Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sami
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Sami » 03 Iun 2012, 18:52

rine scrie:
Sami scrie:
Cred ca sunt altii plictisiti de tine,sincer.
Tu te cam bagi in seama mult si fara rost...lasa oamenii care au ceva de spus sa se dueleze in opinii,mai bune mai rele dar nu mai fi ,,Gica Contra '' ca deja ne plictisesti cu astea,chiar nu iti dai seama? Sau iti place tie asa mult dupa 2-3 pahare? :))
sami ...de ce nu stai tu, in banca ta? mai ales dupa ce ti-a publicat ene mp-urile si ti-am citit si postarile tale vis-a vis de subiect
alea , pe crezi tu ca esti indreptatit sa le scrii si care nu-s atacuri, ca-s de la tine.parerea ta. si numai a ta.
ma repet; de ce nu stai in "banca" ta?
Dar...tu?
Ce treaba ai cu mine??
Vezi-ti de saramura ta si lasa ce am eu cu Ene si cu altii.Cand te voi deranja pe tine atunci sa ciripesti,intelegi?
Te-am respectat ca utilizator al forumului si nu cred ca ne-am intersectat ca sa te deranjez,asa ca ma repet:relaxeaza-te si stai in banca ta.
Fir intins!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 03 Iun 2012, 19:10

fix !

rine... ia loc ! , si taci din gura ! nu vorghi nentrebat ! , ai intele ? :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Iun 2012, 20:03

Noh si voi acuma...
Normal ca amicul Rine ,este fan Ene..
Probabil ca o pus benoclu'pa un sekeer de ala de pescuit marin..Hercules,parca ii zice,care o sa-l ajute ienorm ca sa nu-l traga caracalinele 6 m printre trestii.. :lol: :lol:

Seeker,foarte..'ielastic',care permite..'absorbtia' completa si indubitabila a oricarei naluci de reactie.Mai putin aia inventata de Henri Coanda...ca aia are viteza prea mare..da ma rog...deviem..

Hmm,asa,deci Hercules al nostru,fiind pogoritor din taticul lui, Zeus ,si mamica lui....whatever(CE COOL II SA FOLOSESTI IEXPRESII IN IENGLEZA :wallbash: ),nu mai conteaza cum o chema,asa,...are puteri "supragrafitice"

Adicatelea nu ie asa ,ca un carbon da rind,noo,iel are ielasticitatea controlata,si putere...zeiasca..Nah,de la partea mai paminteana,adica mama,are cotoru'cam gros si mai are prostu obicei ca trage cu ochiu'dupa colt :lol: :lol:

Dar nu conteaza...calitatile, ii depasesc defectele..

Asa ca amicul Rine ,poate la o adica sa drileze stiucile pe dupa plauri,sau pe dupa colt..iar forta cu adevarat herculeana a acestor blancuri va permite deplasarea oricarei stiuci de calibru mare pe fatidica distanta de 6metri..

Noh acu'inteleg de ce amicul Rine ,tine la amicul Ene.. :respekt:
Poate ne scrie si fo impre....pardon..'review' :lol: :lol: :lol:
Ca dupa amicul Ene nu ma pot lua... :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 04 Iun 2012, 06:58

[quote="cristian.ene"]

Asa stau lucrurile si cu blankul HM-SJ782-MHX

-varful este mult prea puternic pentru o lanseta ML fie ea si 6-12 lb. / SJ

- combinat cu grafitul rigid nu o vad utilizabila pe ape pana in 3m chiar cu fire mono. Puterea lasnetei e pe butt eu vorbeam de varf unde este chiar grosolana.

- e o lanstea buna pentru pescuit pe ape mai adanci si nu la un pescuit de finete pentru ca varful puternic te face imediat prezent lu domnu salau.

- per total daca il folosesti unde trebuie e un blank ok dar se poate mai bine sau mult mai bine :idea: .

[/quote]

Cu riscul de a intra si eu in unele polemici nu pot decat sa confirm ce a scris Cristi. MHX-ul nu este ce ma asteptam eu sa fie in sensul ca este destul de rigid, posibil si varful sa fie mai gros decat cel declarat...dar nu l-am masurat...pescuitul nu trebuie sa fie chiar matematica.Eu il luasem pentru jiguri de 3-10 gr...acum cred ca il reprofilez in 8-15 gr.
Acum are si parti bune:Am pescuit cu el doua zile...am prin zeci de bibani si salai. De la cei cat degetul pana la 1.5 kg. In conditiile in care am dat doar cu mono simteam fiecare contact cu substratul iar trasaturile fie ele cat de mici la mine ajungeau parca amplificate, blank-ul este super senzitiv.
Cu alte cuvinete...chiar daca nu este lanseta pe care o vroiam...nu o sa o vand deoarece imi place foarte mult iar pe alta parte nu cred ca o sa imi recuperez investitia:).
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2012, 08:20

Asta inseamna sa fi profesionist si capabil sa apreciezi corect un blank si o lanseta.

Radu Groza se plangea pe noul topic,, rodbulding mioritc,, ca e un minus de profesionalism si statut dat de diplome :lol:

Mie cel putin mi-au tecut prin mana mult peste 800 de lansete in peste 26 de ani de pescuit exclusiv la rapitor.

Din 2006 o fac ca profesionist, adica zi de zi nu cu program de seara.

A spune ca o diploma care o iei in 7 zile te ajuta sa inlocuiesti experianta a peste 550 de lasnete facute e ca si cum ai privii un nou posesor de permis de conducere ca un sofer autentic :wink:

Profesionist este doar cel care traieste din asta si a piata a dovedit ca e valid. Cat de bine pot aprecia o lanseta este foarte discutabil pentru ca desi pescuiesc nu au incercat sa inteleaga o lanseta pana la capat.Unele lucruri le vad, altele nu, asta nu exclude sa fie foarte buni pescari.

Pescari profesionisti nu exista in RO, sunt multi buni dar nu profesionisti.

In afara de Eugen German care are propria afacere cu naluci Berti-Lure, eu nu stiu alt producator local la acelasi nivel in afara de domnul Cosma care a fost primul profesionist in domeniu.

Domnul Radu Groza are ori frustari ori interese legate de un dealer de blankuri :idea:

Din pacate trebuie sa am intorc la treaba, revin cu lamuriri intr-o pauza de lucru

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2012, 08:30

Sa alegi un blank corect si bun pentru anumite aplicatii si componentele pentru el este infinit mai greu comparabil cu realizarea in sine a lansetei, care este doar lucru manual :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2012, 08:42

Sa alegi un blank corect si bun pentru anumite aplicatii si componentele pentru el este infinit mai greu comparabil cu realizarea in sine a lansetei, care este doar lucru manual :lol:

Si o spun inca o data, cu foarte putine exceptii producatorii nu dovedesc profesionalism in sensul ca realizeaza acum blankuri pentru bani si in dezinteresul pescarilor.

Multi producatori nu respecta norme minime de testare si arunca pe piata blankuri facute din softuri.
Se poate vedea pe blogul NFC cum modele noi sunt testat intens.

Multe modele sunt pe mandrine vechi concepute de Gary Loomis adica blankurile sunt unele cu istorie in spate sau beneficiaza de teste.

Stiu ca este presiune pe piata dar nu este o justificarea produselor mediocre ca design sau calitate de realizare a blankurilor.

Sunt problemele mele zilnice de selectare a modelor valide si producatorilor care au standarde de calitate.

In urma cu 15-20 ani se faceau blankuri mai bune , construite cu mai multa responsabilitate :!:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iun 2012, 09:10

Sunt problemele mele zilnice de selectare a modelelor valide si a producatorilor care au standarde bune de calitate.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 04 Iun 2012, 11:30

semlecangheorghe scrie:Klonache-san...slabuta replica..nus da de la o vreme,parca nu mai aveti sinje-n voi..
Atita poti??Sa ma copiezi??Ceva mai orighinal..??
Incearca de vorbeste la telefon cu mucosu ala de Fabian(nu-i trimite m.p.,ca cica la el apare cum ii in intelect,..ma rog :lol: ).Daca si-o revenit copchilu',ca era sa-l traga in apa un somn,si iel fiind in copilarie...stii ce zice zice nenea Freud,iexperientele traumatizante din copilarie,lasa urme,..asa,..poate mai puneti de o micuta haita..
Tu oricum ,singur nu iesti decit o cantitate neglijabila.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ah si sa nu uit,ai reusit sa treci de socul generat de teapa cu boblerele alea rapala??
Daca da ,cu cite sticle de votca?? :lol: :lol: :lol:

mai du'te'n mm(iti tradusc prescurtarea daca nu intelegi) cu arfele tale de jigodie ce esti! cand iti dau vreuna sari ca ars ca ma iau degeaba de tine si ma tin scai.
pe tine te-a nascut ma'ta cu trestia in mana? dobitocule care esti tu dobitoc! da-mi un mesaj si zi-mi cand vii pe aici pe langa bucuresti, sa vad daca il primesc sau nu. hai jiji, ca de data asta nu te mai iert!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Iun 2012, 15:45

Pai daca ti-ar fi trecut prin mana asa multe blankuri nu cred ca i-ai fi putut recomanda pentru ce zicea Ionutz ca vrea blankul respectiv SJ ML, care e de fapt un Medium comparat cu alte serii. 6-12 lb spune clar ca nu e ce-si dorea indiferent de la ce firma isi dorea SJ782.

La fel cu un ML de saltwater nu e acelasi lucru cu un ML de la St.Croix, seriile freshwater, la fel ML de la SJ si MB(Mag Bass)....

Si SJ de la Loomis si NFC chiar si SJ781 sunt mai puternice decat ai crede dupa specificatii (ca sa nu se creada ca speculez - am blankul Loomis si am construit pe NFC). Si cu SJ 781 de la Loomis pescuiesc si cu 10-12g fara prea mari probleme. Cele de la MHX sunt foarte asemanatoare si e bine de tinut minte ca seriile SJ si MB (mag Bass) sunt, pentru noi vor parea mai intotdeauna mai puternice si ca duc mai mult decat este inscriptionat pe talon, din cauza puterii excesive pe talon.

Scrie răspuns