FIR

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paulus
junior
junior

FIR

Mesaj de paulus » 18 Mar 2010, 20:53

salut. Mia-m luat azi un fir RIPCORD SI ca nu mai aveau power pro. vreau sa stiu daca este bun ca vanzatorul mi-a zis ca este excelent si nu prea este diferenta intre el si power pro

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Mar 2010, 00:46

Ce pisici era sa zica vinzatoru? :lol: ...Tot timpul era la bargain cave la Cabelas .Da cu inele dure e bun....de ce sa nu fie bun?

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 19 Mar 2010, 00:49

bun calitativ daca este ok..sau este ceva prost pe care am dat banii degeaba si am fost pacalit :cry: la ce te referi la inele dure?
sunt incepator

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Mar 2010, 03:25

Imi aduc aminte ca se plingea cineva ca ar fi abraziv...Daca inelele de pe lanseta ta sint cu insertie de oxid de aluminiu sau SIC n-ai treaba..Mai fa niste noduri pe vreun ochet de vobler sau altceva cu diametru asemanator ...si trage mai virtos de el..vezi daca e multumitoare rezistenta sau se rupe ca papiota...N-are rost sa ajungi la locul faptei si sa ai surprize nasoale..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 19 Mar 2010, 07:23

Ca nu e ca PP sau ca Surful sau Spiderwire asta e clar .
Dar este mult peste multe fire textile facute prin Europa (sau China :shock: ).
E cam la jumatatea clasamentului.
Si PP (din care am topit cam 4 role pana acum) cand se uzeaza retine apa si mizerie si devine abraziv. Firele slabe retin apa si mizerie inca de inceput plus fac peruci.
the angler is catching xxx, not by the lure

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 19 Mar 2010, 10:56

pai in cazul inelelor sunt cum zici tu "Inele Fuji "O-ring" aluminum oxide" deci la capitolul asta stau bine zic eu ..... :lol: Oricum pt inceput sper sa fie ok.. o sa imi iau si power p eventul il pun pe ceilalti tamburi. ms

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 19 Mar 2010, 11:13

Stai relaxat e un fir bun nu inteleg il critica multi dar nu l-au pescuit eu il pescuiesc de 2 ani si e mai bun ca PP ai facut o afacere buna la cat l-ai luat?
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 19 Mar 2010, 11:14

pai firul e de 10 si m-a costat 47ron.E RIPCORD SI

BaTMaN
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BaTMaN » 19 Mar 2010, 11:14

paulus scrie:pai in cazul inelelor sunt cum zici tu "Inele Fuji "O-ring" aluminum oxide" deci la capitolul asta stau bine zic eu ..... :lol: Oricum pt inceput sper sa fie ok.. o sa imi iau si power p eventul il pun pe ceilalti tamburi. ms
Dupa ce am folosit multi ani PP am zis sa incerc si altceva,asta datorita faptului ca nici PP nu mai e ce a fost odata,si mi-am luat si eu Ripcord(chiar 2 role,15,10lb)Ce am vazut la prima "pipaire"?: in primul rand sunt pamblica,nu-s rotunde in diametru,si un pic supradimensionate.Ca rezistenta par ok,urmeaza sa le testez pe apa sa vad daca se"uda"repeda si rezistenta la abraziune.In rest..la prima vedere nota 8 din 10! Asta si datorita pretului destul de scazut fata de alte fire scumpe pe care le-am incercat si de care am fost ff dezamagit.
Invata sa te descurci singur ! Cand vei avea o problema vor disparea toti !

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 20 Mar 2010, 21:09

Batman !

Daca nu-i nici un secret .
De care fire scumpe ai fost dezamagit?

Azi am dat la apa Ripcord-ul . La prima iesire , multumit . Curge prin inele mai bine parca decat PP. De 15 lb parca e ceva mai subtire decat PP , de aici si lanseul mai usor si mai lung . La rezistenta , nu stiu , parca a cedat ceva mai usor decat PP . Dar nu sunt sigur unde a cedat , cred ca la nod .

Asa in general , multumit . Tot datorita pretului mic .

A, si nu retine apa .

Dar sa-l vedem in timp , ca asa nici PP-ul nu retine de nou .

Scrie răspuns