Intrebare intrebatoare....
Pescuiesc pe Neajlov cu precadere, aproape exclusiv la clean, deocamdata...
Apa foarte limpede, vizibilitate ca prin apa de fantana, adica excelenta....
Pe langa alte zone, am dat dat peste jmecheros in zonele cu ala foarte adanca si cu viteza de curgere foarte mare....
Cam ce naluci si cum pot pescui in astfel de conditii, mentionand ca malul este foarte inalt, aprox 1.5-2 m ?
Contra curentului am incercat cu Hornet 2 , nu prea ajunge suficient de jos in apa, distanta pe care imi trebuie sa coboare e destul de mica, nu am loc sa il cobor mai din aval astfel incat sa ating adancimea necesara fix in gropile care imi trebuie mie... Asta e sinkingul...
Am incerat cu flating de 3 sau 3.5, cat dumnezeu are modelul imediat mai mare...asta desi e flating si nu e SDR, coboara si el destul de bine dar cam aceeasi poveste ca mai sus, nu suficient de repede...
As incerca SDR dar problema majora este ca modelele de la 3 in sus ca marime au o bataie mult prea violenta in curent....
De Tiny nu mai spun, lucreaza mult prea la suprafata....
Cam ce as putea sa gasesc mai greu, care sa coboare mai jos dar sa nu fie mari (5 cm in acest moment consider ca e maricel pt ce exemplare am vazut pe acolo, 25 spre 30 cm in majoritate)???
Cam ce voblere pt clean au o bataie mai discreta putin astfel incat purtate impotriva unui curent puternic sa se comporte mai ok decat horneturile care, repet, devin mult prea violente, mai ales pe apa asta foarte limpede?
Pescuid din aval spre amonte am avut ceva rezultate cu hornet sinking de 2, o sa incerc mai mare...
Intrebarea e pt situatia asta ce ar merge care sa coboare mai mult... ceva de genul RNR de la rapala? ala cam la ce adancime se duce?
Cam ce alte voblere credeti ca s-ar preta pt astfel de situatii??
AM vazut poza lui Ilie cu lestul urmat de rotativa si chair mi-a condirmat una din ideile la care ma gansidem si eu zilele astea, o sa o incerc sa vad ce si cum ...
Merci pt ajutor