fir de pescuit la copca cu jig

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ionutz13
utilizator constant
utilizator constant

fir de pescuit la copca cu jig

Mesaj de ionutz13 » 24 Aug 2011, 22:48

Stiu ca este ceva timp pana la sezonul de pescuit la copca dar cum ,,omul gospodar isi face vara sanie si iarna car'' m-am gandit sa va intreb ce fire sunt de calitate.Pana acum am folosit monofilamente subtiri de max.0.10-0,18 de toate tipurile dar cand pica un peste ,,imbracat'' se rupea .Am folosit si textile dar inconvenientul este ca ingheta. :datz: .Recomandati-mi niste fire bune de copca.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 25 Aug 2011, 09:09

daca e sa o luam asa nu e mare mare diferenta intre mono " normal " si ala de iarna ( atita doar ca ala de iarna isi pastreaza mai bine calitatile la temperaturi reduse ) lucru care face diferenta mai vizibil la diametre asa mici cu , care vrei tu sa dai dar la diametre mai mari nu e o asa mare problema
sint ele si braid de iarna dar nu le vad scopul pt ca problema ta se trage din pescuitul asta asa... , din scurt
tu ori intepi prea tare si prea amplu iar un peste mai mare numai din volumul lui opune o prea mare rezistenta s-al hirnesti din loc deci pac sa rupt
ori ai lanseta f rigida care te ajuta la un intepat fulgerator dar nu iarta firul
ori incerci s-ai arati hu is da boss si nu-i dai fir deloc
ori toate la un loc deci kanci amortizare

in locul tau as cauta un fir mono cit mai elastic chit ca dai cu jig caci la copca des dai din scurt si e mai iertator ca un fir rigid
lanseta as reglao sa fie cit mai moale ( eu am si din fibra din sticla subtiate cu smirgherul ) dar solutii si scule e plina lumea

Scrie răspuns