corturi...best buy!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
laurul
utilizator constant
utilizator constant

corturi...best buy!

Mesaj de laurul » 21 Mar 2011, 12:12

m-ar interesa un cort ptr pescuit...cerinte:
-rezistent la ploaie si vant
- capacitate 2-3 persoane
-usor de montat

ce recomandati?

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 21 Mar 2011, 12:27

http://www.mountainbear.ro/pv-220-trimm_arizona.html , eu l-am cumparat pe asta si e foarte ok, dupa 2 ani de exploatare, Delta , munte , ploaie ..etc... chiar merita !
Din viata scapa cine poate.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 21 Mar 2011, 12:28

Si la corturi e aceeasi treaba ca la sculele de pescuit. Calitatea costa.
Daca vrei ceva serios, care sa nu iti faca zile negre daca te prinde vijelia/ploaia/etc in excursie, trebuie sa scoti bani din buzunar.
De exemplu - http://www.craimont.ro/corturi_de_exped ... ttack.html

Poti sa iei si corturi din Cora/Careffour/etc la preturi de 50-100 si ceva de lei, dar chiar si vara, la o ploaie frumoasa de vara de 20-30 de minute, va lua apa pe toate partile :))
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 21 Mar 2011, 12:33

:idea: corect !
Poti incerca si corturile crapistilor , sunt ok, dar destul de scumpe.Alegerea ta depinde de modul de utilizare si timpul petrecut in natura , dar daca vrei confort si siguranta trebe ceva de la "St.Croix " in sus ... :lol: :lol:
Din viata scapa cine poate.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 21 Mar 2011, 12:42

watermoccasin scrie::idea: corect !
Poti incerca si corturile crapistilor , sunt ok, dar destul de scumpe.
Si grele, daca nu sunt f scumpe ! :D

Eu am luat un Quechua T4 din Decathlon si a trecut bine testul ploii. Primavara trecuta, o noapte si o dimineata pana in pranz , ploaie deasa si rece. No problem!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Mar 2011, 12:58

ANDREI RIGA scrie: Eu am luat un Quechua T4 din Decathlon si a trecut bine testul ploii. Primavara trecuta, o noapte si o dimineata pana in pranz , ploaie deasa si rece. No problem!
Tot din Decathlon mi-am luat si eu cort . Nu mai stiu exact cum se numeste modelul , dar raportul calitate/pret este foarte bun . Am apucat sa-l folosesc toamna trecuta pe o vreme neprietenoasa . A rezistat excelent !

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 21 Mar 2011, 13:10

Evita modelele ieftine cu o singura foaie, la astea o sa ai probleme cu condensul.
Cauta ceva de la Hannah sau Trimm care sa aiba supracort - cred ca toate modelele lor au.
Pt vara e bine sa fie si cu doua intrari.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Mar 2011, 17:04

alea de crapist, grele, mari , si scumpe ...

dar foarte foarte comfortabile comparativ ce ce am vazut prin linkuri ...

am fost ceva ani crapar , si am avut 2 corturi bunicele, pelzer nu mai stiu cum si prologic spider dome 2 man ...

http://www.prologicfishing.com/productBig.asp?id=270...

nu se compara cu corturile normale ... se monteaza foarte repede, sub nici o forma nu iei apa, nu ai nici o treaba cu furtunile etc ...

daca mai ai si un pat de crapar, e boierie :) doar ca un cort si un pat deastea, ocupa ceva loc :)

depinde ce vrei ... daca faci camping in delta mai multe zile, si ai loc sa le transporti, nu ezita sa mergi pe echipament de crapar ... comfrotul justifica efortul ...

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 21 Mar 2011, 20:57

toni f scrie:...

nu se compara cu corturile normale ... se monteaza foarte repede, sub nici o forma nu iei apa, nu ai nici o treaba cu furtunile etc ...

daca mai ai si un pat de crapar, e boierie :) doar ca un cort si un pat deastea, ocupa ceva loc :)
Confirm si eu aici, am asa ceva (de la fox) si super ok, poaie, vant, orice e afara tu stai f bine inauntru...in pat ;)

Scrie răspuns