FLAT !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
FLAT !!!
Hai salut! A mai folosit cineva pana acum woblerase flat (scandurica) pana acum? La ce fel de pescuit se incadreaza?... Stiu ca au o bataie discreta ...si cam atat. In rest?....
Poate imi spune cineva ce si cum se poate face cdu ele...
Poate imi spune cineva ce si cum se poate face cdu ele...
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Nush de ce zici k au o bataie discreta, pt k nu e asa. De fa[t depinde de dispunerea barbetei.
Dc e mai spre orizontala au o bataie ff rapida. Mai marunta de felul ei. Dc e mai spre verticala, atnci ao cam tot o bataie marunta, da nu kiar atat de rapida.
Se preteaza oricarei specii de rapitori de a noi. Inclusiv avat, dc la asta te gandeai. Sunt bune si la stiuca si prind si biban si clean.
Depinde de cum iti iese profilul si bataia. Ai grija sa nu pe faci prea scandura(ceva de genu batz de inghetzata), k n-o sa le prea poti echilibra.
In rest numa bine!
P.S. Ce e CDU?????
Dc e mai spre orizontala au o bataie ff rapida. Mai marunta de felul ei. Dc e mai spre verticala, atnci ao cam tot o bataie marunta, da nu kiar atat de rapida.
Se preteaza oricarei specii de rapitori de a noi. Inclusiv avat, dc la asta te gandeai. Sunt bune si la stiuca si prind si biban si clean.
Depinde de cum iti iese profilul si bataia. Ai grija sa nu pe faci prea scandura(ceva de genu batz de inghetzata), k n-o sa le prea poti echilibra.
In rest numa bine!
P.S. Ce e CDU?????
Eu fiind un pic mai roman le spun plate, este sau nu asa? Daca vorbim un pic mai pe intelesul meu, atucni vorbim de un vobler foarte pretentios ca si executie dar foarte eficace in apa. De cele mai multe ori il realizez in varianta micro. Adica 2-2,5-2,7cm . Bataia poate fi cum vrei sa o dai lemnului. fie marunta pentru o recuperare mai rapida daca pescuiesti vara si in general la suprafata pentru avat, fie cu bataie mai mare si folosite la tractiune mai mica si in ape care au curenti slabi. Fie in varianta de fund si bataie mare. Frecventa se da in alta conjunctura. Frecventa bataii.In general este un voblar iubit, bine cotat si rar reusit.
Dady
Dady
Hai s-o dau pe bune...
La linguri, ma bizui sa bag mana-n foc atunci cand spun ca stiu ce fac...am realizat ceteva, si cu aproape toate am prins...cel putin stiu unde gresesc. La Woblere nu. M-am apucat intr-o doara, de cand l-a lovit pe Andrei . Intai din curiozitate, acum din placere, nu atat pt a le pescui cat pt a le bricola. Imi place mai mult sa bibilesc un bibi sau o stiuculita decat sa-i fac un portret lu' Nea' Caisa...
SI daca tot deja stau de vorba cu "Conesseuri" in ale Woblerelor, sper sa pot pune cat de curand si niste poze si poate facem o discutie cu cartile pe masa... Ce ziceti?
Eu va zic cum le-am facut, de ce asa si nu altfel, cum as fi vrut sa se comporte si cum misca defapt, si poate incet-incet ma dumiresc cat-de-cat si cu Pestiucii astia macar cat m-am desteptat cu lingurile.
Cred ca e important sa stii cum misca neluca in apa, cum se comporta, pt ca te apropie un pic de realizarea a ceea ce-ti doresti defapt de la naluca. Sau in cazul accidentelor fericite, sa ai idee ce i-a placut si in ce context. Am dreptate?
La linguri, ma bizui sa bag mana-n foc atunci cand spun ca stiu ce fac...am realizat ceteva, si cu aproape toate am prins...cel putin stiu unde gresesc. La Woblere nu. M-am apucat intr-o doara, de cand l-a lovit pe Andrei . Intai din curiozitate, acum din placere, nu atat pt a le pescui cat pt a le bricola. Imi place mai mult sa bibilesc un bibi sau o stiuculita decat sa-i fac un portret lu' Nea' Caisa...
SI daca tot deja stau de vorba cu "Conesseuri" in ale Woblerelor, sper sa pot pune cat de curand si niste poze si poate facem o discutie cu cartile pe masa... Ce ziceti?
Eu va zic cum le-am facut, de ce asa si nu altfel, cum as fi vrut sa se comporte si cum misca defapt, si poate incet-incet ma dumiresc cat-de-cat si cu Pestiucii astia macar cat m-am desteptat cu lingurile.
Cred ca e important sa stii cum misca neluca in apa, cum se comporta, pt ca te apropie un pic de realizarea a ceea ce-ti doresti defapt de la naluca. Sau in cazul accidentelor fericite, sa ai idee ce i-a placut si in ce context. Am dreptate?
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Foarte mare dreptate. Insistind atit la constructie cit si la punerea in valoare a manoperei vei intelege practic mai intii apoi si teoretic de ce asa si de se nu asa. Satisfactia va venii atunci cind din ochi o sa poti intuii evolutia unui vobler si totodata dintr-o privire vei alege ceea ce vrei. E buna idea cu postatul foto.
Dady
Dady
Nma ce am cioplit saptamana asta 13 voblere(mai bine zis lunea asta) si tre sa ajung acasa sa bag sarma in ele. Simt k nu mai pot. Le voi face infoliate si sper sa-mi iasa asa cum cred eu k-mi vor iesi. Nu mai zic nimica, da sper k am sa va surprind placut cu niste poze dupa ce sunt gata.
Aici nu poti invatza decat din greseli. Dc nu faci greseli in constructia voblerelor inseamna k ceva nu e in regula si k ai mai facut asa ceva intr-o viatza anterioara
, k altfel nu mi-as putea explica.
Si la vopsitu manual si la cel cu aerografu e nevoie de practica. Poti sa faci vopsite manual sa arate mai bine decat cele facute cu aerografu(foarte putine cazuri, dar este pozibil, k am vazut opere mortale).
@DADY
In trusa d-voastra de voblere exista alte modele in afara de astea flat, ce apar si pe site? K as fi curios dc la pastrav folositi doar .aceste modele? Imi pregatesc o trusa de pescuit la pastrav cu voblere. Inca nu m-am gandit la nici unu flat, ci mai mult minnowuri si jerk baituri mici(intre 4-7cm, poate si de 8cm, mai vad eu). Da poate ma razgandesc intre timp. Cine stie ce-mi mai bate capu pana la prima iesire la pastrav de anu asta....
Sau in trusa personala mai sunt si alte creatii interesante?
Aici nu poti invatza decat din greseli. Dc nu faci greseli in constructia voblerelor inseamna k ceva nu e in regula si k ai mai facut asa ceva intr-o viatza anterioara

Si la vopsitu manual si la cel cu aerografu e nevoie de practica. Poti sa faci vopsite manual sa arate mai bine decat cele facute cu aerografu(foarte putine cazuri, dar este pozibil, k am vazut opere mortale).
@DADY
In trusa d-voastra de voblere exista alte modele in afara de astea flat, ce apar si pe site? K as fi curios dc la pastrav folositi doar .aceste modele? Imi pregatesc o trusa de pescuit la pastrav cu voblere. Inca nu m-am gandit la nici unu flat, ci mai mult minnowuri si jerk baituri mici(intre 4-7cm, poate si de 8cm, mai vad eu). Da poate ma razgandesc intre timp. Cine stie ce-mi mai bate capu pana la prima iesire la pastrav de anu asta....
Sau in trusa personala mai sunt si alte creatii interesante?
Ai inceput sa faci progrese simtitoare. Tot ceea ce spui este adevarat. Prima -nu am nici o trusa, asta sigur este greu de crezut, dar este adevarat. Am prieteni care trec cu diverse ocazii prin Valcea si ma gasesc fara pregatirile necesare cerintelor lui. Asa ca singura salvare este cutia mea, chiar daca au mai fost si un pic zgiriate au devenit deosebit de valoroase. Asa ca ceea ce am avut in cutie in momentul asta e una, in momentul urmator....vezi de ce nu am o anume trusa? Eu iau ce am si cu ele pescuiesc. De aceia cind sint pe apa rar se intimpla sa fac 10-15 lanseuri cu acelasi vob, am nesaturata placere sa vad cum merg si sa incerc cit mai multe. Prind, nu prind eu le schimb in continuu. Astept sa vad, spor latreaba, Si apropo de modele am absolut toate tipurile si modelele, sau mai bine zis am avut, am si eu ce ramine.Pa
Dady
Dady