lanseta avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

AdrianI
senior
senior

lanseta avat

Mesaj de AdrianI » 20 Iun 2011, 11:51

Ce model de lanseta pentru avat imi recomandati pentru pescuit pe Mures?

Lungime 2.40 sau 2.70 ?
Este suficient o putere pina in 30g sau e nevoie de mai mult?
Actiune M sa MF ?

Gama de pret trebuie sa fie undeva in jurul a 200 ron.

Merci

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Iun 2011, 12:27

Adriane … e destul de greu sa iti recomande cineva o lanseta pentru ca fiecare e cu gusturile si preferintele lui … adica unii iti vor spune fast alti progresiva si in cele din urma conteaza cu ce te vei simti tu bine in mana ...

In privinta greutatii pe care vrei sa o anunti e iarasi mai ciudat cu recomandatul ... gandeste-te bine cu ce artificiale vrei sa pescuiesti si in functie de asta iti iei lanseta ... nu are rost sa iti iei o lanseta 10-30 de exemplu si tu sa pescuiesti cu minnow-uri de 6cm la fel cum nu iti poti lua o lanseta ce arunca pana in 21 de grame si sa vrei sa pescuiesti cu oscilante de 30 de grame ...

De regula eu folosesc la avat o lanseta de vreo 2,60 care e data ca fast si ce arunca pana in aprox.17 grame (dar merg si 20 pe ea) ... cu textil ... si din cand in cand daca dau cu chestii mai grele folosesc una ce arunca pana in vreo 70 de grame care mi se pare totusi un monstru chiar si pentru un avat de 4 kile ... si pe asta tot textil ...

Deci cel mai OK ar fi sa vezi tu ce lanseta ti se potriveste tie mai bine (lungime si actiune) si sa te gandesti cu ce naluci vrei sa pescuiesti cu ea ... in functie de asta si de buget evident vezi ce vrei ... si eventual dupa aia sa ceri vreo parere despre lanseta respectiva si poate se gaseste cineva sa o aibe si sa iti dea mai multe detalii ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 20 Iun 2011, 15:16

pt avat pe rauri mari, 2.70, medium, mod fast. 70 % din lanseuri le fac cu thrill.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 20 Iun 2011, 16:48

d4md3od scrie:Adriane � e destul de greu sa iti recomande cineva o lanseta pentru ca fiecare e cu gusturile si preferintele lui � adica unii iti vor spune fast alti progresiva si in cele din urma conteaza cu ce te vei simti tu bine in mana ...

In privinta greutatii pe care vrei sa o anunti e iarasi mai ciudat cu recomandatul ... gandeste-te bine cu ce artificiale vrei sa pescuiesti si in functie de asta iti iei lanseta ... nu are rost sa iti iei o lanseta 10-30 de exemplu si tu sa pescuiesti cu minnow-uri de 6cm la fel cum nu iti poti lua o lanseta ce arunca pana in 21 de grame si sa vrei sa pescuiesti cu oscilante de 30 de grame ...

De regula eu folosesc la avat o lanseta de vreo 2,60 care e data ca fast si ce arunca pana in aprox.17 grame (dar merg si 20 pe ea) ... cu textil ... si din cand in cand daca dau cu chestii mai grele folosesc una ce arunca pana in vreo 70 de grame care mi se pare totusi un monstru chiar si pentru un avat de 4 kile ... si pe asta tot textil ...

Deci cel mai OK ar fi sa vezi tu ce lanseta ti se potriveste tie mai bine (lungime si actiune) si sa te gandesti cu ce naluci vrei sa pescuiesti cu ea ... in functie de asta si de buget evident vezi ce vrei ... si eventual dupa aia sa ceri vreo parere despre lanseta respectiva si poate se gaseste cineva sa o aibe si sa iti dea mai multe detalii ...
Gama de artificiale pe care le am momentan pentru avat sunt voblere ( XRap,salmo minnow, thrill ) rotative nr 3/4 si oscilante pina in 20 gr si ceva streamere. Ma gandesc sa mai completez si cu alte potentiale table si alte cele de trebuinta sa-i pot venii de hac.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Iun 2011, 17:01

nu stiu si nici nu as vrea sa iti recomand vreo anumita firma de lanseta dar avand in vedere artificialele care le-ai enumerate si pretul pe care esti dispus sa il platesti pe lanseta ti-as zice sa te duci pe un 10-30 … zic asta pentru ca de multe ori lansetele care costa mai putin sunt cam supra apreciate … am avut (si o mai am inca) lanseta care cica arunca pana in 22 de grame dar de fapt la 15 grame deja dadea senzatia ca se rupe ...

in privinta lungimi si a actiuni ... nu stiu ce sa zic, aici depinde de gusturi ... ce iti pica tie mai bine ...

sa iei in calcul ca daca e prea fast lanseta poti sa o mai domolesti cu un mono mai elastic si daca e prea progresiva eventual te mai scoate putin un textil in intepare cu toate ca la avat nu prea ai motive sa intepi ca se cam agata singur ...

spor la cautare ...

crystianoo
veteran
veteran

Mesaj de crystianoo » 21 Iun 2011, 09:02

Eu pescuiesc la avat cu o lanseta Daiwa Exceler de 2,70m actiune 10-40 de care sunt foarte incantat,lucreaza excelent cu naluci pana in 30g ca sa numai zic de drill,un vis si e in jur de 200 ron.

uite aici http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 10490.html

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 21 Iun 2011, 10:58

crystianoo scrie:Eu pescuiesc la avat cu o lanseta Daiwa Exceler de 2,70m actiune 10-40 de care sunt foarte incantat,lucreaza excelent cu naluci pana in 30g ca sa numai zic de drill,un vis si e in jur de 200 ron.

Asta e modelul pe care am pus si eu ochii initial , dar l-am cautat la Mures si nu l-am gasit. Sper sa ajung al Cluj cat mai repede la Arrow sa pun mana pe ea sa vad si sa mai vad si o Okuma Alumina in aceeasi gama de putere

Despre Okuma Alumina 2.70 10-40 ce parere aveti?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Iun 2011, 11:18

crystianoo scrie:Eu pescuiesc la avat cu o lanseta Daiwa Exceler de 2,70m actiune 10-40 de care sunt foarte incantat,lucreaza excelent cu naluci pana in 30g ca sa numai zic de drill,un vis si e in jur de 200 ron.

nu ti se pare grea lanseta aia ?

intreb pentru ca am si eu una de 2,10 ce arunca pana in 21 de grame si mi se pare grea, cu inele destul de grosolane care o fac sa pice tot timpul in fata ... de abea se echilibreaza OK cu un Exceller de 3000 ...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 21 Iun 2011, 17:15

am io un wild river de 7'6 pt avat daca te intereseaza , batu a fost pescuit o singura data :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 22 Iun 2011, 09:21

Calitate pret pentru ce ai tu nevoie ar fi ;
http://www.totalfishing.ro/maver-spinne ... -3332.html
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Scrie răspuns