cheie inbus

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Apr 2008, 11:09

ce cauti tu o sa gasesti sub forma de surubelnita. exista niste truse care contin mai multe marimi, nu cred ca poti lua la bucata. la magazinele de scule s-ar putea sa gasesti...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Apr 2008, 11:18

costica_fishing scrie:eu cred ca e asa de mic, special ca sa nu ajunga acolo ....te mia miri cine.

Joaca-te si tu cu altceva! :twisted:
faza interesanta e ca asa sunt pozitionate suruburile la piesa de pe ax ce culiseaza pe wormshaft ca nici nu poti scoate axul cu totul .....deci musai trebe desfacut surubelul ala tembel :D ...asa ca o fi on purpose ...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 16 Apr 2008, 11:53

Sorin scrie: Vreau sa-l desfac ca sa ajung sa curat rulmentul de pe pinion gear precum si pe cel one way
cei da la Daiwa au un sistem mai simplu , e un stift care intra in ax , protejat de un colier
in fine , cati orezari , atatea obiceiuri.....
cred ca rulmentul de pe piniongear,daca de asta e vorba poti sa-l scoti si fara sa desfaci axul central,daca e vorba de vreo mulineta shimano.
rulmentul antirevers poti sa-l scoti usor,e prins numai in cateva suruburi,nu ar trebui sa te incomodeze axul central.
cel de pe piniongear ar trebui sa-l scoti prin fata dupa ce ai desfacut cel antirevers.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Apr 2008, 13:22

Cristi ,
e vb de un twin power de Japonia
din cauza suportului pe care sta tamburul ( prins de ax cu surubul in cauza ) nu se poate scoate rotorul de pe ax deci nu poti ajunge niici la rulmentul one way nici la cel de pe pinion gear
pescuiasca si el va

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 16 Apr 2008, 13:33

aha,am inteles,credeam ca e construita pe principiul mai vechi,cum au tamburii shalow,cu un rulment pe ax si saibele respective,gen biomaster 2005.
asta e nu prea ai ce face atunci,trebuie cheia aia inbus :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2008, 13:56

Aici ii poza , nu prea se apreciaza ca-i vorba de un surub , decit cu zoom , oricum , de nu zicea Sorin nici nu ma gindeam , pare asa , o gaura hehe!!
http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C01916.jpg

Vezi pe unde pui imbusu ala dupa ce faci rost de el , s-ar putea sa nu se stie , poate ajunge scula cautata hehe!!

Fir Intins!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Apr 2008, 14:58

exact asta e ....

dupa aia o sa inchiriez inbusu
:D
pescuiasca si el va

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 17 Apr 2008, 09:15

Am sunat eu la Wurth (ca oricum trebuia sa sun) care aduc echipamente si scule profesionale si ziceau ca cel mai mic imbus e de 1, da ce vreau sa fac cu el ca si ala se indoaie. Sigur e mai mic? Eu nu ma pricep la mesterit in mecanica fina. Sorry...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 17 Apr 2008, 09:35

o alta solutie care ar puea merge, dar pe care nu o recomand, (doar suntem romani, ce draq....) e sa iei la un polizor cu piatra ff fina o surubelnita de calitate, ceva f dur, si sa-i faci o forma lata f mica, sau mai bine daca reusesti o forma de triunghi, ca sa ai trei colturi de contact, forma de imbus nu ve-i reusi sa-i faci, dar cu toate astea exista riscul sa strici surubul si sa nu-l mai desfaci niciodata, asa ca mare atentie la cum prelucrezi surubelnita, sa iasa brici! sau ca sa nu strici surubul, poti incerca cu o surubelnita mai moale, care se poate strica inaintea surubului( mai convenabil), acum depinde si de peiceperea ta si de cat de mult esti dispus sa risti pt acea mullineta! Bafta la mesterit si Fire intinse pe balta!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Apr 2008, 09:43

asta voi face pana la urma .........
pescuiasca si el va

Scrie răspuns