrezi nu stiu ce chestie ... eu unul ma cam amuz atunci cand vad cate un articol scris pe diverse subiecte de niste persoane care de ieri alalta-ieri au pus mana pe chestia pe care o dezbat cu atata ardoare.
semlecangheorghe scrie:Si da,nici nu am facut mii de lansete ca si Ene,dar am facut citeva(oricum mai multe decit tine) ca sa-mi dau seama ca la el totu-i vrajeala..Si-n fond,mi s-ar fi rupt de parerea lui ,daca n-ar fi tinut sa arate el ce.."ieftina-i berea'.No,daca o destupat o bere ieftina,atunci n-are decit sa o miroasa pin la capat..
Eu nu am facut nici o lanseta, momentan nu am intentia sa fac niciuna si nici nu mi-am dat cu parerea despre chestii de rod-building la fel cum nici nu am pretins nicaieri ca as fi facut vreodata vreo lanseta (si aici nu vorbesc de "superlansetele" de alun facute in urma cu prea multi ani)... asa ca faza cu “oricum mai multe decat tine” mi se pare cel putin copilaroasa. Nu il cunosc pe Ene, nu am schimbat nici macar 2 cuvinte cu el exceptie facand eventual vreun mini-dialog in public pe forum, nu am nici o lanseta custom si nici un interes sa ii tin partea dar pur si simplu nu exista comparatie intre experienta lui si experienta ta ... sper sa nu iti pice rau dar cam asta e adevarul. Sorry, dar daca ai facut 2 lansete si alea folosind niste scheme gasite pe net nu inseamna ca esti rod-builder :wink:

Deci nu am chef sa continui polemica batandu-ne amandoi gura (tastatura) aiurea plus ca eu nu am aceeasi energie si constanta ca si tine in “luptele” de net dar ti-as spune doar sa o lasi mai moale cu anumite “dedicatii” la adresa unor persoane care pana la urma daca au avut ceva sa iti spuna ti-au zis-o direct fara “pofta buna” sau atacuri prin ricoseu venite dintr-o cu totul si cu totul alta directie.

Salutari si fir intins ... numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns