Confectionare rotative

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

cristi daina
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 19
Membru din: 10 Dec 2004, 19:47
Localitate: oradea

Mesaj de cristi daina » 18 Feb 2005, 21:47

Salut baieti
Eu zic sa revenim la subiect ca pe la mine prin Bihor twisterele nu prea au mare cautare din simplul motiv ca nu prind asa cum le lauda producatorii.
Treaba cu peruca se poate sa se traga din cauza bilei de rulment cu care dau concavitatea paletei dar atunci dece nu fac toate peruci ?
A-ti incercat sa faceti lingurite tandem? Astea nu fac peruci si daca intra ceva la ele , intra doar peste mare. Am cateva campioane cu care am prins cleam mare, pastrav si stiuca . Cred ca dinamica lor este mai buna decat la lunguritele cu o singura paleta. Modelul l-am luat de la un Baltzer cumparat din Ungaria cu care am avut norocul sa prind de la prina lansare a lui la apa un pastrav frumos. Nu o mai am acum , a ramas la datorie primavara trecuta cand dedeam la stiuca pe un lac pecare pescuiesc mai tot timpul (barajul de acumulare de la Alesd).
Cum argintezi paleta?
Eu am un material mai bun dar il folosesc la oscilante alpacaua ,are o culoare si o stralucire cred ca si vibratie excelenta . Incercati ca nu o sa va dezamageasca, in plus se gaseste in orice piata de vechituri din lingurile vechi. Din 5-10 mii bucata in functie de marime si negustor eu fac 2 oscilante minunate (asta pentru ca prind stiuca si nu imi pare rau daca le plantez in ragalii.

Spor la treaba.

adrian frunza
veteran
veteran
Mesaje: 877
Membru din: 14 Oct 2004, 19:15

Mesaj de adrian frunza » 19 Feb 2005, 19:45

salut.ioan incarca sa acoperi cu argint in baia galvanica
sursa de curent:incarcatorul de acumulator(vezi sa-ti duca curent suficient)
electrolit :azotat de argint(Ag +H2NO3)
anod:moneda de argint
catod:lingura
vasul pt baie sa nu fie metalic si sa nu se atinga electrozii.pt orice eventualitate pune manusi de cauciuc.daca iti iese suceala ,baga pret de dumping si sparge-i pe nesimtitii aia cu euroii.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran
Mesaje: 877
Membru din: 14 Oct 2004, 19:15

Mesaj de adrian frunza » 19 Feb 2005, 20:25

salut.eugen nici nu ma gandesc sa imi iau echipament de fly,pentru un experiment.o sa leg streamerul cum imi vine mai usor.nu prea am materiale, unde gasesc spectra flash si niste fibre sintetice chartreuse?nu gasesc fac o improvizatie .ideea e ca musca sa fie flotabila ,la montura de tip texas.singura mea problema e ca o sa ma necajeasca bibanul.
walleye

eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

Mesaj de eugend » 19 Feb 2005, 21:40

OAMENI BUNI! sa nu dati cu pietre in mine daca va fac o sugestie.
aveti mila de incepatori si infiintati la cap. ,,pescuitul rapitorilor" un DICTIONAR cuprinzand termenii specifici pescuitului la rapitori (atat tehnici cat si in jargon). oare am tupeu?

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 20 Feb 2005, 06:41

adrian frunza scrie:incarca sa acoperi cu argint in baia galvanica...
Am zis de la inceput ca vreau sa evit galvanizarea. Impresia mea (e doar o impresie, nu am incercat practic) e ca argintul depus prin aceasta metoda (cu baia de azotat de argint la temperatura camerei) nu are aderenta la materialul de baza. Sunt doar niste particule de argint depuse pe materialul de baza pe care pina si apa le-ar putea spala. O solutie ar putea fi ca dupa argintare sa incalzesc paleta "la rosu" (argintul se topeste la 962 grade celsius)
Din ce imi amintesc (de prin scoala) galvanizarea adevarata cu stratul superficial aderent la stratul de baza se face la cald, nu la teperatura de topire a metalului depus, dar oricum la citeva sute de grade, in baie de saruri topite. Vezi ca deja problema se complica, am cautat pe net si am vazut ca este cel putin un brevet de inventie cu argintarea dura (era doar pagina de prezentare - generalitati), este vorba de un alt electrolit continind un amestec de substante chimice pe care nu le-as putea procura. Si uite asa ajung sa inteleg de ce firmele care practica argintarea ornamentala cer 0,2 euro/cmp ...

Cind ma gindesc ca acum citiva ani era undeva pe strada un tzigan-bijutier care repara sau confectiona bijuterii sub ochii clientului. Nu am vazut sa sufle cu argint, insa nu ma indoiesc ca metoda exista si cred ca e cea mai potrivita. (Referitor la suflatul cu aur stiu ca mi-a spus cineva, acum pensionar, ca 1 gram de aur este suficient pentru citiva metri patrati. Si nici acel pensionar nu stiu cum sa-l contactez.)

angler
junior
junior
Mesaje: 47
Membru din: 11 Iun 2004, 11:16
Localitate: Iasi

Mesaj de angler » 21 Feb 2005, 15:15

Mai este o carte- Preparati singuri de Dan I. Seracu, ed. Albatros 1982- in care sunt date si retete de argintare a diverse materiale (de la alama, cupru pana la plastic), dar si alte tratamente ale suprafetelor metalice (colorare chmica de ex.).
Nu cred sa contina metoda (secreta :?: :? ) de argintare folosita de tigani, dar sper sa-ti fie utila.
...si pescuitul va va face liberi!

Scrie răspuns