discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
hegedusalin
- veteran

Tot cautand ancore rezistente am invatat care e ideea la ancorele Owner. Adica st-31 sunt oarecum cele normale, st-56 sunt bune de somn, st-66 sunt bune de peste spada deja si st-76.... sunt bune de panoplie...
La Gamakatsu, VMC... care ar fi modelele cele mai heavy-duty, sa zic asa?
-
hegedusalin
- veteran

Toata lumea foloseste ownere???
-
Qnyx
- megaboss

-
hegedusalin scrie:Toata lumea foloseste ownere???
Eu nu mai folosesc ownere nici de frica sau daca ma platesti. Ca sa iti faci o idee, eu schimb inclusiv ancorele de la Jackall TN din prima clipa cand achizitionez voblerul (ancorele sunt Owner). M-am plictisit de numarul pestilor pe care i-am scapat datorita "calitatii" ancorelor facute de aceasta firma. De asemenea jigurile sunt foarte bune - pana la prima piatra sau craca, cand devin inutile. Gamakatsu sau VanFook nu mi-au facut niciodata genul asta de probleme. Totusi cele mai bune ancore posibile (in umila mea parere) sunt XCalibur si /sau Trokar TK315.
P.S. Am pe balcon o asa zisa panoplie alcatuita din ancore dezdoite, indreptate, etc... de diversi pesti. Si ghici ce ! toate sunt Owner.
-
vali stratonov
- veteran

hegedusalin scrie:Toata lumea foloseste ownere???
NUUUUUU, eu folosesc 99% Gamakatsu...
Ownerele le mai echipez pe voblere de clean , dar si acolo am rezerve ...cu citiva anni in urma intr-un concurs de clean pe Belis am pierdut un clean la barca deoarece Ownerul cu care era echipat voblerul salmo era "f subtire in carne" si a taiat pielita din gura cleanului ...
Stii cit ma costat aceasta pierdere ?....Nimic mai mult decit PRIMUL LOC pe podium

...
M-am consolat totusi cu locul 2 ....de atunci nu prea mai echipez nalucile cu Ownere .
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
DAIICHI007
- veteran

Folosesc de foarte multa vreme ancore Owner(originale) si ,din practica iti spun, daca nu folosesti marimile si modelele adecvate pentru diversele aplicatii pentru care optezi ,se intampla sa ai rateuri.Dar asta ,cred ca se intampla si cu ancore facute de alte firme...
Spre exemplu, am avut multe rateuri cu ancorele ST36BC (atat cele black chrome cat si cele zincate) folosindu-le la avat.In schimb ,cand le foloseam pentru pescuitul stiucii ,erau excelente (adica nu aveam nici un rateu).
Si ,cel mai important lucru,este sa fie originale !
-
adrian99
- veteran

de ce va timp anumite modele Owner sunt manufacturate-n China(cu material "chipurile"din Japonia).am folosit,se dezdoaie mult mai repede decat cele facute-n Japonia.dar cum pe piata noastra importatorul aduce din prima categorie....
Gamakatsu-cele de prin piata noastra multe sunt indoielnice(dezdoate,bontesc,ruginesc)
XCalibur-variantele vechi foarte rezistente,cele noi....
Decoy-foarte bune,dar destul de scumpe
VanFook,Nogales....excelente pentru cine-si permite