Cea mai tare lanseta din lume!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Vizitator

Cea mai tare lanseta din lume!

Mesaj de Vizitator » 22 Ian 2006, 13:55

Ok, acu' sa vedem care-i cea mai tare lanseta din lume, in opinia dvs, si care-i cea mai tare lanseta din arsenalul dvs, si daca sunteti multumit de ea.

Eu cred ca cel mai bune lansete sunt cele de la G. Loomis, dar nu am pescuit cu ele. Voi ce credeti?

http://www.gloomis.com/

Cea mai buna lanseta a mea e un Abu Garcia Suveran, grafit impletit, care e superba si la pescuit si la tinut in vitrina!

http://www.harrisangling.co.uk/photo.asp?prodid=13098

Linkul arata un model mai nou. A mea e un model mai vechi.

Aveti cuvantul!

Vizitator

Cea mai tare lanseta din lume!

Mesaj de Vizitator » 22 Ian 2006, 15:58

Hai, ca mai am ceva de completat,


care credeti ca ar trebui sa fie calitatile celei mai bune lansete din lume.

Opinia lu' subsemnatu': sa fie cea mai usoara din lume, adica precum un fulg, sa aibe grosimea blancului de langa maner foarte foarte mica, mai subtire decat o tigare, maner de pluta clasic (cork), inele anti frictiune usoare si anticoroziune, cel putin SIC, daca nu si mai bune, daca exista!, blancul sa fie construit continuu prin maner ptr marirea senzitivitatii, si sa fie dintr-o bucata, mareste tot senzitivitatea, si ar mai fi puterea de flexiune a blancului, sa poata sa se indoaie in unghiuri neverosimile, fara sa plesneasca.

Ce lanseta credeti ca ar intruni aceste calitati?

Clonatu', cu respect!

Vizitator

Cea mai tare lanseta din lume!

Mesaj de Vizitator » 22 Ian 2006, 23:15

Cum?????????????

Tacere totala pe un asemenea subiect fierbinte?!!!! Dumineca seara?!!!

Cei din America, dati-va si voi cu parerea, sunteti cei mai in masura.

musKloiu
veteran
veteran
Mesaje: 1005
Membru din: 11 Apr 2005, 23:08
Localitate: Kpitala

Mesaj de musKloiu » 23 Ian 2006, 21:10

clonatule uite ca-ti raspund EU.....nu stiu DC dar, poate ca fata de "turma" ai dovedit ca ai o oarecare urma de..."sange in veioza"...
pescuiam la crap cu un prieten.masini de vis pe mal.....lansete de top....(3.60 Abu Garcia)......la un moment dat i-o ia de pe mal.....dar tot pe mal :lol: ......dupa cateva zeci de secunde de buimaceala in care nimeni nu intelegea de ce o lanseta poate fi luata de-a dreptul de pe mal pe mal,pescarul se dezmeticeste si pleaca in urmarirea ei...a lansetei abu garcia :lol: .....lasa in urma ei un nor de praf pe drumul abia pietruit de concesionar.....pescarul o ajunge si o prinde in mainile lui cu un oftat de usurare....in acel moment am inteles adevaratele calitati ale LANSETEI abu garcia....drilul a fost lung dar nefiresc.... :lol:de obicei stai pe loc si-tii aduci captura la tine dar....poti sa fugi dupa ea la propriu,poti sa te opresti sa o chemi la tine(cutzu cutzu!!) :lol: ....ma opresc aci si dezvalui specia capturata:"maidanez tomberonar".....a fost un dril fantastic ....da cel mai fantasic a fost rspunsul pescarului la intrebarea noastra: "ce s-a intamplat?".........."mi-a rupt de la agrafa"..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Ian 2006, 21:35

Ca sa pot raspunde la intrebari,mai ales ca traiesc in America si poate nu mai inteleg atat de bine totul,as vrea sa inteleg cum arata un blank care e construit prin maner,poate pot patenta ideea si mai fac si eu un ban ca de cand STELLA luat drumul occidentului si-a marit tariful si nu mai pot ajunge la ea.

Ca ciocan am si pot incerca sa vad care e mai tare lanseta....(poate doar cu STELLA e mai cu cantec verificarea).

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Ian 2006, 21:45

@clonatu'

Am uitat sa spun ca intradevar daca nu ai pescuit cu o lanseta G.LOOMIS e normal sa zici ca e cea mai buna si asa trebuie sa fie.

Intodeauna marul din gradina vecinului e mai bun ca cel din gradina ta(chiar si cel al discordiei)!!!!

Cand ai ceva timp uita-te pe niste site-uri de pescuit japoneze ca si astia ai dracului, s-au apucat sa faca lansete si s-ar parea ca nu sunt cele mai rele(inca nu stiu cat de tari sunt).

Jean Scurtu

Vizitator

v

Mesaj de Vizitator » 23 Ian 2006, 23:10

Hai ca acuma m-ai "aburit" de tot Domnu scurtu,


halal opinie. Pai daca esti asa tare in domeniu de ce n-ai punctat precis: lanseta cutare sau firma cutare face cele mai bune lansete din lume!
Dupa parerea matale! Ca de aia am deschis topicul. Da acuma incep sa banuiesc ca matale chiar nu stii decat lucruri generale...

Cu blankul prim maner hai sa n-o mai aburim. Din umilele mele informatii stiam ca metoda clasica era aia ca bucata cu maner se lipeste la blankul respectiv restul lansetei. Mai nou, de cativa ani, prima sectiune, aia din cotor cum zicem noi romanii, are continuitate prin maner si astfel creste senzitivitatea lansetei.
Mai nou chiar, astia destepti sunt chiar mai avansati decat stiai matale: lasa o bucata de maner "cojita", expunand blancul lansetei degetelor pescarului, astfel degetele devin adevarate culegatoare de informatii a ceea ce se intampla la capatul celalalt al firului. E vorba de mana cu care tine lanseta.
Acuma sa nu-mi spui ca eu am inventat astea ca dau fuga sa le brevetez.

Lansetele G. Loomis nu spun eu ca sunt cele mai bune, spun specialistii de care pomeneai matale. Dar eu ceream opinia omului de rand. Am tinut si dintr-astea in mana, chiar daca n-am pescuit, am avut cataloage, m-am informat, si voi avea una in viitor sper.

Inceteaza a mai fi cinic si hai sa discutam serios ca sa invatam cate ceva.

Ma asteptam la un temperament de ... roman americanizat la matale si cand colo...

Premiu: Cine face cea mai frumoasa expunere despre lanseta preferata, cu argumentele sale si tot tacamul, are un CD cu emisiuni pescuit titrate in romaneste, altul decat cel de la topicul mulinetei.


Ptr. colegul cu @stand out of the crowd@ sau @turma@ cum ii zice el pe romaneste:
Haios exemplul cu drillul cu cainele maidanez. Atentie mare insa: ai vrut sa ridiculizezi lansetele bune. Faptul ca era un Abu Garcia nu inseamna ca era o lanseta buna. Abu Garcia face si scule de varf, precum Suveranul, si scule de... kkt... pardon, precum Enticier. Enticier chiar e
o lanseta de pescuit la stationar, la crap mai bine spus, si intre aceasta serie si Suveran se intercaleaza inca alte cateva serii de calitati diferite, in crestere, Suveranul fiind "top of the range". Deci a spune ca cineva pescuia cu un Abu Garcia nu inseamna neaparat ca pescuia cu ceva bun.
Bun poate in sensul fata de lansetele de fibra de pe vapor!

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 23 Ian 2006, 23:15

Apropo, stie cineva ce se intampla cu firma Abu Garcia. In ultimul timp nu mai au nici macar sait. Desi am vazut ca inca mai apar cu unele produse noi. A dat chix ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Vizitator

v

Mesaj de Vizitator » 23 Ian 2006, 23:45

Linkul ptr Abu Garcia:

http://www.abu-garcia.com/

Avatar utilizator
Ioan S.
veteran
veteran
Mesaje: 1212
Membru din: 10 Mai 2004, 19:31
Localitate: Iasi

Re: v

Mesaj de Ioan S. » 24 Ian 2006, 00:47

clonatu' scrie: Premiu: Cine face cea mai frumoasa expunere despre lanseta preferata, cu argumentele sale si tot tacamul, are un CD cu emisiuni pescuit titrate in romaneste, altul decat cel de la topicul mulinetei.
Incep eu, insa in afara de concurs !?!
Se spune printre pescari, printre cei de stationar desigur (si probabil nu numai pe Prut), ca marea captura va trage intotdeauna la lanseta cea mai "slaba" (pentru ca e cea mai veche, pentru ca e de bazar, pentru ca are mulineta cea mai subreda, pentru ca pe mulineta am firul cel mai subtire, sau fir vechi care trebuia inlocuit de mult ... etc.).
Nu stiu cum se face ... insa regula se confirma cam prea des pentru a nu fi si un simbure de adevar in ea !
Ei bine ... imi place foarte mult acesta lanseta subreda ... am scos cu ea si peste cu greutatea (in kg) exprimata prin doua cifre (inainte de virgula). (Vei intreba citi am scapat: pot afirma ca procentul de scoatere a pestilor intepati depaseste 75 - 80 % , fara prea mari diferente intre lansete.)
Nu e cea mai buna lanseta din lume ... nu e nici macar cea mai buna lanseta a mea :oops: insa intotdeauna voi avea la mine o astfel de lanseta. Nu e lanseta cu care am inceput sa pescuiesc, nu e lanseta care sa-mi aminteasca de o captura anume. Pur si simplu e cea mai slaba lanseta a mea ... si cu toate astea o pretuiesc la fel de mult ca pe celelalte. Atentie: nu o consider superioara in vreun fel celorlalte ... nu o desconsider fata de celelalte. Nu o folosesc intotdeauna, insa se intimpla s-o folosesc uneori desi in husa am cel putin o lanseta mai buna. Nu am un criteriu dupa care decid cind sa o folosesc, nu am vreo superstitie legata de folosirea ei.
Concluzia te las sa o tragi singur !

Daca ai reusit sa intelegi ... acum stii de ce nu vreau acel "CD cu emisiuni pescuit titrate in romaneste". Daca nu ai inteles ... PE BALTA FRATE ! ... acolo e raspunsul ! :roll:

Scrie răspuns