Cine face blank-urile pt lansetele Bass Pro?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dreamer
Moderator
Moderator

Cine face blank-urile pt lansetele Bass Pro?

Mesaj de Dreamer » 19 Feb 2007, 10:53

Am vazut pe site-ul basspro niste lansete super performante dpdv al blank-ului( bine..si al restului componentelor)..
pun 2 exemple:

http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... get=browse

http://www.basspro.com/servlet/catalog. ... get=browse

Lansetele au blancul din grafit de 70 respectiv 85 million modulus.
Citisem undeva ca daca e mai mare modulus-ul e si mai sensibila lanseta..etc..
Poate sa-mi confirme cineva asta?
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 19 Feb 2007, 22:45

la lansetele astea nu situ. eu am un microlite de 6' pe care scrie made in china....
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 19 Feb 2007, 22:53

si microlite-ul pare bun..cel putin la pretul de 30 de usd. :D
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 20 Feb 2007, 11:41

Raspunsul e simplu: China le face! Producatorul care ofera un pret mai bun la licitatie castiga contractul...

Spuneau niste baietzi pe-un forum american ca lansetele alea Bass Pro au atatea fibre de 70 sau 85 mil. p.s.i incat le numeri pe degete... Alea-s produse mass market, iar textele publicitare sunt facute sa prinda pescari.

Grafitul folosit intr-un Loomis GLX are in jur de 64-65 mil. p.s.i. si uita-te cat costa... Oricum, nu conteaza modulul de elasticitate cat constructia integrala a lansetei, adica toate caracteristicile luate impreuna, nu separat - designul conicitatilor, grosimea peretilor, sistemul de rasini folosit, folia de grafit...

Marii producatori nici nu-ti dau asemenea date, iti spun doar ca e un grafit HM sau UHM si atat...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Feb 2007, 15:00

AndreiZ scrie:Raspunsul e simplu: China le face! Producatorul care ofera un pret mai bun la licitatie castiga contractul...

Spuneau niste baietzi pe-un forum american ca lansetele alea Bass Pro au atatea fibre de 70 sau 85 mil. p.s.i incat le numeri pe degete... Alea-s produse mass market, iar textele publicitare sunt facute sa prinda pescari.

Grafitul folosit intr-un Loomis GLX are in jur de 64-65 mil. p.s.i. si uita-te cat costa... Oricum, nu conteaza modulul de elasticitate cat constructia integrala a lansetei, adica toate caracteristicile luate impreuna, nu separat - designul conicitatilor, grosimea peretilor, sistemul de rasini folosit, folia de grafit...

Marii producatori nici nu-ti dau asemenea date, iti spun doar ca e un grafit HM sau UHM si atat...

Andrei, inteleg de-aici ca argumentul e valabil si pt. Cabela's sau aiurea.
si-atunci? :roll: ce ne facem? nu mai luam de la ei? sau trecem pe sage si st. croix?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Feb 2007, 16:09

varianta 1 - cumperi ce-ti place numai dupa ce pui mana pe ele
varianta 2 - mergi pe incredere la sfatul cuiva si daca nu-ti place o vinzi

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Feb 2007, 16:16

danr scrie:varianta 1 - cumperi ce-ti place numai dupa ce pui mana pe ele
varianta 2 - mergi pe incredere la sfatul cuiva si daca nu-ti place o vinzi

varianta 3 - luam numai branduri adevarate, de la 300 coco in sus.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 20 Feb 2007, 18:49

leba scrie:
AndreiZ scrie:Raspunsul e simplu: China le face! Producatorul care ofera un pret mai bun la licitatie castiga contractul...

Andrei, inteleg de-aici ca argumentul e valabil si pt. Cabela's sau aiurea.
si-atunci? :roll: ce ne facem? nu mai luam de la ei? sau trecem pe sage si st. croix?
Trebuie sa inveti sa citesti printre randuri... Dupa parerea mea, cati bani dai, atata face. Pe vremuri, si eu ma uitam dupa texte de-astea, sa stiu ce grafit de 'jde milioane de p.s.i. are lanseta aia de $80... In timp, mi-au explicat si altii, am inteles si eu ca nu asta conteaza... ci rezultatul final, lanseta... aia-i importanta. Modulul de elasticitate nu-ti prinde peste. Lanseta, in schimb, da. Modulul asta de elasticitate e important, da' nu chair atat de important incat sa judeci o lanseta numai dupa asta.

Cabela's-urile sunt mai curat facute si n-o sa vezi la ei texte chiar asa de exagerate, cu 85 mil. p.s.i. si alte de-astea... FEII e un IM6 cinstit, fara pretentii de super-high-modulus. Singura serie promovata ca fiind construita cu grafit UHM e XML-ul, ca ii tot schimba blank-ul de la an la an... si in cazul asta, probabil ca stratul ala de grafit de 64 de milioane e cam subtire... daca ar fi fost construita in intregime numai din grafit de 64 mil. p.s.i., ar fi ajuns sa coste cat un Loomis GLX...

Pe de alta parte, multi au avut si au Cabela's (si eu am avut destule) si la ce ofera de banii aia sunt foarte bune.

Repet: marii producatori nu se mai incurca cu cifre de genul asta... oamenii stiu ca lansetele unor firme ca St. Croix, Loomis, Lamiglas etc. sunt de calitate indiscutabila. In rest, magazinele gen BPS care lucreaza numai cu China trebuie sa-si promoveze intr-un fel produsele... si arunca tot felul de texte care mai de care mai senzationale, ca sa-si vanda propria marfa destinata maselor largi.

De ce crezi ca un St. Croix Premier cu un blank din grafit cu modul de elasticitate medie (33 mil.) costa intre $90 si $110, cam cat un Bass Pro cu super-ultra-high-modulus graphite? Nu e vorba doar de marca - St. Croix Premier sunt considerate lansete populare in SUA - in pretul platit intra o calitate mai buna a materialelor si a constructiei blank-ului, departamentul R&D, actiunile au fost gandite de niste designeri etc. ... plus garantia solida etc.

In ceea ce ne priveste pe noi, consumatorii - fiecare isi cumpara ceea ce-si permite in momentul respectiv si se multumeste cu asta, pana la un punct.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Feb 2007, 19:34

S-a mai vorbit AndreiZ pe tema asta, dar te mai intreb si eu inca o data:

Se spune ca XML-urile sunt facute pe oaresce blank-uri de G.Loomis. Adevarat sau Fals?

Unde sunt facute XML-urile?

Mersi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Feb 2007, 22:21

ce-ai mah? nu auzi ca's bune? ce intrebari mai sunt astea?
near the beer

Scrie răspuns