discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SF
- veteran

kzoli scrie:
Ancore Owner sau VMC inele Predatek si poate sa vina somnul ....
Owner care ?, is gramada care cedeaza super usor cu fire de 20 lb .
Owner 2X sau mai putin cedeaza sigur cu fire de 20 lb , ori 3X sau mai mult nu gasesti usor in magazine !
-
kzoli
- veteran

SF scrie:kzoli scrie:
Ancore Owner sau VMC inele Predatek si poate sa vina somnul ....
Owner care ?, is gramada care cedeaza super usor cu fire de 20 lb .
Owner 2X sau mai putin cedeaza sigur cu fire de 20 lb , ori 3X sau mai mult nu gasesti usor in magazine !
Ancore gama Owner Stinger 66 si Stinger 76 (4x-5x) Sunt cele mai rezistente cu care am avut norocul sa ma intalnesc pana acum

.
Chestia e ca se falsifica si acestea ,si din aceasta cauza trebuie ales bine sursa de aprovizionare

.
-
kzoli
- veteran

-
anem
- veteran

oameni buni ... daca pe un bat e scrisa puterea lui asta nu inseamana ca respectivul bat poate sa ridice de la sol greutatea precizata, informatia respectiva face referire la rezistenta firului ...
nu mai faceti teste pentru ca rupeti betele aiurea ...
numai bine ...
ps : chiar si rezistenta firelor nu e masurata la fel, adica daca un fir rezista la 10Kg nu inseamna ca trebuie sa ridice 10 kg in sus ... respectivul fir trebuie sa fie in stare sa tarasca prin apa cele 10 kg, nu sa le ridice de la sol ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
kzoli
- veteran

d4md3od
Am "testat"3 fire pana acum 2 textil si 1 mono pe uscat am ridicat cam cat scrie pe el ... cu Textil de 0.24 mm Berkley am ridicat un sac de 40 kg (rezista la 37.5 kg) poate sacul a avut mai putin sau poate mai mult ... Iar mono de 0.30 mm a cedat pe la 10.5 kg ,cu toate ca era scris la 11.5 kg .
Am si poze pe undeva ,daca gasesc postez

-
SF
- veteran

Da o poza cu cutia daca o mai ai acasa sau niste voblere montate cu 66 si 76 !
Nu mi-o lua in nume de rau , da ma costa sa cred ca pui asa ceva pe vobler !
-
kzoli
- veteran

SF scrie:Da o poza cu cutia daca o mai ai acasa sau niste voblere montate cu 66 si 76 !
Nu mi-o lua in nume de rau , da ma costa sa cred ca pui asa ceva pe vobler !
Pot sa trimit poze cu vobler e echipate cu 66... cutie nu mai am ... luna viitoare trebuie sa primesc un lot atunci trimit si poze cu cutie

.
daca gasesti o sursa in RO ma abonez ca client fidel

. Gama 76 folosesc ptr monturi cu pestisor viu ,atarnata sub burta momelii ,in felul aceasta pot prinde mustaciosul fasa sa fure pestele
Sunt mai groase ca cele normale ,insa mult mai puternice . Pe voblere pun cu 1 nr mai mic sau 2 si tot pe acolo e miscarea sau pe voblere mici numai una in coada ... Au o gama variata de diferite marimi din pacate nu se prea gasesc pe la noi ... adica se gasesc si la noi dar mare majoritate sunt chinezarii de 2 bani

-
johnnybravo
- Moderator

-
d4md3od scrie:
ps : chiar si rezistenta firelor nu e masurata la fel, adica daca un fir rezista la 10Kg nu inseamna ca trebuie sa ridice 10 kg in sus ... respectivul fir trebuie sa fie in stare sa tarasca prin apa cele 10 kg, nu sa le ridice de la sol ...
gresit, firele de 2 lei se incadreaza poate in descrierea ta, restul isi respecta valoarea trecuta pe rola si aici pot da exemple: power pro, yo-zuri mirage, germina, dam ultrastrong (varianta originala).
fire gen trabucco & co tin fix jumate din cat scrie pe rola, nu-i rau nici asa ce-i drept fiind overrated...
cred ca-i la fel si cu line weight-ul trecut pe bete... o sa dau mail la st.croix sa ma lumineze

-
p5ih0
- veteran

-
trabuco are fire de spinning chiar ok, nush ce ai luat tu, dar ce folosesc eu si fluorocarbon si textil, sunt super ok la banii aia

-
johnnybravo
- Moderator

-
eu am testat 2 tipuri de fire trabucco, river trout si tournament, tin fix jumate cat scrie pe rola, nu zic ca-s proaste dar puteau scrie o rezistenta reala pe rola... fa testul acasa si zi-mi ca ale mele-s contrafacute
pana ma lamuresc cei de la st.croix, m-a luminat un pic gogal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fishing_rod#Line_weight
"Fishing line weight is described in pounds of tensile force before the line parts. " -> deci oare ridica avidu 11kg de la sol?

sa vedem ce zic cei de la st.croix.
apoi aveti aici un thread poate interesant:
http://www.bloodydecks.com/forums/rod-b ... eight.html