Intrebare!!!!!!!!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu.cv
junior
junior

Mesaj de ovidiu.cv » 02 Apr 2008, 23:28

Salut !
Pe langa biban,clean(pastrav nu am avut ocazia sa pescuiesc) am scos cu maverul meu si avat de 2,5 kg si salau de 1.9kg si nu am avut probleme.Conteaza cum e reglata frana mulinetei!Apropo de mulineta eu mi-am luat o Ryobi Ecusima si sunt multumit.
Fire intinse tuturor!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 03 Apr 2008, 06:40

Eu reglez la minim adica desfac cat mai mult posibil. Sfatul de la okuma pentru reglarea franei era sa fie 1/4 din puterea franei. Spuneau sa reglezi cu un cantar cu arc. Deci daca ai un fir la 4 kg forta atunci o sa iti reglezi frana la 1 kg forta.
the angler is catching xxx, not by the lure

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Apr 2008, 10:07

eu am pierdut stiuci datorita franei slab reglate, fiind osoasa in gura este nevoie de putere de intepare.
de regula inainte de o partida de pescuit, dupa asamblarea sculelor, reglez frana tragand de fir, sa cedeze cand lanseta e deja incordata bine.
deci risc pentru lanseta sau fir nu exista deoarece frana cedeaza inaintea lor.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 04 Apr 2008, 12:32

sir.JONES scrie:Eu reglez la minim adica desfac cat mai mult posibil. Sfatul de la okuma pentru reglarea franei era sa fie 1/4 din puterea franei. Spuneau sa reglezi cu un cantar cu arc. Deci daca ai un fir la 4 kg forta atunci o sa iti reglezi frana la 1 kg forta.
:roll: Cred ca-mi scapa ceva.

Scrie răspuns