Cel mai bun nod intre textil si mono
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Cel mai bun nod intre textil si mono
90% dintre noduri sunt bune, doar sa fie facute corect.
- DragosP
- utilizator constant
Daca pescuiesc in locuri fara agatatura sau cu agatatura putina folosesc FGknot https://www.youtube.com/watch?v=WHfTfT9k6vM&t=185s , pentru ca nodul este un pic mai migalos de facut, dar imi place foarte mult, este foarte rezistent, trece ft bine prin inele. Daca stiu ca am agatatura, folosesc Albright Knot https://www.youtube.com/watch?v=yVDlceuguUQ , pentru ca este mai rapid de facut. Ce nu imi place la Albright este ca are un profil mai mare, nu trece la fel de bine prin inele , trebuie sa fii atent la lungimea leaderului sa nu trebuiasca sa il treci prin inele, dar daca alegi o lungime potrivita nu vei avea probleme.

Viata e grea, noroc ca trece!
folosesc Albright cam intotdeauna.Cu inaintas de 0'35 si textil wft kg,power pro sau berkley black velvet subtiri nu am problema.Am observat ca berkley bv de 0'16 nu tine pe fluoro de 0'50.E prea matasos si se desface.Cel de 0'08 nu se desface,cel putin nu asa usor.
Zander_Master
Daca ai probleme cu albright care se desface, o solutie ar fi sa-l finalizezi cu un uni knot, pe liderul de mono. eu asa fac cu textile mai subtiri de 15 lbs. Doar sa ai grija cum strangi uni knot (incet si uniform), sa gliseze inapoi spre albright.makaveli scrie:folosesc Albright cam intotdeauna.Cu inaintas de 0'35 si textil wft kg,power pro sau berkley black velvet subtiri nu am problema.Am observat ca berkley bv de 0'16 nu tine pe fluoro de 0'50.E prea matasos si se desface.Cel de 0'08 nu se desface,cel putin nu asa usor.
apropo, frumoase capturi

merci de sfat, o sa tin cont!vgb scrie:Daca ai probleme cu albright care se desface, o solutie ar fi sa-l finalizezi cu un uni knot, pe liderul de mono. eu asa fac cu textile mai subtiri de 15 lbs. Doar sa ai grija cum strangi uni knot (incet si uniform), sa gliseze inapoi spre albright.makaveli scrie:folosesc Albright cam intotdeauna.Cu inaintas de 0'35 si textil wft kg,power pro sau berkley black velvet subtiri nu am problema.Am observat ca berkley bv de 0'16 nu tine pe fluoro de 0'50.E prea matasos si se desface.Cel de 0'08 nu se desface,cel putin nu asa usor.
apropo, frumoase capturi

Zander_Master
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
-
- utilizator nou
chiar aveam ceva necazuri cu nodurile intre linia principala si innaintas. preferand sa pescuiesc la UL voblere de maxim 4 grame folosesc un sufix de 0.04 si un innaintas de max 0.14. si tot timpul la o agatatura se rupea nodul dintre cele doua. cu FG Knot am tras cu mana cat am putut fara sa ma tai si culmea rezista. momentan impresionat. multumesc pentru cei care ai adus vorba de acest nod.
Si pentru mine FG-ul este cel mai de incredere nod. L-am folosit fara probleme cu textil de 0.18 si inaintas de 0.30. (eu fac 30 de spire). Singura data cand mi-a dat batai de cap a fost cand am legat un YGK de 14lb de un fluoro de 0.20. Probabil YGK-ul fiind foarte subtire a taiat prea mult in inaintas. Am facut niste teste acasa cu aceleasi fire dar cu 40 de spire si nu a mai cedat, toate rupturile ( si in tensiune si in smucitura) au fost fie pe inaintas fie la nodul de la ac. Pe balta nu am avut ocazia sa testez aceasta combinatie, dar din teste cred ca nu voi avea probleme.
FG-ul e de departe cel mai bun nod, daca se coreleaza rezistenta textilului cu inaintasul, se va rupe mereu de la nodul agrafei.
- johnnybravo
- Moderator
Eu fac cca 12-14 x 2 spire, nu am avut probleme, folosesc Mahin care e varianta de FG pt cei care vor un plus de siguranta