Doar "teorie"...?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Doar "teorie"...?

Mesaj de old_radu » 04 Mar 2008, 17:38

Pescuind cu fir textil,in apa care de obicei are un anumit grad de turbiditate (este tulbure,mai mult sau mai putin),se presupune ca particule fine de nisip adera la fir.Aceasta combinatie,fir plus nisip,face ca firul sa devina abraziv.Credeti ca in acest caz,inelele si mulineta ar putea avea de suferit?
Daca da...dati solutii.

Fir intins ! tuturor. :wink:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 04 Mar 2008, 18:12

Pai daca se strica, cumperi altele... :roll:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 04 Mar 2008, 18:48

shootgun scrie:Pai daca se strica, cumperi altele... :roll:
...cam asta ii logica :?: :cry:

...ma asteptam la mai mult din partea ta :lol:

...next...

ovidiu
veteran
veteran

Re: Doar "teorie"...?

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2008, 18:51

old_radu scrie:Pescuind cu fir textil,in apa care de obicei are un anumit grad de turbiditate (este tulbure,mai mult sau mai putin),se presupune ca particule fine de nisip adera la fir.Aceasta combinatie,fir plus nisip,face ca firul sa devina abraziv.Credeti ca in acest caz,inelele si mulineta ar putea avea de suferit?
Daca da...dati solutii.

solutii?

ceea ce descrii tu este caz particular si intr-adevar s-ar putea sa se uzeze in timp inelele, galetul...etc... si ca sa-l parafrazez pe "shootgun": so what?
cel mai bun sfat ar fi sa te obisnuiesti cu ideea; nu cred ca uzurile astea vor surveni mai devreme de 1an de zile... acu depinde si de ce mulineta lanseta folosesti.
Uzura apare oricum.

Ma uit cu ingrijorare ca nu am mai rupt nicio lanseta de vreun an...nu mi s-a stricat nicio mulineta de vreo 2 ani..si ma mananca sa mai schimb ceva... dar ce?

toate se incapataneaza sa lucre la parametrii optimi, dubios de optimi!

asa ca sfatul meu este : curaj! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2008, 18:53

sau pui intre vobler si lanseta o masina de spalat cu bulbuci... si firul se aseaza pe tambur parfumat... si catifelicios :lol:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

onesti
veteran
veteran

Re: Doar "teorie"...?

Mesaj de onesti » 04 Mar 2008, 19:06

old_radu scrie:Pescuind cu fir textil,in apa care de obicei are un anumit grad de turbiditate (este tulbure,mai mult sau mai putin),se presupune ca particule fine de nisip adera la fir.Aceasta combinatie,fir plus nisip,face ca firul sa devina abraziv.Credeti ca in acest caz,inelele si mulineta ar putea avea de suferit?
Daca da...dati solutii.

Daca inelele sunt de calitate, n-ar trebui sa fie nici o problema. La fel si despre galet. Daca inelele nu sunt de calitate, ele pot fi afectate de textil chiar in conditziile de pescuit in apa curata fara aderentza de particule de nisip si altele in impletirea firului.
Am inele cu santzuri lasate de Fireline, si inele care arata ca noi folosite cu acelasi fir in aceleasi conditzii. La fel am galetzi cu shantz si galetzi care arata ca noi pescuitzi in aceleasi conditzii.

Deci, daca vor aparea consecintze neplacute pe inelele tale, nu cauta vina in turbiditatea apei.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mar 2008, 19:08

unii mai meticulosi ca mine chiar spala firul trecandu-l printr-o carpa imbibata in detergenti parfumati si cu Ph neutru :D
Bravo lor.
cred ca fenomenu asta se intampla si in cazul firelor mono.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 04 Mar 2008, 19:19

@ ovidiu
...te invit la o partida de pescuit pe Somesul Mare,in aval de Dej
...nu uita sa-ti aduci "masina de spalat cu bulbuci"
...parfum este in Somes
...dupa asta o sa ai ocazia sa-ti schimbi ceva piese din arsenal
:lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2008, 21:51

Tavi scrie:unii mai meticulosi ca mine chiar spala firul trecandu-l printr-o carpa imbibata in detergenti parfumati si cu Ph neutru :D
Bravo lor.
cred ca fenomenu asta se intampla si in cazul firelor mono.
Tavi ai drepate. Dar daca pescuiesti in ape cu adevarat jegy si muddy, pana speli firul vor aparea si frecaciuni si uzuri.

totusi Somesul nu o fi un torent de noroi.
@Radu, nu am vur sa te supar, doar ca nu cred ca exista solutie pentru conditiile enumerate de tine.
Intradevar, unde pescuiesc eu, pe langa bucuresti sunt ape ceva mai limpezi, dar tot e incarca galetul cu praf nisip, micrometeoriti si altele.
din cand in cand mai curat galetul si gata.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 04 Mar 2008, 22:03

Noi macar avem ape curate...In Iraq aveam cate o bucata de...nu stiu ce mizerie cleioasa, in inelul de varf, la fiecare cateva lansari... Am facut praf o mulineta noua in 7 luni si jumatate pescuind numai cu monofilament... Firul textil este destul de abraziv si cand este nou, de aceea necesita o mulineta si o lanseta mai speciale, daca pot sa ma exprim asa...nu avem ce face...cand se uzeaza inlocuim... :roll:

Scrie răspuns