Daiwa Procaster seriile A
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Daiwa Procaster seriile A
V-as ruga niste pareri despre mulineta Daiwa Procaster 3000A sau 4000A, mai ales ce nu va place la ea (in afara fasaitului specific la Daiwa si care pe mine nu ma deranjeaza). Am deja una 1500A, am pescuit-o doar de vre-o 10-12 ori insa pana acum n-am nimic ce sa-i reprosez. Multumesc.
-
- veteran
Re: Daiwa Procaster seriile A
Pana acum am vandut multe mulinete din aceasta serie si din cate cunosc eu nu a venit inapoi nici una. Stiu ca la seria precedenta existau niste probleme cu arcul d ela galet dar se pare ca acestea au fost rezolvate.
-
- senior
Multumesc. O parere competenta. Oare cum s-or comporta la tavaleala in timp? Cea pe care o am eu e inca tanara (10-12 iesiri) insa pana acum imi place. I-am redus binisor si fasaitul ala cu uleiul WD40.
Pt. fishmaster 56: Salut. Am Procaster A de 4000 primita cadou. Fiindca esti interesat ce nu-mi place, iata:
1) Inca de noua are un joc al rotorului fata de corpul mulinetei, care se accentueaza in timp. Se datoreaza uzurii in locul unde angrenajul din bronz intalneste carcasa. Acest loc este insa in interiorul mulinetei. Se poate rezolva prin bucsare. Aceeasi problema aparea si la Procaster X. Am scos total jocul montand o bucsa debitata dintr-o antena de radioreceptor.
2) Alta problema este ca are doi rulmenti sub tambur si nu are niciunul in galet.
3) La marimea 4000 si un raport de recuperare de 5,3:1 deci viteza mare = putere mica, nu prea stiu in ce aplicatie poate fi folosita cu succes. (poate la feeder, dar pt. asta tamburul e foarte adanc)
Am si una de 2000. Aceleasi jocuri de noua, aceeasi problema cu rulmentii. In plus la asta mica, piulita care tine rotorul prinde doar 2 spire pe piesa din bronz prin care trece axul tamburului. Tot asa este si la 2500.
Pe cea de 2000 o folosesc la spinning usor la clean. Sunt multumit de ea asa cum este.
Fasaitul este de la galet si cam toate Daiwele trebuiesc unse la galet din cand in cand. Cam atat. Rew.
1) Inca de noua are un joc al rotorului fata de corpul mulinetei, care se accentueaza in timp. Se datoreaza uzurii in locul unde angrenajul din bronz intalneste carcasa. Acest loc este insa in interiorul mulinetei. Se poate rezolva prin bucsare. Aceeasi problema aparea si la Procaster X. Am scos total jocul montand o bucsa debitata dintr-o antena de radioreceptor.
2) Alta problema este ca are doi rulmenti sub tambur si nu are niciunul in galet.
3) La marimea 4000 si un raport de recuperare de 5,3:1 deci viteza mare = putere mica, nu prea stiu in ce aplicatie poate fi folosita cu succes. (poate la feeder, dar pt. asta tamburul e foarte adanc)
Am si una de 2000. Aceleasi jocuri de noua, aceeasi problema cu rulmentii. In plus la asta mica, piulita care tine rotorul prinde doar 2 spire pe piesa din bronz prin care trece axul tamburului. Tot asa este si la 2500.
Pe cea de 2000 o folosesc la spinning usor la clean. Sunt multumit de ea asa cum este.
Fasaitul este de la galet si cam toate Daiwele trebuiesc unse la galet din cand in cand. Cam atat. Rew.
-
- senior
Multumesc. La a mea inca n-am constatat jocurile de care zici tu, poate pt. ca e mai mica...(1500)? Chestia cu rulmentii de pe ax...e curioasa, nu-mi dau seama ce va insemna in timp in functionarea mulinetei. Am rulment si in galet pe care chiar il tin cat mai uns si am mai scos ceva din fasaitul ei. Vezi ca in prezentarile de pe diverse site-uri am vazut doua descrieri la aceasi mulineta: una cu 6 rulmenti si una cu 6+1, restul absolut identic. Eu am luat-o din Franta si e cu 6+1 rulm. Pana in prezent a functionat bine asta mica, dar cu gume, n-am apucat inca s-o invart si cu naluci reactive mici pe apa curgatoare, astept primavara. 

pt. fishmaster 56.
Nu voiam sa spun ca este vreo problema ca sunt doi rulmenti sub tambur, ci ca nu este nici macar unul in galet. Procaster A pe care le am eu sunt luate prin distribuitorul Arrow I. Daca o ai din Franta poate fi similara cu cele model France din Decathlon. Despre acestea nu stiu mai mult decat se vede in poze. Per ansamblu, modelele pana in marimea 2500 sunt acceptabile (cu rezervele mentionate). Au si plusuri si minusuri fata de Procasterul X anterior. Numai bine. Rew.
Nu voiam sa spun ca este vreo problema ca sunt doi rulmenti sub tambur, ci ca nu este nici macar unul in galet. Procaster A pe care le am eu sunt luate prin distribuitorul Arrow I. Daca o ai din Franta poate fi similara cu cele model France din Decathlon. Despre acestea nu stiu mai mult decat se vede in poze. Per ansamblu, modelele pana in marimea 2500 sunt acceptabile (cu rezervele mentionate). Au si plusuri si minusuri fata de Procasterul X anterior. Numai bine. Rew.