lanseta potrivita

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

lanseta potrivita

Mesaj de catalin66 » 31 Mar 2008, 17:25

va salut! sunt efectiv novice in tipul asta de pescuit si in orasul meu nu prea am gasit adepti cu toate ca este la Dunare ,Siret ,Prut [Galati] .Doresc sa-mi achizitionez o lanseta de spining pentru salau;avat si sa pescuiesc cu voblere dar si cu shad si lingurite si a-si dori o solutie de compromis. m-am orientat la SHIMANO NEXAVE BX SPINNING 2.40.Va rog cateva sfaturi ! multumesc!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2008, 19:15

E o intreaga poveste. Cea mai buna lanseta ti-o alegi cu timpul, cu experienta. S-au scris o gramada si pe forum despre asta si nu stim multi de unde am incepe o astfel de discutie. Shimano nexave e o lanseta buna pentru inceput. :twisted: De fapt si pentru mai incolo... Iti recomand reviste de specialitate si articole de specialitate. Noi o sa incepem aici sa ne dam cu parerea, sa ne contrazicem, sa ne luam de preturi si producatori si ajungem repede in Statele Unite de unde toti vrem lansete si drop shot si baitcasting, si mai ales eu :twisted: . Si nu uita sfatul (ca-n reclama - am mai zis-o) solutia: Lion, stai pe balta! - am parafrazat. Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 01 Apr 2008, 18:14

Pipaie ... si un Maver Stralis de 2,40 m . Eu folosesc asa ceva si au un pret corect.
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 01 Apr 2008, 19:17

maver light plus sau maver stralis spigot spin?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 01 Apr 2008, 20:04

Pescuiesc la spinning cam din 1985.Este adevarat ca nu am experientza mare in ceea ce priveste raurile cu suvoi puternic dar la Dunare sau in Delta spun ca am ceva idee.
Dupa numerose incercari cu scule luate din magazinele romanesti,am ajuns la concluzia ca cel mai bun raport calitate/pretz il au sculele din USA.
Recunosc ca sunt fan si, de aceea, parerea mea ar putea fi subiectiva.
Parerea mea este ca nu are rost sa iei o scula "pentru inceput" ci din start sa iei una care sa te "tzina o viatza" si sa fie cat mai "universala".
Cum spuneam,am incercat diverse variante de unelte de pescuit si in final trusa mea contine doar trei lansete,potrivite pentru pescuit incepand de la light(bibi,rosioara)pana la "crocodili",desi nici scula de "crocodili" nu e rea pentru light.
Daca stiam din timp cam ce vreau nu ajungeam sa cheltui o caciula de bani pe lansete care acum stau in debara sau sunt pe la prieteni.Faceam din start o investitie si economiseam bani in timp.
Parerea mea.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Apr 2008, 20:49

meas scrie:Daca stiam din timp cam ce vreau nu ajungeam sa cheltui o caciula de bani pe lansete care acum stau in debara sau sunt pe la prieteni.Faceam din start o investitie si economiseam bani in timp.
Parerea mea.
Ai dreptate 100%.
Cred insa ca, de fapt, pana nu ajungi tu singur sa-ti alegi lanseta potrivita, nu vei fi niciodata impacat. Sunt convins ca daca cineva ti-ar fi recomandat direct acele 3 lansete la care te-ai stabilit acum si nu ai mai fi pus mana niciodata pe altele, nu te-ai fi oprit la ele :D . Ti-ai fi pus mereu intrebarea "dar oare celelalte cum or fi?"
De fapt investitiile pe care le-ai facut sunt investitii in ceva pe care nu aveai cum sa obtii pe alta cale: experienta. Cu mintea si priceperea de acum sunt convins ca ai stii sa alegi mai bine. Dar aceasta pricepere ai dobandit-o tocmai punand mana si pescuind tot felul de bete.
Vorbeste unul care traieste aceeasi experienta.. :P

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 01 Apr 2008, 21:21

Daca as fi avut avantajul schimbului de pareri pe care ti-l confera in ziua de azi netul poate ca as fi ajuns mai repede si mai fara cheltuiala la ce am ajuns acum,dar nu l-am avut si de aia a trebuit sa experimentez.
Plus ca nu aveam deschiderea asta de acum la piatza libera.
Oricum si parerile pe care le postam aici sunt oarecum inutile pentru ca "tineretul" din ziua de azi are o zicala:"ce stiu moshii astia?".
Probabil ca asa am fost si noi astia,care acum ne dam atoatestiutori.
Asa ca, pana nu se dau cu capul de pragul de sus, nu-l vad pe ala pe care calca :wink:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Apr 2008, 22:35

meas scrie:Daca as fi avut avantajul schimbului de pareri pe care ti-l confera in ziua de azi netul poate ca as fi ajuns mai repede si mai fara cheltuiala la ce am ajuns acum,dar nu l-am avut si de aia a trebuit sa experimentez...
...Oricum si parerile pe care le postam aici sunt oarecum inutile pentru ca "tineretul" din ziua de azi are o zicala:"ce stiu moshii astia?".
Probabil ca asa am fost si noi astia,care acum ne dam atoatestiutori.
Asa ca, pana nu se dau cu capul de pragul de sus, nu-l vad pe ala pe care calca :wink:
E normal sa tii cont de opiniile altora, dar pana la urma tot mana ta e cea care decide. Si pana nu pipaie si, mai ales, compara, n-are de unde sa stie ce vrea. Poti, de exemplu, sa constati ca tu nu te inscrii in "moda", ca nu-ti plac de fapt bete care pt. altii sunt minunate. Afara de asta, sunt multe opinii emise pe net fara ca autorul sa fi pus intr-adevar mana pe scula respectiva. Se creeaza curente de opinie si odata cu ele apar prejudecatile. Betele japoneze sunt "supreme", americanele "rulez", iar europenele sunt "batatoare de covoare" (cum imi spunea cineva, fara sa fii atins vreodata lanseta despre care discutam). Asa, la gramada, fara discriminare. Realitatea este, insa, mai nuantata. De fapt poti fi multumit si cu un bat modest. Depinde cum il folosesti si ce pretentii ai de la el.
In plus, nu avem cum sa tinem cont si de o alta realitate, trista dealtfel. Nu toata lumea isi permite o investitie intr-un bat american, de exemplu, al carui pret poate fi egal cu salariul pe o luna. Oricat de bine ar fi sfatuit omul respectiv, inevitabil, tot spre o scula cu pret mai mic se indreapta. In fond secretul fericirii consta in a nu-ti dori ceea ce nu poti avea. Ramane sa-l ajutam, in limita propriilor experiente, sa discearna si intre sculele din acest segment de piata, mai modeste, pt. ca si aici sunt calitati diferite.
Asa ca lasa oamenii sa experimenteze. :)

...si, in fond, experimentele produc prin ele insele o bucurie de sine statatoare, fara nici o legatura cu prinsul pestelui :D

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 04 Apr 2008, 18:51

Iti dau dreptete in mare parte la ce ai spus dar nu pot sa nu-mi aduc aminte de o vorba a englezilor care tradusa ar suna cam asa:
"sunt prea sarac pentru a-mi permite sa fiu zgarcit"
Din pacate sportul asta numit pescuit a devenit cam costisitor:betze,mulinete,fire,table diverse,jeliboane,voblere,etc.
Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa nu experimenteze si sa ia de bun ce zic;doar nu sunt mama Omida sa am totdeauna dreptete :lol: :lol:
Ce voiam sa zic este ca mai bine mai astepti cateva luni si strangi bani pentru un echipament mai costisitor dar care isi scoate banii in timp decat sa te repezi pe primul echipament care pare potrivit dar care poate face probleme.
Pana la urma diferentza intre echipamente se face prin comparatie,astfel ca daca nu cunosti si altele esti vesnic multumit cu ce ai,nestiind ca mai exista si altceva.
Este ca atunci cand esti foarte multumit cu Trabantul tau cu care-ti faci treaba pana nu te urci intr-un Logan.Sau ca Adam care a fost ultra satisf..acut de Eva.
Si as mai adauga inca ceva.Sculele de afara nu sunt chiar asa de scumpe comparativ cu cele de la noi,la aceeasi calitate.Poti achizitiona un combo foarte bun platind pana in $200,bani pe care poti sa-i strangi in cateva luni.
Parerea mea.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 04 Apr 2008, 19:57

frumos graitii dar omul vrea solutii concrete.amandoi sunteti pescari cu experienta ajutati-l.dintre betele care le cunosateti care se apropie cel mai mult de batul universal in conditiile date dunare,siret,prut??????
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Scrie răspuns