Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2011, 22:33

ULK scrie:Gheorghe.....nu am contestat nici o clipa , ca dece glumiti...dar chiar din acest motiv , ca stiu , ca aveti misto in voi la greu :)..nu mai stiu , ce sa cred si ce e zis la misto :) Nu va cunosc, asa de bine..de aici confuzia mea.

In sfarsit , ceva palpabil...nu doar ca una"pisha" pe cealata...si daca intrebi..nimic.

Bravo baieti...Banatu'i fruncea ...
Cum dracu sa nu rizi cind se uita Mihuta serios la tine si zice ca testu-i ilegal...............Ca n-avem avizul federatiei.......de casting.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

La modul serios,eu chiar vreau sa imi iau o mulineta de casting si pe bune intre astea testate ,este foarte greu sa alegi...pur si simplu toate is de la f.b.in sus..Mie personal(am ca tinta sa o folosesc la voblere cranck,liplessuri)as inclina spre daiwa zilion cu turatie de 4.8 la 1.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 22:54

La viteza aia ..da pare mai ok pentru ce vrei. Ce greutati folosesti in materie de cranck si lipless? Acolo, trebuie calculat in plus cateva grame..ele nefiind asa de compacte si aeorodinamice..Dar de la un 14-16 gr. arunci mai mult decat ai nevoie pe Mures.

Pe marginea articolasului si commenturilor de la voi....

Castingul, zic eu trebuie privit , din punctul nostru de vedere, al romanilor ...ca si ceva nou, interesant de incercat si nicidecum un progres....O noua jucarie, care este foarte distractiva, de a invata si pana la urma a prinde peste...Nu neparat mai eficient sau allround.

Progres,poate in diversificarea sculelor..Desi, tot mai mult simt si eu ca poate o sa devin un exclusivist de casting..inafara de UL....dar nu ca sa par mai evoluat..Pur si simplu asa de tare , imi place..ca si comoditate in lansare, in recuperare...tot.
Mai, vedem.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 22 Feb 2011, 02:10

In sfarsit o treaba buna, baieti. Meandrele concretului... :D

Nasola faza, insa... Acuma i-ati contrazis pe toti cei care se jurau pe distantele superioare ale castingului vs. spinning... Nu mai inteleg nimic... :lol:

In rest foarte buna analiza lui SF de cateva pagini mai in urma. Aia cu cei trei pesti si plictiseala... O motivatie foarte buna pt. a te apuca de casting...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Feb 2011, 09:29

Leba scrie:Concluzii nu pot fi decat doo la numar:
1. daiwa bate shimano
2. pixy bate tot!
:twisted:
nu te cred ....
zii cu cat le bate
da vreau distante gramaje diametre, nu doar asa.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Feb 2011, 09:41

Vin io acasa de la peste dupa prima zi de dat cu mulineta intoarsa in sus si ma intreaba soatza:"...- noa si cum lansezi cu asta noua?!" :lol:

"...- ma, cum sa-ti zic sa ma intelegi mai bine, cel mai relaxat lanseu cu mulineta de spinn e cu muuuult mai lung decat cea mai infipta lansare cu cast-ul...cam asa e la mine."

Acuma nu zic, ca poate unii dau muuult mai mult cu bait-ul, dar mie asa mi-a parut problema in prima zi...poate dupa ce isi mai dau drumul rulmentii, dupa ce se mai desfunda jigloarele, se mai slabeste cureaua....poate cine stie ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Feb 2011, 09:57

Adelin scrie: "...- ma, cum sa-ti zic sa ma intelegi mai bine, cel mai relaxat lanseu cu mulineta de spinn e cu muuuult mai lung decat cea mai infipta lansare cu cast-ul...cam asa e la mine."
Chiar vrei sa-i descurajezi cei care vreau sa inceapa sa dea cu cast-ul? :lol: :lol: :lol:
Until next time....Tight Lines!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Feb 2011, 10:11

Sorin scrie:
Leba scrie:Concluzii nu pot fi decat doo la numar:
1. daiwa bate shimano
2. pixy bate tot!
:twisted:
nu te cred ....
zii cu cat le bate
da vreau distante gramaje diametre, nu doar asa.....
Cu cat trebe, fix cu atat cat trebe...

Discipole, da ce moaca scarbita ai la teste... :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Feb 2011, 10:25

adriancean scrie:
Adelin scrie: "...- ma, cum sa-ti zic sa ma intelegi mai bine, cel mai relaxat lanseu cu mulineta de spinn e cu muuuult mai lung decat cea mai infipta lansare cu cast-ul...cam asa e la mine."
Chiar vrei sa-i descurajezi cei care vreau sa inceapa sa dea cu cast-ul? :lol: :lol: :lol:
La distanta la care a lansat Adelin,nu ai nici un control asupra nalucii,deci oricum nu pescuiesti eficient la acea distanta...Atita ca arunci mai mult...In pescuitul de zi cu zi,conteaza sa te apropii cit mai mult de peste fara sa-i dai semnale de inhibare...Strategia asta da rezultate mai bune decit sa pescui la distante de peste 50m.Si vorbesc din perspectiva unui pescar de Mures...poate ca din perspectiva unui pecar din Delta,Dunare lucrurile stau nitel altfel...Asta poate ne spune unul care pescuie pe astfel de ape si ne facem o imagine mai cristalizata asupra a ceea ce vrem de la la combo-urile noastre de pescuit...

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Feb 2011, 10:38

semlecangheorghe scrie:
adriancean scrie:
In pescuitul de zi cu zi,conteaza sa te apropii cit mai mult de peste fara sa-i dai semnale de inhibare...Strategia asta da rezultate mai bune decit sa pescui la distante de peste 50m
Te referi la faptul iti cam trebuie barca ? Eu asa am inteles...
Until next time....Tight Lines!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Feb 2011, 11:16

Logic ca este de preferat ,daca locul vizat este la distanta mare de tine,este mai bine sa te apropii cu o barca daca ,situatia ii de asa natura...De la distanta mare ,chiar daca poti lansa pina acolo nu prezinti eficient naluca..Iata ce am patit o data :eram la Mures ,era vara,cald misuna de avati.La un moment dat ,pe malul de vis avis,incepe un avatoi de calibru greu sa faca spectacol..Odata, de doua ori...Turbam sa arunc in zona lui....Am schimbat tamburul de 15lb,cu unul de 8lb,am legat un inaintas scurt si am pus un luckycraft lv-500 de 22gr.Distanta era cam de 60-70m pina dincolo,iar pestele rapea cam la 10-12m fata de malul opus pe buza de curent.Am reusit mai multe lansari in zona lui,cam la 50-60m de mine,ba chiar m-a si lovit odata.Am intepat....si rateu...Prezentarea nu era eficienta chiar daca puteam lansa pina acolo...Voblerul ateriza in apa,si pina adunam burta firului dura secunde bune,firul era prins de curentul apei si voblerul scos rapid din zona de conflict..De pompaje jerkuieli,tinut pe loc nici nu puteam spera...Cam asta este cu distantele lungi...Daca aveam barca ,traversam discret ,mai sus de zona cu pricina ,ma ancoram mai sus de el cu vreo 20-30m si altfel prezentam naluca....

.

Scrie răspuns