Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Feb 2011, 20:40

shimano scrie:Ma bag si eu ca musca-n c*cat...si va cer o parere obiectiva:
Mi-am achizitionat o mulineta de baitcast Daiwa Viento 100L, am luat-o DOAR pentru stiuca/salau, cu naluci mari si grele. Mentionez ca e prima mea mulineta de cast, si habar n-am cu ce se mananca...lanseta e pe drum, deci inca n-am lansat, dar am inteles ca daca nu te pricepi, faci peruci si nervi. Credeti ca-i buna de ceva mulineta? Daca ati avut-o in mana, stiti cam ce si cum se regleaza la ea, ca eu sunt paralel....?
Parerea mea e ca trebuia sa-l asculti pe Razvan cand ti-s recomandat:
razvan m. scrie:Uite o mulineta foarte buna si la pret rezonabil. Pe ebay o poti gasi mai ieftina.
http://www.tacklewarehouse.com/Shimano_ ... -SCE5.html

Daca esti dreptaci ai nevoie de o mulineta cu manerul pe partea stanga. In cazul acesta modelul Curado U51E.
Este foarte important sa iti iei o mulineta buna de la inceput. Decat una ieftina si proasta, mai bine continui pe spinning.
Dar eu am si zis ca oricum o sa faci cum vrei tu....si ai facut! :lol: :lol: :lol:
....nu stiu cum e Daiwa Viento, dar nu se poate compara cu, Curado(zcuze pt cacofonie). :wink:
Sper macar ca ai luat-o de aici, pt ca era oferta:
http://www.tacklewarehouse.com/Team_Dai ... -TDVI.html
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Feb 2011, 21:24

shimano a scris:
nu vreau sa ma grabesc si sa-mi para rau.
Pare ..ca totusi te-ai grabit..Am avu-o in mana si twichin' barul ala chiar incurca in palmarea comoda a mulinetei...Si, din punctul meu de vedere , daca nu poti palma o mulineta de cast , comod...se pierde mult din ergonomie, ce este un lucru foarte important...Fiind mulineta pozitionata sus, trebuie mereu sa o tii in echilibru...si cel mai bine o faci prizand-o toata in palma. Ee, cu twichin barul ala nu o sa fie ok.

Plus ca nu mi se pare o mulineta pentru naluci mari sau foarte mari..cum te-ai exprimat.

Acum , na tu stii...ca oricum , pare ca degeaba au incercat baietii sa te sfatuieasca...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

radu6R
junior
junior

Mesaj de radu6R » 22 Feb 2011, 21:32

păi tacklewarehouse mai face livrări Romania?
eu nu o mai gasesc pe lista lor.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Feb 2011, 21:47

Ma gandesc ca nu-i asa catastrofa viento asta. Am vazut dar n-am pescuit. Am dat cu Megaforce si cu Strikeforce dar alea sunt destul de trompete. Megaforceul avea twitching bar, mi se parea distractiv, nu l-am gasit deranjant, dar sincer, nu prea ii vad utilitatea. Ce se presupune ca ai face cu el ai face mai bine din varful lansetei, depinde cu ce naluca dai. Daca nu cumva iti dezvolti vreun stil cu un crank suspending, sa-l cobori aproape de fund si sa-l tot twitchingbaruiesti din aproape in aproape... da tre sa ai nervi si sa fii pe lac... io stiu. Oricum n-as baga Viento la naluci peste 3/4, hai sa zic 1 oz, da ...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 22 Feb 2011, 21:50

shimano scrie:Ma bag si eu ca musca-n c*cat...si va cer o parere obiectiva:
Mi-am achizitionat o mulineta de baitcast Daiwa Viento 100L, am luat-o DOAR pentru stiuca/salau, cu naluci mari si grele. Mentionez ca e prima mea mulineta de cast, si habar n-am cu ce se mananca...lanseta e pe drum, deci inca n-am lansat, dar am inteles ca daca nu te pricepi, faci peruci si nervi. Credeti ca-i buna de ceva mulineta? Daca ati avut-o in mana, stiti cam ce si cum se regleaza la ea, ca eu sunt paralel....?
Ideea aia de twichin bar e buna , numai ca nu tine prea mult . Eu am anulat mecanismul ca nu mai functiona , era din plastic si s-a uzat curios de repede , asta la o megaforce , la viento poate tine mai mult .

Daca vroiai o mulineta pentru naluci mai grele eu zic ca C 3 -ul era alegerea .

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 23 Feb 2011, 00:44

ULK scrie:Si, din punctul meu de vedere , daca nu poti palma o mulineta de cast , comod...se pierde mult din ergonomie, ce este un lucru foarte important...Fiind mulineta pozitionata sus, trebuie mereu sa o tii in echilibru...si cel mai bine o faci prizand-o toata in palma.
E adevarat ce ai spus in legatura cu palmarea corecta a mulinetei dar ce te faci cand iti doresti o anume mulineta si nu ai unde s-o verifici cum iti sta in palma? Eu de exemplu m-am orientat spre un Zillion ori un Curado. Nu am unde sa probez aceste mulinete sa vad cum imi stau in palma,deci cam trebuie sa risc un pic? Am I right? :)
Until next time....Tight Lines!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Feb 2011, 00:48

Urmatorul test care o sa-l facem o sa fie si mai interesant.Vrem sa testam cat inluenteaza laseta distanta intr-un lanseul cu mulineta de baitcasting.Pt asta o antrenam in test mai multe lansete de clase diferte pe primele 2 mulinete care au iesit mai bine la testul de lansare la distanta. :wink:
WSB CLUB

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 23 Feb 2011, 00:55

Banuiesc ca vor fi in test si lansete de grafit si de fibra de sticla...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Feb 2011, 01:13

O sa ne gandim, ca material este nu e problema. :wink: Niste sugestii ar fi binevenite, macar sa stim ce se vrea. :roll:
WSB CLUB

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 23 Feb 2011, 01:16

Ar fi bine sa se faca un test si cu o fibra de sticla avand in vedere ca ii creste popularitatea si pe la noi :D

Scrie răspuns