Lanseta de calitate sau mulineta?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 24 Oct 2011, 20:24

toate, dar toate dezbaterile de pe acest forum au ajuns pana la urma la un consens tacit:toata lumea are dreptate"dar in felul ei"
Ati uitat sa puneti in balanta:cat de uzata e mulineta(daca frana are impuritati si nu e la full capacity)daca pescarul are experienta cat de cat sau daca in pauza de masa a "udat"mancarea ...etc si nu mai are dexteritatea sa simta un atac.
am vazut pescari cu frana stansa la maxim(la ce ai ajuta oare nu stiu dar daca un pescar de genul asta deschide topicul......)
tot raul spre bine si ma refer ca forumul e un organism viu,raspunde cerintelor"celulelor"componente si adapteaza,dezvolta si innobileaza membrii lui
on topic(adica la obiect-hardware-):
lanseta(fiind un forum de spinning cu caracteristica JIGG)
firul
mulineta
:D fir intins tuturor!
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 24 Oct 2011, 21:11

keymaker scrie: am vazut pescari cu frana stansa la maxim(la ce ai ajuta oare nu stiu dar daca un pescar de genul asta deschide topicul......)
Poti sa detaliezi putin, te rog,poate nu am inteles eu sau...

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 24 Oct 2011, 21:19

nu te simti ofensat,nu ma refeream strict la topicul asta,vorbeam la general si nu cu rea intentie :D

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 24 Oct 2011, 21:25

Ok...nu de alta dar de la Galati la Drobeta mergi in amonte,e mai greu de ajuns si nu cred ca ne-am intalnit pe apa sa pescuim impreuna sa vezi cat de stransa e frana ;) asa la modul general,nu te simti ofensat :))

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 24 Oct 2011, 21:35

daca nu lucrezi cu frana stransa de ce esti in alerta?ma refeream ca pune omul o intrebare la obiect si apar raspunsuri gen:mana de lemn,galetul are sant si poate taia firul in drill ,polemici etc
si nu pot sa nu remarc ca uneori nu se inteleg sensuri sau nuante in exprimare(cu toate punctele,virgulele si alte semne de ortografie)

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 24 Oct 2011, 21:41

Nu sunt in alerta :) stai linistit,doar ca nu am inteles propozitia subliniata.
Da, ai dreptate,unul era scopul topicului si cu totul altul rezultatul.Raspunsurile s-au referit la cu totul altceva...ma mir ca nu a spus nimeni de starea meteorologica.Ma asteptam la macar cateva raspunsuri la obiect,din pacate nu s-a intamplat...poate totusi vin :)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Oct 2011, 21:50

Sami scrie:Desi toti ne-am dori sa avem ambele ustensile varf de gama,din pacate, nu se poate,cel putin la unii dintre noi.Asa ca va intreb ce preferati :lanseta sau mulineta sa fie la o calitate superioara ?Puteti sa exemplificati si pe categorii:pescuit la jig,la vobler,la lingura ,si eventual sa argumentati cu exemple sau fara.
la salau batu' ca tre sa simti si sa-i poti da teapa (adica sa treci acul prin oasele din gura lui)
la avat mulinela ca tre sa poti lansa departe (adica tambur cu diametru mare) si ai nevoie si de multi centimetrii recuperati pe tura de manivela ca sa nu transpiri prea tare (adica tot tambur cu diametru mare si/sau raport mare de recuperare la angrenaj)
la stiuca ambele aproape in egala masura.
la clean, biban si pastrav tot ambele dar cu un plus pentru bat ca tre sa poata arunca bine naluci usoare (aici pareri mai avizatw vor avea cei ce targheteaza mai mult aceste specii :roll:)
la somn mulinela ca tre sa aiba frane nu gluma. intre noi fie vorba somn si crap am vazut scos cu un rest de bat si-o mulineta buna(dupa ce s-a rupt boata) dar cu mulineta intepenita sau explodata pur si simplu nici n-am vazut si nici n-am auzit pe cineva sa scoata :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Oct 2011, 21:54

Intrebarea e prea larga si e greu de dat raspunsuri la obiect.
Si apare subiectivismul, unii cu mulineta, altii cu lanseta...
As pune totusi pe primul loc mulineta: asta chiar trebuie sa mearga, daca nu merge bine e f. probabil sa nu poti pescui, sau sa-ti faci o groaza de nervi, sa ratezi pesti, lanseuri, etc indiferent ce "mana" are pescarul, ca tot s-a vorbit de asta. Sunt mai multe lucruri care se pot strica la o mulineta sau care pot sa nu mearga bine si sunt mult mai expuse uzurii comparativ cu o lanseta.
O lanseta isi face treaba chiar daca nu e de calitate superioara.
Asadar daca bugetul e o problema, eu as merge pe o mulineta medie ca pret/calitate si o lanseta ieftina, indiferent de specie.
Asta la spin, ca la fly as alege fix invers. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 24 Oct 2011, 22:27

Bine ma, dar la fly poti sa dai si cu firu in buzunar pe rola care a venit, deci faci economie

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Oct 2011, 01:30

dorin_sb scrie:.cu siguranta o lanseta mai scumpa respecta datele producatorului cum ar fi actiunia si puterea de aruncare.
Cu siguranta ca nu-i asa , la pariu dealtfel :wink:

Scrie răspuns