DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Iun 2015, 20:09

razvan m. scrie:Imi plac ! Fa-mi unul ca ma duc in Delta peste doua saptamani, sa verific daca avatul studiaza detalii precum culoarea ochilor. :lol:

Dai dreaq,creapa ficatzii in ei.. :D
Ai vazut somnul lui Zoran ,prins acuma la deschidere??Cica si Bruno o avut unul in lanseta si ia indreptat ancora.Sant extrem de bucursos,pentru ca modelul acela confirmat bine de tot la salau(aia de 80-100 cm in toamna),apoi la somn pe RiN (130 cm) si acuma somn pe Dunare,ala de 166cm..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Iun 2015, 20:22

Stai sa vezi ce le-o coc acuma somnilor..am ramas cu niste polite restante de anul trecut..

Imagine

.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Iun 2015, 20:31

semlecangheorghe scrie:...

Dai dreaq,creapa ficatzii in ei.. :D
...poti sa precizezi , la cine ai facut referire ?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 01 Iun 2015, 21:43

stiu ca e grea prohibitia dar reveniti va rog la un limbaj decent si la subiect.
multumesc

Foca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Foca » 01 Iun 2015, 21:46

"Old" rezoneaza cu intelepciune, dar de multe ori duce la senilitate asa ca vedeti incotro o apucati ;) .... o parere personala - deranjati cu mesajele postate si topicul chiar este interesant ... daca ati fi face-to-face sunt sigur ca niciunul de aici nu ar fi asa de agresiv/vulgar

Voblerele acelea de avat arata foarte bine .... evolueaza asemanator cu Dorado Tender?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iun 2015, 06:44

Daca intrebi de woblerele de avat , cele cu ''ochi ampulea'' tin sa fac unele precizari..
In primul rand nu sant doar woblere pentru avat.Pot pacali si salaul, ori poate pe lacuri de munte adinci, pastravul.
Fiind grele se scufunda destul de repede.
Spre deosebire de salmo thril am cautat sa le imprim doua caracteristici,care recunosc ca nu mi-au iesit de la primele prototipuri, dar acum imi ies..este vorba de o usoara vibratie in curent, ''acel tremurat'',plus un balans pe flancuri pe cadere.
Asa este au prins ceva avat pe Somes,Mures, dar si pe Dunare.
Pe Dunare am pescuit cu unul dintre primele care le-am facut..Il am si acum..
Eram campati la Bazias pe un platou mare si aveam in mal apa adinca si un curent puternic in dreapta.Acolo erau ''parcate'' barcile participantilor la concursul de pescuit la clonc .Peste zi ,cand incepea uraganul obisnuit prin partea locului,majoritate barcilor erau trase la mal si ancorate.Era peste firea mea sa pot sta linga apa fara sa pescuiesc,chiar daca asta presupunea sa o fac printre ancorele barcilor.Asa ca intram in apa pina la brau,ma saltam in careva barca, si dadeam la jig dupa strapazani(ca altceva nu intra).Intr-o zi am prins malul liber complet in stinga deci puteam lansa paralel cu buza ierbii.In buza ierbii rapea un avat de ne dispera pe toti..Avea orele lui cand in acelasi loc , pleoscaia fara incetare..Am incercat in van cam tot ce aveam de avat, inclusiv poppere..Lansam pe prag, saltam jigul...pleosc avatul in stinga mea la vreo 10 metri de mine..In timp ce trosneam strap dupa strap ma tot gandeam cum sa prind avatul..Am observat o oarecare ritmicitate in tempo-ul rapelilor.Odata cam la 7-8 minute tasnea dintre ierburi,apuca prada si se intorcea la loc..Degeaba aruncam naluca imediat dupa rapeala probabil era ocupat sa ingereze prada.Asa ca mi-am pregatit varianta mea de ''tremor''pe bancheta barcii, am lasat sa treaca aproximativ 7-8 minute ,apoi am atasat naluca si am lansat paralel cu iarba..o data , am lansat a doua oara(am nimerit foarte aproape de buza ierbii) si cand am ajuns la locul fierbinte...zbang...asa a luat-o de era sa-mi zboare lanseta din mana..Dupa poze l-am eliberat..Acea intimplare mi-a dat incredere ca evolueaza bine naluca,mai trebuie insa si din partea pescarului nitica adaptare..

Asadar, evolutia lui este una tremurata cu bataie pe cadere.Mi-a mai spus cineva de dorado tender, da, si acela are o evolutie oarecum asemanatoare nu stiu daca balanseaza pe cadere..
Referitor la bataia pe cadere am avut rezultate la clean si avat, insa pe naluci mult mai mici,in toamna trecuta..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 02 Iun 2015, 08:53

E randul meu sa intreb : pentru cine ai dat toate aceste explicatii ? Oare merita timpul pierdut pentru a scrie nuvele pe site ? Cel mult ai sa te alegi iar cu aprecieri " de-a****** " de la marii maestrii !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Iun 2015, 10:07

..Pentru pescari..restul nu ma intereseaza.

Tot pentru pescari, amanunte pe pagina mea de facebook
https://www.facebook.com/pages/SG-Handm ... 978?ref=hl
Tot aici se poate vedea si un scurt filmulet cu evolutia nalucii cu ochi deampulea..

.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Iun 2015, 12:40

Foca scrie:"Old" rezoneaza cu intelepciune

...
...altu' :lol1:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 03 Iun 2015, 17:40

Asa mi-au placut ochisorii marca " de-an*******" de pe voblerele tale ca mi-am cumparat si eu cateva sute de bucati, diverse culori. Sant tare curios cum se comporta noaptea. Oare au vreo tendinta de iridescenta de la lumina ambientala ?
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns