Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de SF » 26 Oct 2018, 17:01

SF scrie:
25 Oct 2018, 12:11
Nu vad sa se uzeze rapid , crapa , forfeca foarte usor , cred ca exagerezi :? , si oricum nu vad cum aseaza mai prost firu daca se uzeaza bratu de pickup , ar trebui sa se miste galetu din pozitie , in sus sau in jos ca sa puna firu in alt fel , poate sa puna firu prost din alte cauze da nu din asta , nu-mi explic o uzura care sa modifice pozitia galetului in felu asta .

[/quote]

Ma , tu ai citit asta ? Ma gandeam ca doar daca se misca pozitia galetului , ca tu ai gasit o mulineta cu gaura ovala ii norocu tau , io inca nu am vazut dinastea , si nicicum sa vad uzuri cum zici , rapid , insa deh !

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de SF » 26 Oct 2018, 17:12

tdum scrie:
26 Oct 2018, 13:14


Ceva îmi spune însă că nu va fi un răspuns de genul: ,, Am înţeles acum, mulţumesc..."


Rew.
Hai sa-ti zic una . Cand te-am intrebat de ce nu-i buna Van Staalu cu doua galeturi , daca nu ma insel , te-ai tuns pierdut ....ei , io nu am umblat dupa tine sa astept nici o vorba , pricepi , nu vrei sa rapunzi , foarte bine , da nu te astepta ca altii sa se poarte dupa aia :wink:

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Oct 2018, 18:23

SF-ule..gata..de acuma porecla ta va fi....''Stapanul saibelor''..)))

Uite saiba, nu e saiba...)))...Conic sau tronconic, saiba sau zegher ,asta-i intrebarea))))))))))))

..masterofzashaiba))))))))) :lol1: :lol1:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de SF » 26 Oct 2018, 19:06

Asa sa fie :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de tdum » 26 Oct 2018, 19:45

@ SF

Domnule, dialogul cu dumneavoastra, cel putin pentru mine, este ,,misiune imposibila". Imi pare rau acum ca anterior v-am raspuns atat de detaliat si am risipit ceva resurse. Asta nu se va mai intampla. Ba chiar voi recupera totul pe parcurs. Unde voi vedea postarile dv. voi sari peste ele fara sa le citesc (promit) si nu voi fi tentat sa raspund. In felul acesta voi recupera timpul pierdut dialogand cu dv. ca sa va explic niste chestiuni si sa va arat poze exemplificatoare pe care ati recunoscut ca nu le pricepeti. Dialogul cu dumneavoastra a fost inutil...

A devenit clar ca noi doi, traim in ,,lumi" diferite, avem valori diferite, intelegem respectul fata de ceilalti in mod diferit, pescuitul pe care il practicam e diferit, sculele pe care le folosim la pescuit si alegerile aferente sunt diferite si se vede ca vorbim si limbi diferite si de asta nu puteti sa intelegeti ce va comunic si recunosc ca si eu la randul meu descifrez si inteleg destul de greu ceea ce scrieti.

Va las pe mai departe cu nedumeririle pe care le aveti si asta nu ma afecteaza in nici un fel. V-am inteles pe deplin firea. Tardiv, dar e bine si asa. Nu va port nici o ranchiuna. Pur si simplu, pentru mine userul SF nu mai exista din acest moment.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de tdum » 26 Oct 2018, 20:02

Cu permisiunea dv. stimati colegi de forum am sa repet postarea de mai jos, intrucat topicul a avut parte de putina ,,poluare". Sper sa putem avea de acum incolo un dialog agreabil si discutii utile, ca si alta data, daca va doriti si dv. acest lucru si nu vom mai fi bruiati inutil, asa cum s-a intamplat adineauri. Sa vedem daca e posibil:
tdum scrie:
26 Oct 2018, 13:45
Stimaţi colegi de forum, în postările viitoare de pe acest topic şi de pe altele, am să încerc o uşoară schimbare de abordare a subiectelor şi mă voi limita la a prezenta anumite informaţii fără a mai formula însă concluzii. Convingerile personale dobândite în urma experienţelor cu care vin în contact (în urma cazuisticii inerente), le voi discuta doar în cadru privat, cu cei interesaţi, (pe mesageria privată sau la telefon, cu cei pe care îi cunosc) nu pe forum. Las formularea de concluzii în seama acelora dintre dumneavoastră care sunt interesaţi de subiectele discutate şi nu-mi voi mai face publice impresiile personale. Aş fi mult mai interesat să aflu concluziile altora decât să-mi împărtăşesc impresiile personale, care pot fi subiective şi nu sunt general valabile. Cred că e mult mai constructivă această variantă interactivă pe care o propun. Încercăm un ,,episod pilot" ???

Fiind un topic despre Daiwa, am să vă prezint câteva date şi imagini care ar putea dovedi o intenţie vădită, o direcţie, ,,o politică" sau de ce nu, onestitatea celebrei firme, încă de acum 8 sau 9 ani în urmă. Vă voi ruga pe dumneavoastră să formulaţi concluziile în urma informaţiilor.

INFORMAŢIA:

În anul 2009, existau pe piaţă printre altele, două modele Daiwa full metal made in Japan. Certate 2000 şi Infinity Q 2000, identice ca alcătuire. Între cele două exista doar o mică diferenţă de preţ şi o diferenţă de culoare. Ulterior, s-a dovedit ca griul de pe Infinity nu se cojea precum albastrul de pe Certate. Am ales pentru mine, Infinity Q 2000 şi utilizez şi în ziua de azi această mulinetă.

Următoarea mea achiziţie a fost o Daiwa Bradia 2500R. O mulinetă de 250 de euro. Corpul, angrenajele, pickupul si manivela, inspirate de mulinetele de mai sus. Rotorul însă şi braţul de la pickup au fost însă cele de plactic, folosite la Excelerul din aceeaşi perioadă. Foarte bună mulinetă! I-am mai motat trei rulmenţi.

În anul 2010, a fost lansat modelul Daiwa Infinity Q 2500 Custom, la pretul de 300 de euro. Având deja Infinity Q de 2000, mi l-am dorit şi pe acesta de 2500. Ulterior l-am găsit şi l-am cumpărat de nou. Când am primit însă mulineta, am avut surprize gen dezamăgiri dar nu legate de funcţionarea sau performanţele mulinetei, care e grozavă, ci legate de prezentarea produsului. Am să le împărtăşesc cu dv. în cele ce urmează:

Această Daiwa Infinity Q 2500 Custom, este de fapt o Bradia de 2500 vopsită în altă culoare, La care japonezii nu i-au mai montat piuliţa aceea din aluminiu cu rulment care fixează rotorul şi ajută floating shaftul, ci au montat o piuliţă din bronz, fără rulment. Deci, mulineta are ca atare un rulment mai puţin decât Bradia.

Au montat pe ea un tambur cu fustă de carbon (de 40g) mai uşor cu 8 grame decât cel de Bradia, pe care au scris cu nonşalanţă Infinity Q 2500 Custom, deşi mulineta era de fapt Bradia sadea (cu un rulment minus), Nu are rotor si brat de pickup de metal precum Infinity-ul 2000. E clar, o Bradia vopsită altfel! I-am mai montat eu 4 rulmenţi. Pe masă se vad bucşele eliminate.
1) La floating shaft
2)Sub tambur
3)În galet
4)În knobul manivelei
Imagine

Acesta e tamburul customizat:
Imagine

Surori bune:
Imagine

Două mulinete care merită să fie pescuite intensiv, de un tânăr cu multă viaţă de pescar în faţă. Aşa am gândit când le-am înstrăinat către un prieten cu peste 20 de ani mai mic, pe care l-am iniţiat în pescuitul de şalău şi în custodia căruia îşi vor face de acum datoria.
Imagine

Acestea sunt datele, care pot fi doveditoare pentru direcţia în care a ales câteodată firma Daiwa să-şi propage ,,povestea" şi aşa cum v-am propus, aştept acum cu interes postări cu concluziile dumneavoastră în urma acestor informaţii. Concluzii, comparaţii, preţuri justificate sau nu, corectitudine sau nu din partea firmei, încântare sau tradare pentru fani, etc. Vă rog...


Rew.

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Oct 2018, 06:59

Si eu aceeasi impresie despre Shimano din cate am desfacut pina acum. Toate sunt variatii pe aceeasi tema. In ansamblu de la 120-150 de euro in sus mecanismul este foarte ,foarte asemanator. Diiferentele sunt mici, el tin mai mult de design si de caracteristici , greutate-raport de recuperare. In rest...aceeasi Marie , dar cu alta palarie. Sunt dezamagit de Stradic FB din pdv al fiabilitatii, in sesnul ca doar ce au aparut si prieteni de-ai mei au avut mici probleme..in general legate de ungere si care deriva de acolo. De Daiwa LT nu sunt dezamagit, deoarece ma asteptam sa straluceasca in categoria pescuit usor si cam atat. Sincer sunt tentat de o Ninja..la cat costa se invarte de nu-i adevarat, nu stiu insa dupa un timp de folosinta, pe apa, cum se comporta..Poate aveti un feedback pe tema asta d-le T-dum..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
George1985
veteran
veteran
Mesaje: 2454
Membru din: 21 Apr 2012, 08:26
Localitate: Medgidia
Contact:

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de George1985 » 27 Oct 2018, 12:38

La asta nu m-am gandit, uite ca s-au gandit cei de la Daiwa.
Sa ia 50 euro pt un nume si o vopsea!
Am cochetat de multe ori sa iau Infinity custom de 2500, dar 1500 lei cu cat se vindea una noua, imi parea mult la momentul acela. Acum sigur o sa prefer un simplu Bradia sau un Certate.
Multumesc pt informatie domnule Tdum!

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de tdum » 27 Oct 2018, 20:21

@ semlecangheorghe
semlecangheorghe scrie:
27 Oct 2018, 06:59
sunt tentat de o Ninja..la cat costa se invarte de nu-i adevarat, nu stiu insa dupa un timp de folosinta, pe apa, cum se comporta..Poate aveti un feedback pe tema asta d-le T-dum..
Maestre, pot sa va spun cateva date despre Daiwa Ninja in plus fata de prezentarea oficiala, dar de pescuit n-am pescuit cu acest model.
-Are un singur rulment cu bile pe rotor, nu doi ca Daiwele mai noi, de tip LT.
-Seamana ca alcatuire interna cu Daiwa Revros la care am facut referire in prima postare de pe acest topic. Difera pickupul care nu este tubular ci de tip ,,sarma", in schimb se livreaza cu tambur de rezerva (banuiesc ca acest tambur de rezerva gri e putin mai greu decat cel vopsit cu rosu).
-Are doua bare antitorsiune.
-Are rulmentul de antiretur de generatie noua, deci fiabil.
-Manivela e de tip ax hexagonal ce strabate angrenajul si este din aluminu, nu din plastic.
-Are rotor drag.
-Da, are un pret foarte avantajos.
-Flexeaza putin in sarcina atat rotorul cat si piciorul si talpa de sprijin, dar nu ingrijorator de tare.
-Are arc de viata lung[ la pickup.
-Are rulment in centrul pinionului ce da oscilatia si este fixat cu surub.
-Intr-adevar, se misca foarte bine, asa cum spuneti.

Despre fiabilitate, ar fi mai potrivite parerile celor care au utilizat deja un sezon-doua acest model de Daiwa. Poate are cineva bunavointa sa ne spuna mai multe in acest sens.

Sper ca v-am fost de folos. Numai bine.


@ George 1985
George1985 scrie:
27 Oct 2018, 12:38
Am cochetat de multe ori sa iau Infinity custom de 2500, dar 1500 lei cu cat se vindea una noua, imi parea mult la momentul acela. Acum sigur o sa prefer un simplu Bradia sau un Certate.
Multumesc pt informatie domnule Tdum!
Cu multa placere stimate domn. Ma bucur si multumesc la randul meu de fiecare data cand primesc informatii valide din partea colegilor de forum si s-a intamplat in mai multe randuri.

Cred ca am fi apreciat cu totii daca mulineta din postarea de mai sus s-ar fi numit Bradia 2500 Custom. Nu era oare cinstit, ce credeti?

Cu respect!

Rew.

Avatar utilizator
George1985
veteran
veteran
Mesaje: 2454
Membru din: 21 Apr 2012, 08:26
Localitate: Medgidia
Contact:

Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"

Mesaj de George1985 » 28 Oct 2018, 10:13

Am zis eu ca Daiwa Freams nu este mult diferita fata de batrana mea Theory, dar dupa ce am desfacut una si am vazut mecanismele mi s-a schimbat opinia.
Face parte dintre cele cu dubla sustinere antitorsiune. Impreuna cu rotorul usor, carcasa metalica este aproape de un Certate cu rulmenti mai putini. Singura parte care nu imi place este manivela neinsurubabila ca la mulinetele scumpe.
Mie nu imi inspira incredere gama LT pt pescuitul de Dunare. Poate la biban sunt perfecte si poate ma insel eu, dar nu as trage pe una ca de o Bradia..
Ninja este corecta, dar nu o suprasolicitati ca o sa dezamageasca. La un pescuit normal isi face treaba foarte bine. La cateva iesiri de pescuit la cicade prinde ceva jocuri, vorbesc de marimea 3000.

Scrie răspuns