Izmene la neoprene

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Izmene la neoprene

Mesaj de ANDREI RIGA » 16 Dec 2011, 22:31

Buna seara,
Tocmai mi-am achizitionat o pereche de waddersi de neopren si am o dilema.
La celalta pereche pe care o am (din material respirabil Dry-Plus), de cand a venit vremea rece, port o pereche de pantaloni de trening subtire pe dedesubt si nu am nici cea mai mica problema cu frigul.
Cand i-am probat pe cei de neopren in seara asta acasa(in chiloti si triocou) , temperatura mi s-a ridicat instantaneu la 7380 de grade Celsius.
Intrebarea este urmatoarea:
Pe vremea asta care-i afara (peste 0 grade) , voi purtati ceva pe sub waddersii de neoprena? Impotriva frigului, bineinteles ?

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 16 Dec 2011, 23:29

Incearca sa iei un first layer, care mentine temperatura constanta si elimina transpiratia in stratul superior. Eu folosesc acum sub wadersi, first layerul, si mai o pereche subtire de pantaloni de trening. La neopren e de ajuns doar first layerul

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 17 Dec 2011, 08:36

oricum ar fi nu vei atinge nivelul de confort din waderii respirabili Andrei.
acele first layere vor imbunatati situatia, cum zice si Juve....dar .. :D

acuma depinde cum pescuiesti tu...
daca il vrei doar pt scurte traversari ale apei personal nu vad rostul waderilor d eneopren...
iar daca te bagi in apa :D merge si cu aia respirabili :) ( plus un fleeche , doua pe dedesubt) ca teoretic in apa tot o sa ai 1-2-3 grade macar, fata de afara unde o sa fie minus x.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 17 Dec 2011, 20:15

Prea tarziu sfatul :? . Deja aseara ii primisem, iar wadersi respirabili pe care ii am eu sunt doar pana in talie. Era o promotie excelenta pe Cabelas , am zis ca sa-mi iau si unii pana sus, exista talia "stout", care e foarte rara si am zis ca uite asa o sa am unii respirabili si unii de neopren, dar si o varianta pana in talie si una pana sus.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Dec 2011, 20:37

nu e bai :)
am pretin care ii foloseste cu brio.
acum...si mai incolo cand se mai raceste :lol:...numai tre sa fii constient si de oarece dezavantaje ;)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupishor » 19 Dec 2011, 19:41

Salutare! Eu am luat de pe Taimen o pereche de wadersi care respira iar pt perioada de iarna am achizitionat un combinezon termal care sa ma protejeze de frigul de afara. Mentionez ca stau in apa intr-un belly boat!

lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupishor » 19 Dec 2011, 19:42

Salutare! Eu am luat de pe Taimen o pereche de wadersi care respira iar pt perioada de iarna am achizitionat un combinezon termal care sa ma protejeze de frigul de afara. Mentionez ca stau in apa intr-un belly boat!

Scrie răspuns