daiwa exceler Vs shimano stradic Mg FA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

p5ih0
veteran
veteran

daiwa exceler Vs shimano stradic Mg FA

Mesaj de p5ih0 » 31 Aug 2007, 11:23

stiu... nu-i corect ce fac , sa le compar asa ... e nedrept, stradicu e de 2-3 ori mai scumpa decat exceleru(depinde de site-u care le vinde), dar ma gandesc sa aleg una din cele 2. imi par oarecum similare, stradicu are stratul ala de magneziu care face multineta mai rezistenta in timp, rulmentii aceea rezistenti si functia aceea de Super-Slow oscilating sistem de care eu sunt indragostit pana peste cap.
pe de alta parte , despre exceler tot aud lucruri/pareri din ce in ce mai bune, ca isi face toti banii , ba mai mult , unii se mira din ce cauza e asa ieftina, ca merita sa fie in clasa din care fac parte si suratele ei de la daiwa, tierra sau chiar sol.
acuma eu nu stiu care sa o aleg , stradicu are "istorie" ca fiind o mulineta fiabila, dar e mai scumpa decat exceleru care din cate am citit pe mai multe siteuri de specialitate are oarecum aceleasi caracteristici... si de aici apelez la voi , cei care detineti sau macar at-i pescuit cu una din cele doua, si nu numai astept pareri de la oricine e dispus sa mi le ofere...
sunt numai ochi
:shock: ... ms

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 31 Aug 2007, 11:37

In primul rand cred ca ar trebui sa rogi pe cineva care a pescuit cu amandoua, cred ca el ar fi cel mai recamandat sa i-ti ofere pareri din ambele perspective. Io am exeleru de 2500 luat de pe basspro din america si vreau sa spun ca pana acum raportu calitate pret este extraordinar. Din cate stiu Daiwa are o reputatie de a pune techonologii moderne pe mulinete ieftine si cred ca la durabilitate intradevar exeleru are ceva de pierdut dar nu cred ca o sa pescuiesti o vesnicie cu ea iar de pret vad ca te-ai convins. In concluzie un vot de incredere din partea mea pt Daiwa.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 31 Aug 2007, 11:56

stradic! shimano rocks!

vezi pe TT,e un review cu Shimano Stradic MgFA si unde zic ca e "BEST VALUE"

ps.cati bani dai cam atata face!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 31 Aug 2007, 13:01

Rares,

Eu iti recomand Stradicu MgFA 2500...sau FH, sau FB...sunt peste Exceler dupa parerea mea.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 31 Aug 2007, 13:03

iti vand io un twinpower daca vrei ... :lol: :lol: glumeam... io zic sa mergi pe shimano , nush dc am impresia k e mai tare stradicu asta decat twinpoweru meu... :roll:

si vorba aia banii nu sunt o problema... :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Aug 2007, 13:14

Evident ca Stradic MG e mai bun ca Exceler.
asta o zis omu de la inceput.
Intrebarea e daca merita diferenta de pret. Aici fiecare cu parerea si bugetu lui.
Eu am exceler, capricorn, okuma toate isi fac treaba bine. Urmatoarea achizitie va fi ceva mai bun, totusi.
Probabil un Twin power, stradic sau tot daiwa dar alta clasa.
Nu incepeti din nou cu Shimano vs. Daiwa asa la general, indiferent de model, ca oricum Daiwa is mai bune :twisted:
Ultima oară modificat 31 Aug 2007, 13:18 de către Tavi, modificat 1 dată în total.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 31 Aug 2007, 13:17

Tavi scrie:Evident ca Shimano MG e mai bun ca Exceler.
asta o zis omu de la inceput.
Intrebarea e daca merita diferenta de pret. Aici fiecare cu parerea si bugetu lui.
Eu am exceler, capricorn, okuma toate isi fac treaba bine. Urmatoarea achizitie va fi ceva mai bun, totusi.
Probabil un Twin power, stradic sau tot daiwa dar alta clasa.
Nu incepeti din nou cu Shimano vs. Daiwa asa la general, indiferent de model, ca oricum Daiwa is mai bune :twisted:
:D :D ultima fraza n-o comentez Tavi :D :wink:

Rares, io unu zic ca merita diferenta de pret...ia-ti un Stradic FH si il ai pe cel putin 2-3 ani turata pe Olt fara probleme :wink: (si FB-ul e bun).

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 31 Aug 2007, 20:22

daca chiar ar fi sa imi iau stradic, sigur o sa imi iau MG FA... mi se pare mult mai faina decat predecesoarele ei
da uite totsi ca sunt care zic ca exceleru isi merita banii pe deplin
daca e sa tin cont de caracteristicile ficarauia si fara sa iau in calcul pretzu , ma refer la recupeare , frana, greutate, as merge pe exceler ca e mai apropiata de ce vreau eu ... nu stiu daca are functia aia de care am mai zis "super slow oscilating sistem" poate o are da ii zice altfel, poate nu o are deloc. daca mai e sa mai pun si pretul in calcul , balanta se inclina din nou spre exceler, dar apoi ma gandesc la rezistenta si fiabilitate si se echilibreaza din nou balanta... :roll:
nu stiu ce sa zic...
mai asteptam pareri :idea:

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 31 Aug 2007, 20:49

Eu folosesc un Exceler 2500 de peste un an fara menajamente si prea multe fineturi , probleme pana acum nu au aparut , merge la fel de fin ca si in prima zi , dau si cu mono si cu textil , am si prins ceva pestisori cu ea , are o frana excelenta.
Parerea mea este ca-si merita banii investiti , dar normal sunt si alternative mai bune , te poti orienta la o Team Daiwa Advantage ( la reducere pe Cabela's ) mulineta pe care o am si eu si pot spune ca-mi place mai mult ca Stradic-ul ( am avut si de asta dar nu varianta de MG ).

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Aug 2007, 20:54

in materie de spinning,detin 2 mulinete,deocamdata :D
- Ryobi Ecusima 3000Vi - 1.5ani de folosire (folosire doar in wekenduri ca atat imi permite timpul) - super multumit de ea si de raportul pret / calitate - trei tamburi la ea din care unul metalic - pescuita numai cu textil - cateodata maraie putin dar merge fara probleme - nu a aparut nici un joc la ea - ceea ce ma incata foarte tare este frana care mie unul mi se pare superba.

- Daiwa Exceler 2500 - 1.5 luni -luata de pe Totalfishing,ca la americani se terminase stocul :? - doi tamburi,ambii metalici,pescuita pana acuma cam de 10-12 ori - imi place foarte mult cum lucreaza ,merge super usor si bine,dar totusi nu are frana de la Ryobi. - made in China :?

am pus mana si pe Shimano Stradic,nu am pescuit cu ea doar am invartito putin - am ramas socat de cat de usor si silentios se invartea,dar era made in Japan - am pus mana si pe alt Shimano Stradic,made in Malayesia sau Taiwan parca,nu mai retin bine, - nu mai e aceeasi mulineta :( - se invarte si asta f bine,nu are jocuri,dar pur si simplu nu mai e la fel ca cea japoneza

si eu trebuie sa imi mai iau inca o mulineta,dar crede-ma ca sunt intr-o dilema totala :?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns