Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Jedi, spiral wrap are sens si se foloseste la lansetele de cast , daca am inteles eu bine.
Adica la lansetele care se tin cu inelele in sus ...deci invers.
Lansetele de fly si cele de spin intra in categoria straight.
@christianpindichi
eu prin custom inteleg... custom.
adica eu vreau ca un anume blanc sa fie montat intr-un anume fel ales de mine, care sa raspund nevoilor mele specifice, indiferent ca e vorba de aspecte estetice sau functionale. Deci putem avea amandoi lansete custom facute pe blancuri identice atata timp cat stim macar vag ce anume am vrut.. inele mai multe/putine/usoare/grele/colorate/pozitionate/piei de sarpe/tatuaje/matagi/fara foregrip/uatever
daca eu am contribuit doar cu alegerea blancului si altcineva cineva mi-a montat lanseta cum a stiut el mai bine se cheama ca am o lanseta handmade si cam atat
de fapt ale mele cam asa sunt asa sunt...
daca i-as fi spus ca o vreau vopsita roz ar fi fost deja custom, jucam in alta liga
Adica la lansetele care se tin cu inelele in sus ...deci invers.

Lansetele de fly si cele de spin intra in categoria straight.

@christianpindichi
eu prin custom inteleg... custom.
adica eu vreau ca un anume blanc sa fie montat intr-un anume fel ales de mine, care sa raspund nevoilor mele specifice, indiferent ca e vorba de aspecte estetice sau functionale. Deci putem avea amandoi lansete custom facute pe blancuri identice atata timp cat stim macar vag ce anume am vrut.. inele mai multe/putine/usoare/grele/colorate/pozitionate/piei de sarpe/tatuaje/matagi/fara foregrip/uatever
daca eu am contribuit doar cu alegerea blancului si altcineva cineva mi-a montat lanseta cum a stiut el mai bine se cheama ca am o lanseta handmade si cam atat

daca i-as fi spus ca o vreau vopsita roz ar fi fost deja custom, jucam in alta liga

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Cristi, mult din beneficiile montarii inelelor in spirala sunt false.
Tom Kirkman (cred ca nu mai e nevoie de prezentare) a realizat un test de rezistenta pentru blankuri, supunandu-le la tot felul de actiuni mecanice distructive pentru a vedea efectele acestora. Scopul testului a fost acela de a usura stabilirea cauzelor care a dus la ruperea unei lansete, aspect deosebit de important pentru producatorii de lansete de pe piata americana, care ofera garantie pe viata pentru defectele constructive.
Or, in urma testului a realizat ca pentru a rupe un blank este nevoie sa il rasucesti in jurul propriei axe de cel putin 5-6 ori. Evident, o astfel de torsiune este imposibil sa apara in timpul pescuitului.
Torsiunile care apar in cazul unei lansete de baitcasting in timp ce pescuiesti cu ea pot fi de cel mult 180 grade, departe mult de necesarul care sa puna in pericol blankul.
Afirmatia ca aceste torsiuni firesti duc in timp la uzura blankului sunt in opinia mea pur gratuite. Nu ai nicio data masurabila care sa iti sustina afirmatia. Blankul este mult mai solicitat prin indoire in timpul lanseului si nu am auzit pe nimeni sa afirme ca daca lansezi de prea multe ori blakul se uzeaza. Asadar, este doar o opinie.
De asemenea, in ce priveste frecarea firului de blank, iarasi nu are nicio relevanta practica. Da, firul se freaca de blank la o flexare mai accentuata, insa aceasta frecare nu produce niciun efect fizic asupra blakului. Deci este irelevanta.
Deci chestiunea spiral wrap nu este nici pe departe noua si nici necunoscuta celor care fac lansete sau clientilor lor. Nu vad insa avantaje deosebite, care sa ma determine sa imi fac lansetele cu inelele montate in spirala. Mai mult, mie nici nu imi place cum arata o astfel de lanseta.
Tom Kirkman (cred ca nu mai e nevoie de prezentare) a realizat un test de rezistenta pentru blankuri, supunandu-le la tot felul de actiuni mecanice distructive pentru a vedea efectele acestora. Scopul testului a fost acela de a usura stabilirea cauzelor care a dus la ruperea unei lansete, aspect deosebit de important pentru producatorii de lansete de pe piata americana, care ofera garantie pe viata pentru defectele constructive.
Or, in urma testului a realizat ca pentru a rupe un blank este nevoie sa il rasucesti in jurul propriei axe de cel putin 5-6 ori. Evident, o astfel de torsiune este imposibil sa apara in timpul pescuitului.
Torsiunile care apar in cazul unei lansete de baitcasting in timp ce pescuiesti cu ea pot fi de cel mult 180 grade, departe mult de necesarul care sa puna in pericol blankul.
Afirmatia ca aceste torsiuni firesti duc in timp la uzura blankului sunt in opinia mea pur gratuite. Nu ai nicio data masurabila care sa iti sustina afirmatia. Blankul este mult mai solicitat prin indoire in timpul lanseului si nu am auzit pe nimeni sa afirme ca daca lansezi de prea multe ori blakul se uzeaza. Asadar, este doar o opinie.
De asemenea, in ce priveste frecarea firului de blank, iarasi nu are nicio relevanta practica. Da, firul se freaca de blank la o flexare mai accentuata, insa aceasta frecare nu produce niciun efect fizic asupra blakului. Deci este irelevanta.
Deci chestiunea spiral wrap nu este nici pe departe noua si nici necunoscuta celor care fac lansete sau clientilor lor. Nu vad insa avantaje deosebite, care sa ma determine sa imi fac lansetele cu inelele montate in spirala. Mai mult, mie nici nu imi place cum arata o astfel de lanseta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
depinde de sistemul de referintaTavi scrie:Jedi, spiral wrap are sens si se foloseste la lansetele de cast , daca am inteles eu bine.
Adica la lansetele care se tin cu inelele in sus ...deci invers.![]()
Lansetele de fly si cele de spin intra in categoria straight.![]()
daca tu esti politist si circuli pe contrasens , atunci toti is pe invers ....
lansetele de fly intra in categoria ghei

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Nemernic scrie:Lovitura sub centura..... lucru care se depuncteaza cu 1 (unu) punct !Sorin scrie:lansetele de fly intra in categoria ghei
Fight !

nici o sansa pt fly
pana unu de flay loveste o data trebuie sa faca 5 miscari false

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Nu te baza pe asta..... N-ai vazut si tu, ca in desenele animate, invarte mana dreapta de 5 ori... si loveste cu stanga. Un fel de ghei lovingSorin scrie:Nemernic scrie:Lovitura sub centura..... lucru care se depuncteaza cu 1 (unu) punct !Sorin scrie:lansetele de fly intra in categoria ghei
Fight !
![]()
![]()
![]()
![]()
nici o sansa pt fly
pana unu de flay loveste o data trebuie sa faca 5 miscari false

p.s.: sa vezi ce mi-i pun p'astia cu mustele'n cap

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
neahh
noi suntem niste oameni intelegatori, simpatici, toleranti, inteligenti, etc
si simtim ca aveti si voi ceva potential sa ajungeti muscari, e doar un pic de lucru sa scoatem la lumina acele calitati
noi suntem niste oameni intelegatori, simpatici, toleranti, inteligenti, etc
si simtim ca aveti si voi ceva potential sa ajungeti muscari, e doar un pic de lucru sa scoatem la lumina acele calitati
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13