Confectionarea oscilantelor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 31 Mai 2011, 00:14

007 scrie:d
De asemenea ştiu că alama este unul din metalele cu lungimea de undă mare ceea ce place ştiucilor, pe viitor o să folosesc acest metal , dar deocamdată mă rezum la cupru şi inox.
tare mi-e teama ca e taman pe dos
lugime de unda mica e ce-a care place si e auzita de la mai mari distante

dar poate ma insel... :oops:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Mai 2011, 07:33

Faine dar nu le mai colora asa tare ca nu le duci la disco.
Aramiul si argintiu natur sunt ideale. Eventual o paleta rosie in coada e suficient.
Eu am pescuit la clean cu linguri mici facute din tabla de cupru. Foarte reusite.

Daca ii spui faza cu grosimea sub 1 mm lui Berti Gherman s-ar putea sa se supere.

Cu cat e mai groasa tabla cu atat e mai greu de taiat si abutisat piesa.
the angler is catching xxx, not by the lure

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 31 Mai 2011, 08:02

da, bine că m-ai corectat, este vorba de vibraţii de joasă frecvenţă pe care le transmite metalul (alama) în timpul oscilaţiei sale...

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 01 Iun 2011, 07:38

salut pescari, aÅŸa cum am promis....

...sculele mele
Imagine

.... matriţa din lemn
[/img]Imagine
Imagine

...se realizează şabloanele din carton, aici intervine imaginaţia fiecăria în a alege forma pe care o doreşte
[/img]Imagine

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 01 Iun 2011, 08:00

...se trasează apoi forma şablonului pe tablă, se decupează cu foarfecele de tăiat tablă, după care se curăţă marginile cu pila, tot acum se aplică şi imitaţiile de solzi (dacă se doreşte) şi se fac găurile de prindere ;

- imitaţiile de solzi se fac cu ajutorul unor poansoane, care se pilesc pe jumătate pentru a forma un semicerc, fiindcă ele sunt rotunde;

Imagine
[/img]Imagine
Imagine

...după aceste operaţiuni urmează ambutisarea care se realizează prin loviri repetate cu un ciocan de cauciuc asupra unei bucăţi de lemn de formă rotundă, şi are cascop realizarea concavităţii oscilantei

[/img]Imagine

[/img]Imagine

După aceste operaţiuni se şlefuieşte oscilanta , se vopseşte dacă vrei şi i se ataşează ancora... Iar rezultatul l-aţi văzut!

E simplu, nu-i aÅŸa...

Imagine[/img]

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 01 Iun 2011, 08:11

....mai ales cele confecţionate din inox de 0,6 mm sunt numai bune pentru Deltă, cele în formă de pară au 7,5 cm şi 10gr, iar cea mai lungă, un fel de " pâinică a al Gipo" de 8,5 cm are 13 gr , nu mai vorbesc de cele confecţionate din tablă de cupru sau alamă, am avut rezultate foarte bune cu ele......

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 01 Iun 2011, 08:23

faine.
bravo.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Iun 2011, 19:04

007,
de ce nu iti faci matrite din plumb??
este extrem de simplu si nici nu mai ai problema pe care o ai acuma cu matritele din lemn.
si pentru un lucru mai usor, decaleste tabla, o prelucrezi dupa care ii faci o calire si o revenire

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 06 Iun 2011, 21:30

Salut ,
...sunt în curs a căuta pe cineva cere să - mi facă o matriţă, să zic aşa - profesională- pozitiv şi negativ ; pun tabla tăiată şi o presez între pozitiv şi negativ şi iese gata îndoită, simplu şi mai ales rapid... dar deocamdată nu am găsit prin zonă pe nimeni să - mi facă matriţa; până atunci însă îmi folosesc doar pasiunea, mâinile şi ideile.... "în felul acesta nici o nălucă nu va semăna cu cealaltă, sunt asemănătoare dar diferite(mă refer la acţiunea ei, mici chiar foarte mici diferenţe în oscilaţie care uneori pot genera atacul acestora)"

fire întinse

007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 007 » 06 Iun 2011, 21:31

cred că tablele cu care lucrez (cupru, alama) nu se pot "căli/decăli"...

şi apropo, am prieteni sau chiar persoane necunoscute care îmi cer să le confecţionez câteva bucăţi de oscilante, iar datorită faptului că eu stau foarte rău cu timpul mi-e greu să le satisfac solicitările, deşi mă străduiesc, ei acesta este singurul (deocamdată) motiv pentru care mi-aş face o matriţă "adevărată", că altfel pentru mine mi-ar fi de ajuns câte fac cu matriţele din lemn...

Scrie răspuns