DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
florin1948
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de florin1948 » 05 Sep 2012, 17:32

Fara sa vreau sa fiu malitios,dar ma obisnuisem cu o anume calitate la voblerele expuse pe forum. Stimate d-le Semlecan,mi se pare mie sau vopseaua de fond (vizibila in cea de a treia poza) este data cam de mantuiala ? Parca se vad ceva urme de pensula,f. vizibile fara stratul de Devcon. In alta ordine de idei sant curios din ce fel de lemn e realizat "citronul" ca sa ma prind cum e facuta "balamaua "( cu multa grija ascunsa in poze) . Parca apreciati cand altii dau "din casa ", ce ar fi sa dati un exemplu, lasandu-i in plata domnului pe cei care cauta "galsheava"cu orice pret. Cu multa stima.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2012, 20:41

Domnu'Florin n-am intentionat sa ascund balamaua,de fapt in cea de-a doua poza se vede o parte din ea..
Urmele pe care le vedeti sint de la ceara tixhotropica..asa iese cind se pensuleaza pe lemn.Acest wobler este pentru mine si perscuitul de zi cu zi,pe praguri de piatra ori butuci si viata lunga, presupun ca nu o sa aiba wb.-ul acesta..Si nici eu nu vreau sa fiu malitios ,dar nu ati citit cu atentie deoarece,eu am specificat
Jointed,lungime 155mm,floating,deep diver...,bataie larga,ritmica..lemn de abachi,multam Ilie..
Greutatea si aduncimea de scufundare dupa testul final in Mures..

http://www.rapitori.ro/forum/discutii-v ... 2-470.html

Si aici ,in poza a treia ,se vede destul de clar balamaua aceea ..'( cu multa grija ascunsa in poze'... :lol: Si faptul ca lemnul este slefuit ...acuma,ceara protejeaza foarte bine chiar daca pe alocuri se mai vad dungi,dungi pe care pestii nu o sa le observe..

In rest ce sa zic??Azi a vazut Muresul,sta foarte bine in curent de ala de tip suvoi,coboara cam 3 m,cu fir de 30lb si leader de 0.45...curind o sa pun niste filmulete..Daca mai sint intrebari ,va stau la dispozitie..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2012, 20:46

Parca apreciati cand altii dau "din casa ",
Sigur ca apreciez..In revista Aventuri la pescuit,am descris cu multe amanunte cum execut jointed-urile,in doua numere consecutive ale acestei reviste..

.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 05 Sep 2012, 21:05

Musco, matale cand incepi s scri articole....sa fi mai credibil?
:lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Sep 2012, 21:20

cand oi face boblere.... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Sep 2012, 21:58

:lol:
Brae,mie cind imi faci niste streamere??

.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Sep 2012, 22:23

la iarna. acu nu e timp de legat :D. acu pescuim :D

zici momos ce te intereseaza ( culori , marimi , actiune) si te rezolva tetea. primele 3 moca :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Sep 2012, 06:28

Nu moca...vedem noi,vreau pentru ciuca mare..trimet pene ,sa vaz ce blanuri gasesc pe la piata...numai sa zici ce si cum..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 06 Sep 2012, 07:07

semlecangheorghe scrie:Za naime offfff pain(scuzati iengleza di Banat)is ....'IELOU TAXI' :lol: :lol: :lol: :lol:

uFFF...Asadar ,care rapitor batrin(stiuca,somn)n-ar da o tura cu...taxi..??

Imagine

Imagine

Imagine

Yellow taxi... :lol: :lol:
Probabil ca m-a lasat vederea,eu chiar nu vad pe aceasta postare (pe care am comentat-o) nici un fel de descriere.
Dar nu asta este important : ceara tihxotropica vi se pare cea mai buna impregnare ? Ati facut o proba sa taiati un vobler impregnat sa vedeti cat si cum patrunde in lemn ? De fapt cred ca depinde si de ce fel de lemn folosesti.
Eu imi confectionez de regula voblere mici pt. clean,biban mai mult din lemn de balsa (in ultima vreme si din tei) si la fel ca la plutele din balsa cea mai buna impregnare este in nitrolac bine diluat (4 - 5 straturi,cu slefuire intre ele) care patrunde mult in lemn si produce o pelicula rezistenta la suprafete voblerului. Am citi undeva despre o rasina de impregnare a lemnului (destinata special acestui scop) si se zice ca are un coeficient de penetrare a lemnului extraordinar. Ramane sa o caut si sa dau de ea.
In alta ordine de idei,ati renuntat la ideea unor twistere de 12 - 14 cm cu capul tare ? Eu mai astept un model de la dvs.
Va doresc o zi buna.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Sep 2012, 07:36

Probabil ca m-a lasat vederea,eu chiar nu vad pe aceasta postare (pe care am comentat-o) nici un fel de descriere.

Nu,nu v-a lasat vederea...trebuia doar sa dati click pe link-ul dat de mine sau sa dati o pagina inapoi...Aici aveti 3 poze cu wb.-ul inainte de vopsire,canal,gauri de lest,..'balama'..nu-i nimic ascuns,dupa cum vad ca insinuati...trebuie doar citit

discutii-voblere-home-made-t322-470.html

Link continut in raspunsul meu..

In fine...iata 'testul' meu pentru cera tixhotropica

Imagine

Acest glider ,a fost impregnat cu ceara tixhotropica,si asa arata dupa intilnirea cu citeva stiuci intre 2 si 4kg,si un salau..Desi l-am pescuit toata ziua,fara sa-l feresc de apa sau soare ,lemnul nu s-a umflat.nu s-a crapat,si pagubele au ramas locale..Stiu,devconu-ul trebuia in 2-3 straturi.dar acest glider impreuna cu un wb.,au fost facute in graba,doar cu o zi inainte..

Daca sint solutii mai bune decit ceara??Probabil ca da,dar pentru mine asta a fost la indemina din lipsa de propionat..efectul il vedeti si eu sint multumit de ea..Ar mai fi ca si solutie de impregnare,D-3 ul care are componenta rezistenta la apa..se pot face wb.re impermeabile si fara propionat..

Da, momentan am renuntat la gume..dar modelul vi l-am spus ,shad-ul suplu de la Lunker City...chit ca acest aspect se poate discuta pe privat..

.

Scrie răspuns