Echipament clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Aug 2009, 21:27

blackmamba scrie:Problema este ca nu gasesc la lungimea asta puteri mai mici , asa pana in 15-20g max.

Mai pot incerca si bete de match . Nu stiu .

Voi ce parere aveti?
Iti recomand un Cormoran Black Star 2,70m 2-15 gr. Eu l-am cumparat mai mult din curiozitate, pt. ca, nepescuind decat rar de pe mal, folosesc bete mai scurte. Voiam sa vad ce poate. Ei bine, poate!
E usor, rapid, fin pe varf, arunca foarte bine voblere usoare. Mandrina si inele Fuji, sistem de contragreutati in maner...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 03 Aug 2009, 21:46

bibi pescuitul de clean nu ii pt copii trebuie sa ai cojones nu gluma :D si sa sti ca mai bine am luat cu goldy de 12 lei decat cu alea de 70

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Aug 2009, 11:18

Cleanul e sfios,nu se arunca decat la micronaluci,asa cam, de 9cm :lol:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9051

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 04 Aug 2009, 14:50

Ilie, te-am prins!
Dai cu oscilante in tandem sa prinzi pesti de doua ori mai mari ca altii...
:lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 04 Aug 2009, 20:19

bat: "no name"
mulineta: okuma zeon
fir: monofilament trabbuco
voblere: stryke pro, goldy, cozma
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Aug 2009, 14:45

Am vazut clean prins cu oscilanta kess de 9 gr si nu avea peste kil... se mai intampla, reteta sunt toti rotativele mici si voblerele mici/micro... probabil... bineanteles daca nu cumva carabusii de mai si alte chestii...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 05 Aug 2009, 16:43

eu zic ca media voblerelor pentru clean este 5-7 cm, prinzandu-se si la 3 cm dar si la 10-11 cm (nu vorbim de cleni sub 30cm)

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Aug 2009, 19:17

Din pacate pe multe din raurile pe care pescuim dimensiunile sunt sub 30 cm... diferentele de greutate intre un clean de 25 cm si unul de 30 sunt destul de mari, primul fiind un clenut iar al doilea un clean :D Ma refer bineinteles la dimensiunea comuna a clenilor sa le spunem "decenti", adica nu nehaliti de 15-20 cm care stau in carduri mari si se arunca orbeste oricand plescaie ceva in apa...
Din experienta mea 5-7 cm reprezinta voblere maricele pt a asigura o zi in care sa si prinzi ceva... cand "vrea" cleanul imbracat, acolo unde si este asemenea clean, dimensiunea asta de voblere e ok...
De foarte multe ori insa, pe multe zone cu clean, in perioade cand nu mananca din varii motive (nu vrea, vreme, conditii de limpiditate a apei, mediu inconjurator-liniste si izolare sau balci...etc....) 5-7 cm inseamna mare, prea mare... Mai cu seama unde exista si puiet de calci pe el e si mai si(ma refer la puietul hrana, greu de crezut ca nalucile care mimeaza ganganii sau alte treburi sunt atat de mari deci nalucile mari dpmdv clar imita puiet de peste...)...

Parerea mea este ca 3-5 cm repezinta dimensiuni care te ajuta sa prinzi totusi ceva in majoritatea situatiilor, altfel risti sa nu simti vibratia unui drill... mai mic e ok dar din experienta mea multe nu prea lucreaza foarte bine(e mai isor sa dai peste mici dezechilibre sau sa ai o bataie aiurea din alte carii motive...), nu lucreaza dpdv al traiectoriei necesare (nu coboara cat trebuie, nu coboara suficient de repede, nu se ridica suficient de repede, etcetcetc..)

ca principiu eu incep fiecare partida cu voblere mici (2-3 cm..) sau cu voblere usor mai mari dar sinking sau care cooara foarte abrupt... in functie de raspuns cresc dimensiunea voblerelor pt a cauta exempalrele mai maricele.
doar acolo unde presupun ca exista exemplare mari sau unde locul indica macar acest lucru incep direct cu voblere de 4.5-5 sau mai mari desi mai mari nu prea folosec...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Aug 2009, 21:46

3-5 cm zic ca ii ideal

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Aug 2009, 22:46

Intrebare intrebatoare....
Pescuiesc pe Neajlov cu precadere, aproape exclusiv la clean, deocamdata...
Apa foarte limpede, vizibilitate ca prin apa de fantana, adica excelenta....
Pe langa alte zone, am dat dat peste jmecheros in zonele cu ala foarte adanca si cu viteza de curgere foarte mare....

Cam ce naluci si cum pot pescui in astfel de conditii, mentionand ca malul este foarte inalt, aprox 1.5-2 m ?

Contra curentului am incercat cu Hornet 2 , nu prea ajunge suficient de jos in apa, distanta pe care imi trebuie sa coboare e destul de mica, nu am loc sa il cobor mai din aval astfel incat sa ating adancimea necesara fix in gropile care imi trebuie mie... Asta e sinkingul...
Am incerat cu flating de 3 sau 3.5, cat dumnezeu are modelul imediat mai mare...asta desi e flating si nu e SDR, coboara si el destul de bine dar cam aceeasi poveste ca mai sus, nu suficient de repede...

As incerca SDR dar problema majora este ca modelele de la 3 in sus ca marime au o bataie mult prea violenta in curent....

De Tiny nu mai spun, lucreaza mult prea la suprafata....

Cam ce as putea sa gasesc mai greu, care sa coboare mai jos dar sa nu fie mari (5 cm in acest moment consider ca e maricel pt ce exemplare am vazut pe acolo, 25 spre 30 cm in majoritate)???
Cam ce voblere pt clean au o bataie mai discreta putin astfel incat purtate impotriva unui curent puternic sa se comporte mai ok decat horneturile care, repet, devin mult prea violente, mai ales pe apa asta foarte limpede?

Pescuid din aval spre amonte am avut ceva rezultate cu hornet sinking de 2, o sa incerc mai mare...
Intrebarea e pt situatia asta ce ar merge care sa coboare mai mult... ceva de genul RNR de la rapala? ala cam la ce adancime se duce?

Cam ce alte voblere credeti ca s-ar preta pt astfel de situatii??

AM vazut poza lui Ilie cu lestul urmat de rotativa si chair mi-a condirmat una din ideile la care ma gansidem si eu zilele astea, o sa o incerc sa vad ce si cum ...

Merci pt ajutor ;)

Scrie răspuns