lanseta reactive 1/2-2oz
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
lanseta reactive 1/2-2oz
Salutari,
Caut o lanseta de spinning pentru naluci reactive in intervalul 10-40grame (linguri grele, spinnerbaituri, voblere portante), musai din 2 bucati, 7 - 7'6" - max 2.4m (am testat cateva bete de 8'6" si mi se par prea grele si nu prea imi pica bine in mana). Nu vreau fibra de sticla.
Aplicatii: naluci mari la avat, stiuca, somn, pe balta si raul somes, varf moale, moderat-fast/fast progresiv.
Ma tenteaza un premier PS70HF2 sau un lamiglas Russian River de 7'6". Ce parere aveti de betele astea? Care e mai moale ? Care lanseaza mai departe?
Caut o lanseta de spinning pentru naluci reactive in intervalul 10-40grame (linguri grele, spinnerbaituri, voblere portante), musai din 2 bucati, 7 - 7'6" - max 2.4m (am testat cateva bete de 8'6" si mi se par prea grele si nu prea imi pica bine in mana). Nu vreau fibra de sticla.
Aplicatii: naluci mari la avat, stiuca, somn, pe balta si raul somes, varf moale, moderat-fast/fast progresiv.
Ma tenteaza un premier PS70HF2 sau un lamiglas Russian River de 7'6". Ce parere aveti de betele astea? Care e mai moale ? Care lanseaza mai departe?
- andriipopa75
- veteran
Re: lanseta reactive 1/2-2oz
lamiglasul russian river se incarca bine in plaja 15-30g, poate si mai mult la nevoie.
e un bat pentru pesti de 2-40 kg, adica pesti mari. Cu noroc, un prieten a scos un somn de 56 kg cu el, de pe mal, pe rau in Franta.
premierul e un bat ok, batul preferat de rusi pentru stiuca .
ambele sunt bete ok pentru ce vrei
e un bat pentru pesti de 2-40 kg, adica pesti mari. Cu noroc, un prieten a scos un somn de 56 kg cu el, de pe mal, pe rau in Franta.
premierul e un bat ok, batul preferat de rusi pentru stiuca .
ambele sunt bete ok pentru ce vrei
Poti incerca si Major Craft - Seria Crostage Sea Bass sunt pentru voblere si sunt foarte usoare chiar si la 2.7 m.
Niste lansete usoare, care se gasesc si la noi sunt Savage Gear Finezze (2.5 M) Aseta din urma posibil sa fie prea rapide , dar merita pus mana pe ela.
Niste lansete usoare, care se gasesc si la noi sunt Savage Gear Finezze (2.5 M) Aseta din urma posibil sa fie prea rapide , dar merita pus mana pe ela.
- semlecangheorghe
- veteran
MHX CB-847-unul dintre cele mai reusite blank-uri de la MHX.Eu am varianta 1pcs.L-am pescuit cam cu tot ce ai enumerat mai sus,fantastic pentru pescuitul stiucilor mari,fara emotii daca intra somn(in limite normale,sa zicem pina pe la 20kg).
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
De la St.Croix modelul 2S70HF2 nu este asa de rapid am consntruit recent o lanseta pe blankul asta.Cel putin pentru linguri si spinnerbaituri este bun mai putin pentru voblere. Ca actiune este sub multe modele 1piece(MHX CB 847) dar l-am recomandat ca un compromis pentru cei care vor doar lansete 1 piece.
Si modelul 2S66MHF2 arunca 35g si este mai lent decat modelul 2S70HF2 am pe stoc un blank daca te intereseaza.
Am 5 lansete de casting si mai multe din grafit elastic(Quick line Popping 843,si 844) dar nici una nu se compara cu fibra de sticla ca eficienta .Am prins cateva sute de stiuci in ultimele 3 luni si am avut multe rateuri cand stiucile se hraneau mediocuru sau slab dar cel mai neplacut este cum iti vibreaza in mana spinnerbaituri mari, voblere foarte reactive cand pescuiesti cu fir multifilament .
Ultima lanseta construita este un Lamiglas Certified Pro(crankbaits) scurtat al 2.08m care lanseza 1-4-1oz real si care desi este rapida ca actiune amortizeza toate vibratile neplacute si micsoareaza rateurile multiple cand stiuca manaca indecis. Desi este mai grea fibra de sticla(in cazul Lamiglas crankbait 155g cu echilibrare vs. 100g un grafit de putere similara) este mai putin obositoare pentru ca amortizeaza perfect toate socurile compartiv cu un blank din grafit .
Sigur nu vei gasi lansete sau blankuri cu actiune reala moderata mai lente clar decat MHX CB847 sau Pac Bay QL 844 care sa fie din 2 bucati . Am gasit un blank 1piece mai lent multimodulus cu putere pana 1oz. foarte usor si deloc scump dar nu vreau sa-l fac public. Cine este interesat cu adevarat de model pot trimite informatii pe email.
Si modelul 2S66MHF2 arunca 35g si este mai lent decat modelul 2S70HF2 am pe stoc un blank daca te intereseaza.
Am 5 lansete de casting si mai multe din grafit elastic(Quick line Popping 843,si 844) dar nici una nu se compara cu fibra de sticla ca eficienta .Am prins cateva sute de stiuci in ultimele 3 luni si am avut multe rateuri cand stiucile se hraneau mediocuru sau slab dar cel mai neplacut este cum iti vibreaza in mana spinnerbaituri mari, voblere foarte reactive cand pescuiesti cu fir multifilament .
Ultima lanseta construita este un Lamiglas Certified Pro(crankbaits) scurtat al 2.08m care lanseza 1-4-1oz real si care desi este rapida ca actiune amortizeza toate vibratile neplacute si micsoareaza rateurile multiple cand stiuca manaca indecis. Desi este mai grea fibra de sticla(in cazul Lamiglas crankbait 155g cu echilibrare vs. 100g un grafit de putere similara) este mai putin obositoare pentru ca amortizeaza perfect toate socurile compartiv cu un blank din grafit .
Sigur nu vei gasi lansete sau blankuri cu actiune reala moderata mai lente clar decat MHX CB847 sau Pac Bay QL 844 care sa fie din 2 bucati . Am gasit un blank 1piece mai lent multimodulus cu putere pana 1oz. foarte usor si deloc scump dar nu vreau sa-l fac public. Cine este interesat cu adevarat de model pot trimite informatii pe email.
Revin pe topicul asta. Am facut cateva lanseuri cu o lanseta sakura shukan 10-30 si imi place foarte mult actiunea blancului, cat de usor se incarca si lanseaza. Ma intereseaza ceva echivalent ca si actiune/comportament blanc, dar mai solid (fiabil si reziztent). Recomandari?
-
- veteran
Lansetele Sportex Carboflex Turbo sunt usoare, puternice, par a fi potrivite pescuitului cu naluci mai grele pe rauri. Cred ca pot fi folosite si pe lacuri cu jiguri mai usoare.
Sakura Shinjin Neo 15-50 g.zvic scrie:Revin pe topicul asta. Am facut cateva lanseuri cu o lanseta sakura shukan 10-30 si imi place foarte mult actiunea blancului, cat de usor se incarca si lanseaza. Ma intereseaza ceva echivalent ca si actiune/comportament blanc, dar mai solid (fiabil si reziztent). Recomandari?
Am avut ocazia sa testez oarecum blankul asta din pctul meu de vedere este o ranga mult prea rapida pt pescuit la voblere se poate da cu el la jiguri pe dunare cu greutati mari gen 20-30gsemlecangheorghe scrie:MHX CB-847-unul dintre cele mai reusite blank-uri de la MHX.Eu am varianta 1pcs.L-am pescuit cam cu tot ce ai enumerat mai sus,fantastic pentru pescuitul stiucilor mari,fara emotii daca intra somn(in limite normale,sa zicem pina pe la 20kg).
Gloomis GL2 842-2s jkr
Merge excelent la voblere . si linguri. destul de puternic pt situci/somni..
Merge excelent la voblere . si linguri. destul de puternic pt situci/somni..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu